自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

係有1幕,話說之前淩b+心b協助1位大肚婆生仔,故個bb契咗佢地,點知係ch31,就話個b發燒(104度)入院~~
心 : bb食咗藥,好快會退燒ga la,,唔駛太擔心,你不如返去抖下先,我今晚開夜,我幫你care!!
淩 : 係lor,,我都當更,,有我地2個大醫生係度,阿b唔會有事的
媽 : 咁好la,,唔該你地(跟住就走)
導演,,導演呀!!你係咪傻的?who有mami會係呢個time返home唔理個b ga??仲會瞓得着??你想舖排佢地行返一齊,搵另一個機會仲好d la@@一d都唔得呀...呢part

侯爵府

你睇到禁仔細既

男爵府

我鐘意睇呀卡同埋阿月呢條線多d
佢地成日凌b真係好鬼煩....
成三十歲人仲叫b...

大宅

原文章由 RonicaKwok 於 08-9-11 16:33 發表
你睇到禁仔細既

因為佢地呢d感情綫1d都唔太現實,+埋又亂咁嚟,1時又咁1時又咁,,仲要Bosco(黃淙澤)(我個人好fair的,雖然我個仔都叫Bosco 但佢真係做得唔好,,一d都係如角色般咁吸引人 )so咪會挑剔d low

大宅

原文章由 jackie1986 於 08-9-11 16:36 發表
成三十歲人仲叫b...

me too!!!我都好like see阿月個條線多好多lor!!起碼會感到真實多d

侯爵府

agree!!!!!!!!!

原文章由 jackie1986 於 08-9-11 16:36 發表
成三十歲人仲叫b...

伯爵府

我淨係覺得點解果 b 大得咁快 ....

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀係呀,touch wood好彩我d细路未住過院,但比着我一定24hrs陪住呀.
都係果句,唔好博故

大宅

成三十歲人仲叫b...

Agree, 呀卡同埋阿月呢條線好睇好多。

于素秋/凌b/阿好呢條感情線又長又煩。

大宅

原文章由 CreamyWen 於 08-9-11 16:47 發表
係呀係呀,touch wood好彩我d细路未住過院,但比着我一定24hrs陪住呀.
都係果句,唔好博故

珍珠宮

畀面勳章

哈哈, 你地真係咁認真, 咁肉緊架, 做戲咋

我都估個編劇係男人, 而家仲可以估個編劇係未婚男人

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 bosco_jolie 於 08-9-11 16:30 發表
係有1幕,話說之前淩b+心b協助1位大肚婆生仔,故個bb契咗佢地,點知係ch31,就話個b發燒(104度)入院~~
心 : bb食咗藥,好快會退燒ga la,,唔駛太擔心,你不如返去抖下先,我今晚開夜,我幫你care!!
淩 : 係lor,,我都當更,,有 ...

我剛剛在網上看過31集, 樓主果然細心記得上述的對白, 我都覺得沒有媽媽在那個重要時刻放低BB(正發高燒) 回家, 記得當年我女兒發高燒(好似是104度), 我都是留在兒童病房陪伴她.

這幕戲不合理, 拉個導演出來打屁股...
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

大宅

原文章由 dincat 於 08-9-11 16:59 發表
哈哈, 你地真係咁認真, 咁肉緊架, 做戲咋

我都估個編劇係男人, 而家仲可以估個編劇係未婚男人

認真?肉緊?
may be我實在太enjoy及投入 但從另一個角度睇,係我無論係對人對事都要求高咗ma亦可以做連享受個人space時都係有要求 !! (唔似阿ma個代,無咩所謂及享受時間都比我地少)

大宅

原文章由 fatpanda 於 08-9-11 17:06 發表

我剛剛在網上看過31集, 樓主果然細心記得上述的對白, 我都覺得沒有媽媽在那個重要時刻放低BB(正發高燒) 回家, 記得當年我女兒發高燒(好似是104度), 我都是留在兒童病房陪伴她.

這幕戲不合理, 拉個導演出來打屁股. ...

yes...yes...應打..應打
thx你的support

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

成三十歲人仲叫b...

佢倆個一出就煩 睇到好燘

大宅

我反以又咁唸喎 , 佢地今晚當更又點呀 ? 佢地唔係做外科和婦科既咩 ? 做乜走左去兒科當更呀 ?

[ 本文章最後由 shermanbb 於 08-9-11 17:23 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 shermanbb 於 08-9-11 17:22 發表
我反以又咁唸喎 , 佢地今晚當更又點呀 ? 佢地唔係做外科和婦科既咩 ? 做乜走左去兒科呀 ?

無線講醫生o既戲都係咁兒戲架啦,
唔好話兩個唔同專科o既醫生走左去兒科,
根本公立醫院醫生人手不足, 邊咁relax周圍去睇bb呀.....

禁止訪問

男爵府

原文章由 goat 於 08-9-11 17:23 發表

無線講醫生o既戲都係咁兒戲架啦,
唔好話兩個唔同專科o既醫生走左去兒科,
根本公立醫院醫生人手不足, 邊咁relax周圍去睇bb呀.....

咪係, 成日講到 d 醫生得閒無事都去探 d 病人, 你估 d 醫生唔駛做咩? o係現實生活, 我剩係o係醫生巡房時至見到佢地 ja!

大宅

咪係,,,又話自己d劇夠實況,可以get到民心!!但成日都穿崩,比人發現@@

首頁

尾頁

跳至