自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

揀左間無咁出名但人人讚好嘅上午班,放棄左較出名同難入嘅下午班⋯⋯
因為揀上午班係想佢有多D時間玩,同我仲有個細,放左學仲可以一齊玩下,同兩年後一齊返完上午一齊放學都開心D
但我放棄左間較出名就成日諗住⋯⋯好似放棄左D好嘢咁,而較難入又多人爭我仔都叻叻入到,好似對唔住佢咁⋯⋯

禁止訪問

回覆:幫仔仔揀左幼稚園,我怕自己會後悔

男爵府

幼稚園而已, 何必咁緊張?

是否讀名校等於一定成功?

水晶宮

引用:揀左間無咁出名但人人讚好嘅上午班,放棄左

原帖由 northernpole 於 16-01-22 發表
揀左間無咁出名但人人讚好嘅上午班,放棄左較出名同難入嘅下午班⋯⋯
因為揀上午班係想佢有多D時間玩,同我 ...
揀咗就唔駛後悔啦,幼稚園啫,如小學都只係諗住讀返政府資助嘅,問題不大喎,如諗住小學考名校私校,讀出名幼稚園當然着數,但亦要學好多野先會勝人一籌

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

返上午當然好過下午啦!
記住:決定咗就唔好望返轉頭!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:northernpole 的帖子

唔好咁啦!做父母的天職係一路帶領小朋友成長,你唔係欠佢d咩,唔會對唔住佢。你已幫佢挑選最合適的。

長路漫漫,你仲要幫佢做好多選擇,放輕鬆d。

大宅

回覆:northernpole 的帖子

我同你1樣, 有間出名好既學校上午班我放棄左, 揀間無咩人揀既全日班, 就因為99唔肯煮午飯,所以被迫放棄, 希望無害左個女喇。全日班既好處係獨立law.

男爵府

引用:我去年同你—樣,依家我女不知讀得幾開心!

原帖由 HL-Mama 於 16-01-22 發表
我去年同你—樣,依家我女不知讀得幾開心!
希望我仔都係啦

男爵府

引用:幼稚園而已,+何必咁緊張?是否讀名校等於一

原帖由 littlerabbitmom 於 16-01-22 發表
幼稚園而已, 何必咁緊張?

是否讀名校等於一定成功?
第一次咩都緊張D,都唔知有乜好緊張,做人阿媽甚難⋯⋯

男爵府

引用:Quote:原帖由+northernpole+於+16-01-22+發

原帖由 cherrieloy 於 16-01-22 發表
揀咗就唔駛後悔啦,幼稚園啫,如小學都只係諗住讀返政府資助嘅,問題不大喎,如諗住小學考名校私校,讀出名 ...
係,多謝你回覆,揀左就唔好後悔

想問,自行第一次係咪都係讀邊間一樣?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+cherrieloy+於+16-01-22+發表

原帖由 northernpole 於 16-01-22 發表
係,多謝你回覆,揀左就唔好後悔

想問,自行第一次係咪都係讀邊間一樣?
我未研究呀,我仔讀緊k2,黎緊9月升k3就要揀小學,到時答你

男爵府

引用:返上午當然好過下午啦!記住:決定咗就唔好

原帖由 小曳人 於 16-01-22 發表
返上午當然好過下午啦!
記住:決定咗就唔好望返轉頭!
就係咁我先揀上午,多謝你,希望我真係冇揀錯

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

northernpole 發表於 16-1-22 17:39
因為揀上午班係想佢有多D時間玩,同我 ...
我都咁㨂過,冇咩呀,人地唔明,自己明可以了,冇咩可要解釋。
但如果你真係心思思,好唔安樂,就要思考下係咪㨂錯了?有冇補救方法?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆:幫仔仔揀左幼稚園,我怕自己會後悔

我同您一樣,放棄左間出名d嘅,揀左間口卑幾好嘅happy school,我老公好想我揀間出名嘅,但我又唔想阿女咁大壓力,我都希望無揀錯

子爵府

2018母親節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回

既然決定了,就唔好再想啦~
唔會俾煩惱自己,順其自然

首頁

尾頁

跳至