夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

BK Milk勳章

純呻⋯⋯
我同c6結婚6年,小朋友2歲,小朋友出世半年後,我倆關係開始有問題,可能我太專注小朋友,忽略了c6,佢覺得我不太理佢,到我上班要張小朋友送去外婆家,晚上接回來,早出晚歸的日子可能佢開始厭惡,開始埋怨,想二人世界,我話一星期放一兩天小朋友在外婆家過夜,佢都覺得不夠,我話我轉做䈴職,可以有更多時間,佢覺都係一樣,佢厭惡小朋友成日扭計,我真係唔知可以點?帶左小朋友黎呢個世界,但比唔到幸福家庭比佢,其實我很想生多一個小朋友,但這情形我還是死心好了

翡翠宮

引用:純呻⋯⋯我同c6結婚6年,小朋友2歲,小朋友

原帖由 fi915 於 16-02-25 發表
純呻⋯⋯
我同c6結婚6年,小朋友2歲,小朋友出世半年後,我倆關係開始有問題,可能我太專注小朋友,忽略了c ...
下,仲來多個??!! 千其咪制

瑪瑙宮

fi915 發表於 16-2-25 20:10
我話一星期放一兩天小朋友在外婆家過夜,佢都覺得不夠,...

咁佢有無講佢想點?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:純呻

試下同老公去旅行,二人世界,4日3夜都夠。長遠可會考慮平日將小朋友放喺婆婆家過夜,只係weekend 接返屋企。
千祈唔好因為太專注小朋友,而忽略咗個老公

男爵府

我會提醒果個係佢個仔,咁鐘意二人世界不如擺個仔去保良局,睇下佢會唔會內疚

大宅

引用:試下同老公去旅行,二人世界,4日3夜都夠。

原帖由 FennieMan 於 16-02-25 發表
試下同老公去旅行,二人世界,4日3夜都夠。長遠可會考慮平日將小朋友放喺婆婆家過夜,只係weekend 接返屋企 ...
下,生個小朋友出黎,但一至五要放係人地屋企比人湊,咁當初做乜生佢出黎?

男爵府

想生BB熱投

其實好唔明啲男人話就話要生B(傳宗接代),但生完好似好討厭個小朋友咁?一係就完全唔理佢咁!又搞到屋企氣氛唔好

琥珀宮

千祈唔好生多個,係依個CASE入面,只會加速婚姻的滅亡,周末放低小朋友係外家啦,同老公多下去街拍拖過下二人世界

別墅

BK Milk勳章

我想生,但應該唔會了,c6一時問我可唔可以做FTM,一時又話我做唔做都係無分別,
生完佢發覺唔識同小朋友溝通,唔識同佢玩,小朋友發脾氣更加令佢厭惡,可能當初只係一心想生,但無想過生完會無哂時間

男爵府

畀面勳章

你c6幾歲呀,仲想你成日湊住佢,已經係爸爸啦,成熟啲啦,無幫手不突只,仲覺個囝煩,唉,你屋企已有兩個囝,慌你仲想生多個,你唔辛苦咩!

象牙宮

男人以為有小朋友係開心事,但後黎發覺小朋友百厭唔聽話,咪無耐性,唔鍾意囉!盡量平均分配時間,一半二人世界,一半家庭樂啦!小朋友大左,尤其返小學之後,無咗痴身會好D架喇!有能力有人湊,都係返工好,搵多個錢旁身

大宅

引用:我會提醒果個係佢個仔,咁鐘意二人世界不如

原帖由 smileemily 於 16-02-25 發表
我會提醒果個係佢個仔,咁鐘意二人世界不如擺個仔去保良局,睇下佢會唔會內疚

...
都無話係仔

大宅

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

唉,係米個個男人都係甘
當佢話多個小朋友會熱鬧d時,自己都諗左好耐,應該要生一個
到小朋友大左,佢又話兩個應該無甘悶

但原來佢無自己想像中甘中2小朋友,對佢黎講只係哭鬧、嘈嘈閉

兩個夠了,吾好再生喇

別墅

BK Milk勳章

引用:你c6幾歲呀,仲想你成日湊住佢,已經係爸爸

原帖由 aptcan 於 16-02-26 發表
你c6幾歲呀,仲想你成日湊住佢,已經係爸爸啦,成熟啲啦,無幫手不突只,仲覺個囝煩,唉,你屋企已有兩個囝 ...
C6都唔係細o架,我都唔敢話佢,佢實覺得自己有幫手

別墅

BK Milk勳章

引用:唉,係米個個男人都係甘當佢話多個小朋友會

原帖由 sth.byjas 於 16-02-27 發表
唉,係米個個男人都係甘
當佢話多個小朋友會熱鬧d時,自己都諗左好耐,應該要生一個
到小朋友大左,佢又話 ...
我得一個小朋友,佢地講緊c6好似細路仔,變相我湊緊2個細路

別墅

BK Milk勳章

算啦,一個都禁樣,兩個真係不敢想像,
其實男人都幾自私

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

有時做爸爸未必感受到個份職責咁重.......
又或者覺得唔知點同小朋友相處........另一面睇男人係獸性動物 佢地無地方發出來 就咩都有問題 我個朋友叫我留意下 如果你同老公親密多d 佢地脾氣都會少d ......
對男人來講 無幾多個對自己小朋友係好上心 咩都要理 多數佢地都係採取觀望 所以相對佢地好得閒 好有精神

相反 女人多數專注小朋友 咩心機 時間都俾晒佢 唔想俾都唔得 因為無人幫手
所以仲邊有心力想去親密呢

男人 請明白呢d都係互相影響 xdxd

首頁

尾頁

跳至