懷孕前後

跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

回覆 Angelina_barbie 的帖子

張醫生真係好好,我自己介紹左好多朋友,都讚不絕口0家仲要佢地係政府生,唔係搵張醫生接生,張醫生都一視同仁,有問必答,我有朋友到後期qe check 得好密,佢直情叫佢可以唔洗黎診所咁密,慳返d 錢

如果價錢上,你講個3間, 如無特別野,最平係港安->法國->仁安, 仁安所有野都好新淨,不過價錢會貴小小.
張醫生話港安,順產應該5萬蚊內出院(正常情況之下估計), 4年前我係浸會生先$37000.... 人工又唔見加得咁好.....

大宅

最關心BB問題熱投勳章

引用:回覆+Angelina_barbie+的帖子張醫生真係好

原帖由 bibi_clw 於 16-02-22 發表

張醫生真係好好,我自己介紹左好多朋友,都讚不絕口0家仲要佢地係政府生,唔係 ...
哈哈係,而家咩都貴晒!我預計都要駛6-7萬生B⋯

荃灣仁安聽落唔錯不過我嫌佢唔係咁就腳。我雖然住葵青區但係都係行山先去過果帶一次!傾向法國醫院⋯ 打算下次去張智醫生度覆診就問埋佢法國或浸會邊個配套佢覺得好啲!

大宅

我住青衣呀,諗住係咪都係的士出入佢唔就腳都由佢.本身我都係打算去返浸會,張醫生話港安ok 我先考慮,因為我都係買佢services , 上次浸會都好ok 呀,你都可以考慮 , d 姑娘好有經驗,成日都會黎幫你chk 下,又mon 住bb 情況,有咩都即打比張醫生report,感覺非常好, 係生完之後,餵人奶配套我覺得一般,d 姑娘唔係好願教你餵奶咁囉. 個時我住左3日2夜,因為無大房所以住4人房,又因為無咩人入院,4人房連我自己住左隔離大陸婆only, 都矛咩野

大宅

最關心BB問題熱投勳章

bibi_clw 發表於 16-2-22 11:34

我住青衣呀,諗住係咪都係的士出入佢唔就腳都由佢.本身我都係打算去返浸會,張 ...

4年前係咪仲有雙非,但浸會都唔爆咁難得?其實真係好睇彩數,住院果幾日住得舒唔舒服取決於病房的鄰居係點樣!
自己入院同出院都各一程車又真係OK,不過老公同兩邊屋企人都會日日黎,所以要揀個就埋佢地既地點!

大宅

個時好多雙飛0家,不過唔知點解我間房得1個大陸婆, 但餵奶個時又好多人0家wor
你再問下張醫生依家法國定浸會好d ^^

別墅

回覆:荃灣港安

我3年前第一胎,係港安搵盧乃本醫生生。
果時港安好似簡陋d, 冇大房,住3人房。已冇雙非,所以都住得好舒服!

不我覺得最好係d姑娘,個個都好細心,又好肯教你照顧bb, 同教你餵母乳,佢地係好鼓勵餵母乳的

我bb 果時第三四日有點黃,不過指數未到,原本都唔比去照燈,不過果姑娘都discretionary 咁幫我地照左尾兩日。因為佢話我地個package包埋,如果出左院真係再需要照,就要收錢。

所以今胎我6月預產都返港安生。因為盧醫生唔接生 (開頭都搵盧醫生跟,之後20週轉張醫生),就轉左睇張醫生。
問過張醫生,我生時應該轉左去新大樓

大宅

回覆 evilkaye 的帖子

姑娘好就好喇, 我都擔心餵奶方便,始終唔係放床邊,不過算啦,出左院再追,個幾日訓得就訓囉~~希望到時我地生,會轉左新大樓啦.

