跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我見圍左板,唔知幾時收生呢

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

洋房

是不是北角那間的分校?有兩歲班嗎?近邊?好想知多D!!

男爵府

回覆:民生幼稚園西環分校

係尼斯果邊。我都想知多啲吖

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

係 有無n班

男爵府

引用:係尼斯果邊。我都想知多啲吖

原帖由 Wildlly 於 16-01-17 發表
係尼斯果邊。我都想知多啲吖
有無地址

男爵府

我打左北角問。仲收緊人

公爵府

Wildlly 發表於 16-1-18 14:23
我打左北角問。仲收緊人
知唔知收唔收N班?
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

little_kid 發表於 16-1-18 12:16
有無地址
詳細地址唔清楚,但位置係係華星客棧隔離
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

剛剛打咗去問,有全日N班,不過話未開始收生,但可以把報名表寄去北角,然後備註想報讀西環分校就得。

複式洋房

有冇得用學捲

公爵府

yipwww2001 發表於 16-1-19 12:15
有冇得用學捲
佢九龍城同北角嗰間都無,我估西環都應該無

男爵府

回覆:yipwww2001 的帖子

冇架,仲幾貴.
我都好想了解下民生幼稚園有咩好,所以學費咁貴?
係咪民生小學好好呢?

公爵府

黑糖豆醬 發表於 16-1-19 23:11
冇架,仲幾貴.
我都好想了解下民生幼稚園有咩好,所以學費咁貴?
係咪民生小學好好呢?
我見有啲評語話語境好好,小朋友既語文基礎會打得好,而學校既老師都有愛心,但事實係點?我覺得真係要讀過先知。

公爵府

我上咗去北角民生交申請表,佢地話應該正式收表先需要收報名費,估計係過年後,大家預返3月就差唔到!

禁止訪問

公爵府

johnnywalker 發表於 16-1-20 17:31
民生幼稚園係唔係上民生小學有優先?
上網睇完一大輪,民生小學有優先的小朋友,只限九龍民生幼兒園的學生。香港民生同九龍民生係無關係的!

男爵府

利申,阿女讀緊北角分校,呢間係好學校,阿女英文好好,雙班主任,中文老師同NET,所以阿女宜家中英都OK...普通話都有上既,但阿女都係唔多願講

公爵府

引用:利申,阿女讀緊北角分校,呢間係好學校,阿女

原帖由 choibobo 於 16-02-01 發表
利申,阿女讀緊北角分校,呢間係好學校,阿女英文好好,雙班主任,中文老師同NET,所以阿女宜家中英都OK...普通 ...
N班?每日都有英文堂?

複式洋房

想請教下12/2015細b n班要幾時報?民生勁近,想參考下

公爵府

Lokmuimuimui 發表於 16-2-23 16:31
想請教下12/2015細b n班要幾時報?民生勁近,想參考下
你想BB做今年9月入學做細B定係出年9月入學做大B?如果係出年就應該6月打後留意學校網頁,如果想今年就而家打去北角民生問下佢地仲受唔受你報名。

首頁
12345...6

尾頁

跳至