論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐嚟咗2個月29天,今日佢休息,今朝想入廁所刷牙,姐姐喺廁所門口喊晒,見到我就話俾我知佢老公入咗醫生,交通意外急需錢。我係呆晒企喺度,1嚟未瞓醒,2嚟唔知點幫佢。佢自己主動提出提早幾日(今日)出糧,等佢寄返去俾佢老公應急。不過,之後見佢化行晒出去。

應唔應該炒咗佢?...怕佢講大話,又怕佢拎我哋地址去借錢...又覺得自己好似好衰咁...

大宅

回覆:姐姐喊話老公交通意外急需錢

吹水多

大宅

回覆:hiphone6 的帖子

睇定啲先,炒佢又要等又要比錢。
等得又比得起既咪可以即炒。

大宅

如果係真仲有心情化行妝出街?

大宅

姐姐的說話,信一成都嫌多。之前,我家姐姐話自己阿媽入咗院點點點,轉個頭咪又係化行妝,買衫買袋返嚟。他們的話不可信

大宅

用個幾個工人佢地心知你地係好人都會騙你 最多做野交帶D 對佢地平常心就算

公爵府

引用:如果係真仲有心情化行妝出街? +

原帖由 unbubu 於 16-01-31 發表
如果係真仲有心情化行妝出街?
係喎?仲化行妝?

男爵府

回覆 hiphone6 的帖子

佢有身份証就可以借錢. 你果地址係張合約上列明.....你驚都無用.

總之唔借為上....費時佢借左又無錢還..或者之後即走..你都賠了夫人又折兵

la_source    發表於 16-2-1 11:04

大宅

引用:姐姐嚟咗2個月29天,今日佢休息,今朝想入

原帖由 hiphone6 於 16-01-31 發表
姐姐嚟咗2個月29天,今日佢休息,今朝想入廁所刷牙,姐姐喺廁所門口喊晒,見到我就話俾我知佢老公入咗醫生 ...
上次我工人姐姐也是喊晒口話佢阿仔兩只手爛曬,急需錢俾佢兒子睇醫生,我叫佢俾相我睇,佢夠膽死找一張假的相俾我睇

男爵府

我新來的組姐早上放假時連幾元搭車都話無錢, 點知晚上回來買件百五元新衣. 用左十幾年姐姐, 真係要比佢知道講錢無得傾, 佢地得寸進尺.

複式洋房

為咗姐姐既野煩咗大半日兼又頭痛咗大半日,老公話反正佢湊bb唔掂做家務又一般兼要求多多,而家年尾又搞埋d咁既野,打算即炒送佢走。

大宅

引用:我新來的組姐早上放假時連幾元搭車都話無錢

原帖由 bonme 於 16-01-31 發表
我新來的組姐早上放假時連幾元搭車都話無錢, 點知晚上回來買件百五元新衣. 用左十幾年姐姐, 真係要比佢知道 ...
有次姐姐話佢家姐病了,要入醫院睇醫生,要求我提早出$1000俾佢,月尾還,我見都是她自己的銭就借了俾佢,點知放假回來她買了5條新褲回來,自此之後,我同佢講,以後無論什麼理由,我都不會借錢俾你,那次後已經無再借

大宅

乜咁啱嘅,上星期我朋友個姐姐又係老公出事要借錢
佢地真係冇乜有新意嘅藉口

男爵府

咁啱嘅,我姐姐前日話叫我早D出糧比佢因為無$買M巾,我借左1百元比佢。昨天又話屋企有急事叫我返工前出糧。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

佢地講咩都唔好信十足,自己唔好借錢俾佢就得。佢自己有身份證有合約,佢要借錢你都冇得驚。咁都要炒你就不如唔好請工人

大宅

佢地死家人都可以化到行放假去唱k去happy, 所以我係唔會信佢地講野!

複式洋房

回覆 evalau825 的帖子

主因係早2日見bb腳跟有瘀痕,問佢死都唔認話撞親high-chair,但好明顯係手指印。觀察咗三個月,一點愛心也冇,完全不錫bb。

複式洋房

今朝一話炒姐姐,條友勁開心,仲問我拎紅白藍裝超級無敵多既新衫。一個細喼嚟,3個月就買咗1個大紅白藍既新衫,係全部都係新衫!

複式洋房

回覆 kwanhok 的帖子

一話炒佢,老公又翻生了,即刻call老公叫接機喎

男爵府

唔知點解~ 菲律賓同印尼 好多意外架!!!

天佑香港~

首頁

尾頁

跳至