別墅

引用:回覆+goldenbaby2015+的帖子係港安產檢$580

原帖由 bibi_clw 於 16-02-22 發表
回覆 goldenbaby2015 的帖子

係港安產檢$580,但診所係$880
港安產檢$850,平dd only ,但醫生費貴返$2000⋯

民房

引用:Quote:原帖由 bibi_clw 於 16-02-22 發表回

原帖由 goldenbaby2015 於 16-02-22 發表
港安產檢$850,平dd only ,但醫生費貴返$2000⋯
我都聽過港安係出名做產檢收得平, 超聲波平過其他私家醫院, 同埋出名驗唐氏染色體, 特別多人專門去抽血做 T21。 仲有產檢排期超快, 不過佢唔近地鐵站。

別墅

imokifurhapi 發表於 16-2-20 00:47
唉,真係太過份,訂又比左。佢舊大樓而家成間荒廢左既小學咁既款,好唔想係度生呀。完全比港安呃左啦

...

我都俾了,姑娘話如在一個月內,可退訂,只收300行政費,我都有想過去仁安,但家人要去沙田就不太方便,所以都係唔轉了

別墅

引用:佢話我上胎有妊娠毒血症,怕我今胎都有,想

原帖由 tam_pallas 於 16-02-15 發表
佢話我上胎有妊娠毒血症,怕我今胎都有,想我37周足月就催。不過我之前搵過好幾個醫生,好多都只做開刀,我 ...
見了政府醫生,佢地都話我既情況要催生係合理,所以都會係港安生了。希望有新大樓用啦!

別墅

引用:Quote:原帖由+tam_pallas+於+16-02-15+發表

原帖由 tam_pallas 於 16-03-01 發表
見了政府醫生,佢地都話我既情況要催生係合理,所以都會係港安生了。希望有新大樓用啦!

...
昨天產檢再問過張醫生,佢話應該三月底真是搬新大樓,希望真是啦!

bibi_clw    發表於 16-3-4 14:39

大宅

好多謝各位提供咁多信息,我都plan係港安順產,請問產前檢查系咪一齊系hospital做埋方便D?

大宅

引用:Quote:原帖由+tam_pallas+於+16-03-01+發表

原帖由 goldenbaby2015 於 16-03-04 發表
昨天產檢再問過張醫生,佢話應該三月底真是搬新大樓,希望真是啦!

...
真係!? 我聽日都產檢呀,等我都問下先!

大宅

引用:好多謝各位提供咁多信息,我都plan係港安順

原帖由 RACHEL_GREEN 於 16-03-08 發表
好多謝各位提供咁多信息,我都plan係港安順產,請問產前檢查系咪一齊系hospital做埋方便D? ...
都方便架,因為好易book, 專科診所係新大樓2樓,又大又靚。但無得睇4D囉..

別墅

RACHEL_GREEN 發表於 16-3-8 11:13
好多謝各位提供咁多信息,我都plan係港安順產,請問產前檢查系咪一齊系hospital做埋方便D? ...

其實睇醫生,我睇何嘉慧,佢係出邊clinic好爆,差不多兩個月後,反而係港安易book d,可以book到兩個星期後

別墅

imokifurhapi 發表於 16-3-8 11:31
真係!? 我聽日都產檢呀,等我都問下先!

問完,有勞報告一下,thx

大宅

引用:Quote:imokifurhapi+發表於+16-3-8+11:31+

原帖由 tam_pallas 於 16-03-08 發表
問完,有勞報告一下,thx
今日問左張醫生,佢話產房搬緊去新翼了,預計3月尾至4月頭就用得。

大宅

引用:「3月後轉新大樓,將會係全港最靚最先進既

原帖由 kisam3 於 16-02-15 發表
「3月後轉新大樓,將會係全港最靚最先進既產房」我個醫生咁樣同我講。
我見過, 係超正超豪

別墅

回覆:荃灣港安

我岩岩落左訂
5月尾生
但有冇準媽媽知道
package有冇包走佬袋?
因為姑娘俾既leaflet無提及

首頁
23456...23

尾頁

跳至