興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前係BB展買左noddy套書,不過最近支點讀筆壞左,打俾之前送書黎既職員又無人聽
有無jm知道邊度可以配返?我囡囡好鍾意用支筆睇書

大宅

回覆:Remda 的帖子

我都想知!

大宅

回覆:Remda 的帖子

有無jm最近bb展見過佢地?

別墅

我果支都壞左, 想知邊度有得配

大宅

上次書展見過,bb展就無見過

大宅

bobo3567 發表於 16-8-10 00:53
上次書展見過,bb展就無見過

你意思係上年書展?

大宅

今年呀

大宅

bobo3567 發表於 16-8-10 14:13
今年呀

我好後悔無去搵佢呀,不過唔知係咪仲由同一間公司代理

複式洋房

我支筆都壞左,已經一段時間,又唔知去邊到換。。。上網個NEW blog 又無更新,呢到D人又話間野D人唔helpful,所以我都無去揾佢地。

不過我今日終於有翻支新筆可以用喇。 原來大新出版社出左支my voice點讀筆,係俾佢D書用,只要去佢網站download D file, 用usb線連接支筆,抄D file過支筆到 (當支筆係usb 手指), 支筆就可以點讀佢D書,呢支筆D file 係 <filename>.bnl ,而noddy 支點讀筆都係 可以用usb 線連上電腦,在file manager 裹面有十個左右的 .bnl file (唔記得exact number),只要將呢D file 抄去 my voice點讀筆,咁就可以用呢支筆讀noddy D flash card 同D書喇 :-)

LiveABC 都有出點讀筆,但係只support .emc 檔,唔好買錯。

其實我係買左LiveABC 支筆,諗住讀佢D書,先明白點讀筆嘅原理,之後先諗到可能noddy 支筆可能有file,可以用抄file 去第二支筆到用,LiveABC 個支筆只support 。emc檔,後來上網找到大新支筆用bnl 檔,於是買左一試,work!

希望呢個方法幫到大家。

大宅

非常謝謝你呀! 請問那裡可買到My voice 點讀筆?

大宅

hklarry 發表於 17-6-14 21:55
我支筆都壞左,已經一段時間,又唔知去邊到換。。。上網個NEW blog 又無更新,呢到D人又話間野D人唔helpful ...

非常多謝你

大宅

回覆 hklarry 的帖子

剛試用USB 插入支筆,電腦完全認唔到支筆既device 即咩都睇唔到過唔到檔案呀!

複式洋房

愛書人 發表於 17-6-14 22:44

剛試用USB 插入支筆,電腦完全認唔到支筆既device 即咩都睇唔到過唔到檔案呀! ...

你是不是用 Mac 機? 我的 Mac 都認唔倒 noddy 支筆。我之前用 windows 機先得。另外,記住入電。

複式洋房

愛書人 發表於 17-6-14 22:38
非常謝謝你呀! 請問那裡可買到My voice 點讀筆?
唔知呢到俾唔俾 出店鋪名,所以 pm 左你。

大宅

hklarry 發表於 17-6-14 22:50
你是不是用 Mac 機? 我的 Mac 都認唔倒 noddy 支筆。我之前用 windows 機先得。另外,記住入電。
...

我用window ga, 支筆有電呀, 不論支筆 on or off 都認唔到支筆

複式洋房

有冇第二條usb 線,或者第二部機 (有冇reboot 過) ? 另外,其他點讀筆都係內置micro SD card,我估noddy 0個支都係,可以拆出來用card reader 讀,我估。。。

別墅

我都壞左,可以話我知邊度買嗎?

複式洋房

CKMLL 發表於 17-8-9 16:22

我都壞左,可以話我知邊度買嗎?

請 check 私訊

複式洋房

我2枝筆也壞了,可否告知在那裡可配/ 其他解決方法?謝謝

複式洋房

我想知喺邊度可以買大新my voice枝筆?

首頁

尾頁

跳至