自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前兩日同老公行街經過見到張枱幾靚就中咗入間家俬設計公司度睇,見showroom d料同設計都好鐘意,所以就落咗訂,買咗個家俬訂造package 尋晚上D討論區睇過下,原來係黑店!好唔開心,有D想唔要D訂,但屋企又真係需要裝修,細B又就嚟出世,我怕老公一個跟得唔緊,貼錢買難受!

侯爵府

引用:前兩日同老公行街經過見到張枱幾靚就中咗入

原帖由 slowlycat 於 16-03-14 發表
前兩日同老公行街經過見到張枱幾靚就中咗入間家俬設計公司度睇,見showroom d料同設計都好鐘意,所以就落咗 ...
撻啦

公爵府

畀面勳章

前兩日同老公行街經過見到張枱幾靚就中咗入間家俬設計公司度睇,見showroom d料同設計都好鐘意,所以就落咗 ...
如果訂唔多真係唔好博,到時天一半地一半,難尾仲慘!搵間信譽好d

elisewaiman    發表於 16-3-14 20:33
wcpcelia    發表於 16-3-14 09:04

男爵府

回覆:好擔心,係間疑似黑店嘅設計公司落咗訂

邊間啊

男爵府

引用:Quote:原帖由+slowlycat+於+16-03-14+發表

原帖由 kirstyau 於 16-03-14 發表
如果訂唔多真係唔好博,到時天一半地一半,難尾仲慘!搵間信譽好d
落咗萬五

男爵府

引用:邊間啊

原帖由 晴雯 於 16-03-14 發表
邊間啊
邊間唔講住啦,又未真係做咗唔好,好似唱衰佢咁!

男爵府

用萬五買D現成傢私用咗佢啦!出去walk in門市D設計公司多數都領野!最好有朋友公紹

emt1314    發表於 16-3-14 11:38
Chirley    發表於 16-3-14 10:25
333s    發表於 16-3-14 09:41

男爵府

引用:用萬五買D現成傢私用咗佢啦!出去walk+in門

原帖由 Yuchingmum 於 16-03-14 發表
用萬五買D現成傢私用咗佢啦!出去walk in門市D設計公司多數都領野!最好有朋友公紹 ...
我老公仲未知,今朝同佢傾下先

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會等送貨,間間舖都有人話黑店,賣得貴又黑店,送貨冇禮貌又黑店,r茶錢又黑店,既然間野未摺,錢又比左就算啦

girlbear    發表於 16-3-14 11:00

男爵府

引用:Quote:原帖由+slowlycat+於+16-03-14+發表

原帖由 good_pig 於 16-03-14 發表
我會等送貨,間間舖都有人話黑店,賣得貴又黑店,送貨冇禮貌又黑店,r茶錢又黑店,既然間野未摺,錢又比左 ...
我都有諗過,加上有D評論都好幾年前了,所以個心七上八落!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 16-03-14 發表我

我都有諗過,加上有D評論都好幾年前了,所以個心七上八落!
大拿拿萬五蚊,加上呢行好多行家抹黑。 可能真係ok呢

子爵府

回覆:slowlycat 的帖子

我估冇乜邊間傢俬舖無被鬧係黑店,我係Norxxxd 訂造傢俬,呢間都有被人話黑店,但我自己就好滿意

珍珠宮

開心吸收勳章

你睇下對方之後 follow 成點

象牙宮

slowlycat 發表於 16-3-14 06:59

show room, 把最美的顯出。
要明白, 見到的, 不是事实的全部。
尢其是定制。

下定要小數目。
furniture... 現成, 中伏細D。

自己思考。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

alima 發表於 16-3-14 09:21
我估冇乜邊間傢俬舖無被鬧係黑店,我係Norxxxd 訂造傢俬,呢間都有被人話黑店,但我自己就好滿意
...

抹黑... 文化。
是有的。

不過, 心理負旦重... 很難受。

訂造, 手工, color, ... 好多因素在內。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

ikea d野都係得display好用,電腦椅我買左成2000蚊,佢前後裝左兩次的都唔似display咁舒服!
有時真係講彩數!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Yuchingmum 發表於 16-3-14 07:20
用萬五買D現成傢私用咗佢啦!出去walk in門市D設計公司多數都領野!最好有朋友公紹 ...
讚成。
買現貨可睇清楚,通常品質也較好,壞處可能係舊少少,但你可望清望楚,自己接受才決定。

定做最後料差都焗你要,就煩。

男爵府

不如你去同佢講急要用,拎佢門巿display嗰張, 起碼有渣拿

寶石宮

引用:我估冇乜邊間傢俬舖無被鬧係黑店,我係Norx

原帖由 alima 於 16-03-14 發表

...
agree with u, 同婚紗店一樣,間間都黑

寶石宮

引用:Quote:Yuchingmum 發表於 16-3-14 07:20 用

原帖由 tester5 於 16-03-14 發表
讚成。
買現貨可睇清楚,通常品質也較好,壞處可能係舊少少,但你可望清望楚,自己接受才決定。
而家設計公司冇現貨架啦

首頁

尾頁

跳至