自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛在週末版睇到呢篇文,好有趣!(如得罪家好月圓fans請見諒喔!)XD

http://appledaily.atnext.com/tem ... amp;coln_id=7023859

子爵府

我都係果句,看過頭兩集.
頂唔順套劇,就無睇.
昨晚,老公10:00無程程開左來看.
亞女睇到定哂格...
我睇到O哂咀,完全頂不順全家
日喊夜喊,琴姐企上桌發癲!
個急口令...低B到呢!!!
一家有三口入院......

你們不要插死我呀!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我就冇睇
純粹因為自己好怕睇D太嘈喧巴閉嘅節目
喺商業角度
無論對TVB或者藝員本身
喱套劇係成功嘅
但係絕對唔應該俾小朋友睇

子爵府

原文章由 premum2006 於 08-9-17 14:32 發表
我就冇睇
純粹因為自己好怕睇D太嘈喧巴閉嘅節目
喺商業角度
無論對TVB或者藝員本身
喱套劇係成功嘅
但係絕對唔應該俾小朋友睇

係呀!所以我10:15熄左la.
亞女仲話仲咩熄左佢.
我話好胡鬧!你都早d訓la...

複式洋房

亞芝寫這篇文章寫得很好!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

"所 以 說 得 多 廢 話 的 人 真 會 變 蠢 , 相 反 , 看 得 多 低 智 東 西 的 人 真 會 言 詞 空 洞 , 又 或 , 時 常 聽 別 人 如 此 說 話 的 人 , 自 己 也 會 漸 漸 如 此 思 考 。 "

汗顏。。。mouth:

伯爵府

雖然我好同意佢ge說法,
但我巳經很久沒追劇都追呢套,
因為真的很溫情......
其實可能香港的家庭人口多是小單位,
無法做什麼大龍鳳,
但吵吵鬧鬧離離合合一定少不免,
這部劇只是把我們平日對家人的不滿"搞大佢",
但最終還是回到"家"才是最重要的主旨......
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

見得少街市婆罵人的年輕一代,可能會很愛看這劇。

我都無睇晒一集。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

睇戲睇戲呀ma, 做戲啫, 啱睇就睇, 唔啱睇咪熄電視or轉台囉
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

原文章由 juicypig 於 08-9-17 15:12 發表
睇戲睇戲呀ma, 做戲啫, 啱睇就睇, 唔啱睇咪熄電視or轉台囉

絕對認同你的講法,唔想睇未熄機或轉台羅,因為睇奧運時

TVB班主持人有是嘈嘈弊,我地都是即時轉第2個台睇羅.

大宅

唔鍾意睇呢d劇, 唔好再拍啦

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

大人睇都仲可以,不過我覺得太多不必要是非同吵鬧;細路千萬唔好睇,真係學壞哂!

我上次去阿爸屋企食飯,佢冇端端同阿仔講'攞女' ,即刻俾我話佢,仲要同阿仔再教育,指正個攞同裸ge分別,否則返到學校同同學及老師講,真係'假係自己丟'。
盡我一己之力,發放正能量!

禁止訪問

大宅

原文章由 blythe 於 08-9-17 14:00 發表
日喊夜喊,琴姐企上桌發癲!
個急口令...低B到呢!!!
一家有三口入院......

你們不要插死我 ...

好同意......尤其個急口令..........

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 召藥師 於 08-9-17 15:38 發表
大人睇都仲可以,不過我覺得太多不必要是非同吵鬧;細路千萬唔好睇,真係學壞哂!

我上次去阿爸屋企食飯,佢冇端端同阿仔講'攞女' ,即刻俾我話佢,仲要同阿仔再教育,指正個攞同裸ge分別,否則返到學校同同學及老師講,真 ...

Agree...

洋房

原文章由 Elefant老婆 於 08-9-17 15:07 發表
"所 以 說 得 多 廢 話 的 人 真 會 變 蠢 , 相 反 , 看 得 多 低 智 東 西 的 人 真 會 言 詞 空 洞 , 又 或 , 時 常 聽 別 人 如 此 說 話 的 人 , 自 己 也 會 漸 漸 如 此 思 考 。 "

十分同意.
喜歡睇的人便喜歡, 不喜歡睇的人便不喜歡, 原本就是思想相反的兩類人。
不應為自己的喜歡, 硬說別人不喜歡的不是.

我覺得實在無聊, 為吵鬧而吵鬧, 為煽情而煽情, 睇得多, 思想也隨之附和. 教壞細路.

大宅

呢套劇連我呀媽都話頂唔順, 唔睇, 寧願返房瞓覺, 對一個老人家來講, 睇電視係最大的娛樂, 而她可以唔睇, 你話有幾好. 不過, 我知有好多捧塲客, 鍾意咪睇囉, 我就好少睇啦, 亦唔識欣賞, 見到有人唱朱元璋..豬腳薑..我就想嘔

子爵府

鍾意睇就睇, 唔鍾意就算吧啦! 唔見得有邊套戲係百分百合理既

侯爵府

好媽媽勳章

我不樓都唔係點追劇集, but公司同事日日講, 都大約知套戲講乜
原文章由 kaan 於 08-9-17 16:57 發表

十分同意.
喜歡睇的人便喜歡, 不喜歡睇的人便不喜歡, 原本就是思想相反的兩類人。
不應為自己的喜歡, 硬說別人不喜歡的不是.

我覺得實在無聊, 為吵鬧而吵鬧, 為煽情而煽情, 睇得多, 思想也隨之附和. 教壞細路. ...

子爵府

呢套戲係九點半做, 根本上唔會預比小朋友睇. 小朋友未訓而家長又要睇所以局住一齊睇跟住話教壞小朋友既家長, 其實問題唔係套戲度, 係係 D 家長度.

首頁

尾頁

跳至