婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

得罪皇太后3次你都係死罪架啦!

話時話, 試過我老公叫佢亞媽飲我煮既西湯: "好好飲架亞媽, 試下你新抱d手勢吖!"

點知佢個樣好似要佢食c咁.......然後話都ok吖.......

你唔試我仲開心添呀

用戶要求終止服務

引用:得罪皇太后3次你都係死罪架啦! 話時話, 試

原帖由 rosevinwong 於 16-01-29 發表
得罪皇太后3次你都係死罪架啦!

話時話, 試過我老公叫佢亞媽飲我煮既西湯: "好好飲架亞媽, 試下你 ...
我兩年前聖誕節,我姑仔,99等上嚟食,我99都係一樣。我整嘅一啖都唔食,姑仔整嘅就狂讚。

複式洋房

回覆:老公家人來食飯, 99話我需要煲飯, 一樣餸都唔好整

我99都係啦,乜都落蠔油,全部餸同一個味。蒸條新鮮魚就落雞油豉油,仲話我落蒸油豉油好多味精!

琥珀宮

回覆樓主:

我99煮餸又係超級鹹,直情係鹹到苦,但佢自己唔覺,連帶c6煮野都偏鹹,每次c6煮野我都同佢講佢覺得唔夠味就啱啱好

大宅

回覆 bbpingu 的帖子

我99就鍾意要人食豉油, 喲餸已經鹹到食唔到,仲叫我點豉油
蒸水蛋加左大堆叉燒仲要淋勁多豉油
最擺命係6299佢地認為血壓高唔好食肥膩嘢就得, 鹹係完全無影響

而62已經血壓高到要食藥都仲係咁, 一喲都唔改

大宅

回覆 mandy952 的帖子

好在我老公唔識煮, 結婚咁多年對我煮嘅大部份都鍾意
而家就阿囝好多時煮得清清地都唔敢出聲, 最多都係加吓糊椒粉/黑椒碎提吓味

大宅

回覆 rosevinwong 的帖子

我99都係, 我煮嘅掂都唔掂, 只食佢自已煮嘅
我無所謂, 反正佢食完都唔會食得出有分別
以前每次要佢出街食飯, 成餐飯黑口黑面, 彈三彈四, 自己鍾意嘅就唔俾人叫
又不停叫個仔唔好食呢樣唔好依果樣, 攪到老公食餐飯都食得唔開心
所以老公而家已經唔會叫6299一齊出街食飯

大宅

LSC 發表於 16-1-31 23:01
回覆 rosevinwong 的帖子

我99都係, 我煮嘅掂都唔掂, 只食佢自已煮嘅

不過我老公好鐘意食佢媽煮既野, 以前佢媽成日上來我屋企煮大龍鳳, 搞到我廚房滿佈油漬, 洗死我同工人
就係因為咁, 成日同我先生嗌交, 之後佢走去識第二個仲要話我同佢亞媽關係唔好......所以千祈唔好得罪太后!

大宅

自己同小朋友食飽咪算囉,佢想煮你更加樂得清閒,如果你突然拎野出去佢仲覺得你落佢面

大宅

育兒性格勳章

我好鍾意我99煮俾我食

複式洋房

一年一次米比99煮下

禁止發言

回覆樓主:

別墅

回覆樓主:

自己煮得幾好都好,都唔好喺99面前show off,換嚟只有兩個極端: 一係好buy但以後你負責煮,一係唔buy嬲你搶客
所以,我一直都冇煮過嘢比男家任何人食,但經常會post自煮美食上facebook tag埋我C6, 咁人地就知我其實係識煮囉

首頁

尾頁

跳至