自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

引用:可能我去過零下 10 幾度的地方旅行其實零下

原帖由 LL1999 於 16-01-20 發表
可能我去過零下 10 幾度的地方旅行

其實零下氣溫並唔係想像中咁凍, 咁受不了
但香港暖氣唔普及 如果零下10幾度無暖就好辛苦

珍珠宮

BK Milk勳章

凍唔緊要,最怕又落雨

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆:天文台話1月25日會0度

邊度睇到0度

珍珠宮

邊度講0度?

公爵府

好媽媽勳章

就算google 都沒有0度

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:剛剛睇天文台天氣話下星期唔會落雪, 不過星

原帖由 hachimama 於 16-01-20 發表
剛剛睇天文台天氣話下星期唔會落雪, 不過星期一會係嚴寒(佢真係用呢個字眼), 會有0度...
如果真係的話, 果D ...
真的?在天文台網站邊到有,我搵唔到

用戶要求終止服務

引用:剛剛上完天文台都係7度, 邊度話0度

原帖由 HappyHappyMa 於 16-01-20 發表
剛剛上完天文台都係7度, 邊度話0度?
係囉,睇少咗個1字嘛?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

岩岩上完天文台網,7:00天氣報告,
冇話到會0度喎

珍珠宮

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

weiwei6686 發表於 16-1-20 10:11
我去過北歐自助遊,

好多地方都無暖氣啊!

搭 overnight train 都係咁

其實係適應問題,

我由香港一落機, 到丹麥, 一出機場, 堅凍 (果時係 10 月, 香港唔凍啦)

但適應咗後, 其實真係無問題

禁止訪問

引用:邊度睇到0度

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

天文台預測有7度喎
樓主有冇source?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 LL1999 於 16-01-20 發表可能

原帖由 weiwei6686 於 16-01-20 發表
同意,我都去過韓國零下幾度,舒服過香港十度,度度有暖氣,大排檔都有,即使戶外都有暖燈照。

伯爵府

回覆 Yuki_Yeung 的帖子

係囉, 我都睇唔到話0 度, 星期一都係7 度.

公爵府

好媽媽勳章

今日買定d暖貼先

大宅

越講越跨張

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

天文台app嘅預報:

子爵府

我都睇唔到邊到話0度喎!

我都一把年紀,以前有幾日四、五度唔出奇,依家凍小小,就吹到咁大。唉……

其實,我都幾想香港有一、兩日雪落下,(自私地想),家有三隻化骨龍重讀緊書,成日話想見下雪,又得隻佬出來搵錢但又唔係好多,只夠生活。唔洗用錢買機票出去,但又夢境成真你話幾好呢!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

侯爵府

係咪呢度?
https://hk.news.yahoo.com/%E6%97 ... %B30-215046049.html

侯爵府

首頁
12345...9

尾頁

跳至