想生BB

跳至

首頁
12345...67

尾頁

男爵府

我第一次開呢個post。原來都有jm想知我的生b經歷過甚麼。因為我有時會答下其他jm d post。分享自己經歷4次小產。依家諗返當然輕鬆。因為好感恩最後我高齡39成功生到bb。仲好活潑精靈。。好喇入主題。都好長篇架。希望對大家有d幫助。不要放棄。當時2011-2014年是我一生難忘而艱苦的日子。我第一胎係3胞胎。係made in的日本的。我第一次同呢個男友(依家係老公)由北海道沿海玩到東京7日遊。大家都知2011年3月份日本大海嘯。當時我們亦到過曾經地震嘅地方。導遊亦叫我們買水飲。不要飲酒店水喉d水。我們亦有食海鮮。玩到第7日上機回港。因我有鼻敏感好容易流鼻水。在機上耳仔相當痛苦。因為鼻水流咗入耳仔。吉住咁痛。機場同男友各自歸家。我搭的士。個的士衰佬上落車時都唔幫我攞筴。我咪手腳並用推個筴入後尾箱。一推果下。嘩!做咩個子宮咁痛嘅。以為拉親。早上起身隻耳仔吉到好似有支針咁。立即去睇醫生。原來中耳炎呀。俾咗抗生素我食一星期。返香港後一個月其實子宮都有異常怪怪地。陰陰痛。谷住咁。以為m就嚟。因為我剛完m先去日本玩。心無諗過會有咗。有安全期7日嘛。。所以我照平時咁咩都食。咩都做。無避忌。但都發覺好似仲未嚟m一個星期了。我本身m都算準時。但試過喺22歲果年轉新工太緊張。又係遲咗。所7以無諗咩。再等下啦。不過有一日放假早上發現底底有粉紅色分泌。以為又係m嚟喇。又無理。繼續等多一日。開始係啡分泌。怪怪咁。未試過咁的。於是問下我家姐。佢話不如驗下孕啦。一驗真係有咗。咩唔係安全期咩。咁容易有嘅。因為之前同ex3。4年都無避孕都唔中。以為自己應該係難有d。同埋我睇咗好多年師傅都話我難有bb。所以諗死喇。我喺日本仲連續3日浸温泉。又咩都食。酒又飲。回港後又食埋西藥。立即問下生過果d人点做好。第一次咩都唔識。又高齡36。一問其他即刻好緊張。叫我立即睇婦科。打去原來好多full了。又要等幾日先有得睇。最後終於找到一個Dr.。去照下第一次用肚照。照咗好耐都找不到。之後再用陰超。終於見到好似個波仔咁。咩都未有。應該得5w。而流啡果度無咩可以做。只俾咗2隻維他命我回家每日食。Dr.叫我一星期再嚟照下心跳。果刻諗好神奇。有個bb喺我肚入面

littlefunpig    發表於 21-9-14 10:44
tpyjasmine    發表於 21-1-7 14:54
chaktung    發表於 16-2-4 02:37
Raine    發表於 16-1-28 10:50
win615    發表於 16-1-27 10:42
la_source    發表於 16-1-27 10:35

男爵府

引用:我第一次開呢個post。原來都有jm想知我的生

原帖由 Liukut 於 16-01-27 發表
我第一次開呢個post。原來都有jm想知我的生b經歷過甚麼。因為我有時會答下其他jm d post。分享自己經歷4次 ...
睇咗醫生後當然好乖咁食維他命。而且開始攪結婚d嘢。但d啡無停過。仲愈來愈多。真係好擔心。第一次上bk就睇下其他jm有無咁嘅情況。原來流啡好普遍。咁我亦小心d。多d休息卧床。到覆診時Dr.用陰超話bb大咗dd。有心跳了。但我見到好隱約閃下閃下。咁都ok la。之後Dr.又照咗好耐。話有水囊 n 積血。所以流啡。其他水囊我廿幾歲時婦科有講。如果唔大唔多可以不理。所以今次Dr.都話bb愈來愈大。個水囊自然會逼走。今次Dr.出咗信証明我有咗。所以我立即返聯合排産檢喇。開心到不得了。。開心時刻好快過去。孕吐就開始來了日嘔夜嘔咩都食唔到。飲水都嘔。点解會咁架。辛苦到咩都唔想做。但都有返工。一有休息時間就要坐下。瞓下。攰到不得了親朋戚友一定話係咁架喇。好快無事。3個月啦。就好d果d日子真係過得好慢

男爵府

引用:Quote:原帖由 Liukut 於 16-01-27 發表我第

原帖由 Liukut 於 16-01-27 發表
睇咗醫生後當然好乖咁食維他命。而且開始攪結婚d嘢。但d啡無停過。仲愈來愈多。真係好擔心。第一次上bk就睇 ...
有一晚8点到就嚟放工。突然覺得個肚好似有個波爆咗。之後都feel到有嘢流出嚟。我立即衝去廁所。見到好多鮮血呀。嚇到我立即打俾醫生先(唔係第一個打俾男友)。Dr.好好有個緊急電話打俾佢。而Dr.真係立即接聽。我話好多血呀。点算呀。Dr.叫我立即去最近嘅急症室。我立即同上司講要飛的去威爾斯。途中立即call男友醫院等。去到好快見Dr.。立即照下bb点。個Dr.照咗好耐。我覺得有d奇怪問bb係咪無咗。佢跟住開始問咗d奇怪問題。問我呢胎有食排卵丸?人工的?我同老公家中有雙胞胎嗎?我全部答NO。係自然的。無避孕。不過去咗日本玩n回港後中耳炎食咗抗生素。之後Dr.更加困惑咁樣轉個Mon俾我睇。一睇有3個波波。一樣大細的。即係3胞胎。應該有8w大。但照唔到心跳。但Dr.叫我唔好擔心住。要上婦科check清楚先。果日係星期五。所以最快星期一先最快期俾我。

別墅

回覆:我的5次生b歴程

侯爵府

大宅

等住聼故事。。。

別墅

別墅

MommyPanel勳章

伯爵府

複式洋房

複式洋房

追。。。

男爵府

大宅

Follow

男爵府

唔好意思。我要湊b先。等佢瞓咗我先得閒寫

大宅

留毛

別墅

Follow ...

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:Liukut 的帖子

F

大宅

複式洋房

回覆:Liukut 的帖子

大宅

等,update

首頁
12345...67

尾頁