美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見佢有個牌子Troiareuke 應該係佢獨家,係韓國美容院專用的, 都賣幾貴下,精華細細支都賣$800
有冇jm 用過可以分享呀? 心yoyo 想買.

大宅

beahappylady 發表於 16-3-14 17:19
見佢有個牌子Troiareuke 應該係佢獨家,係韓國美容院專用的, 都賣幾貴下,精華細細支都賣$800
有冇jm 用過可 ...
係我買過既野當中,有90%產品(troiareuke & some other brands) 都有中伏既感覺。係我朋友用過troiareuke覺得勁好用所以我先試,但個人覺得極不好用(我內乾外油型,皮膚無乜大問題,過30歲)。

洗面奶 - 難洗又'LUP"
HYDRO GEL - 'LUP" 又唔覺皮膚有吸收,似膠水
吸塵MASK- 完全唔知係SELL乜,除左會留一層白野在面上令人以為自己好白淨,我個人覺得呢種叫偽白
procelain 導入按摩器 - 所講既導入功能同不同色有不同效果,唔洗問都知係GIMMICK,不過照買因為個DESIGN好拎手,都按得幾順,我早晚都用

有用部份其他MAKEUP野,慳覺得好用既只係FULLCOVER支CONCEALER STICK。

我覺得呢間野推銷手法偏向誇張,成日CLAIM 產品天然但又唔POST埋個FULL INGREDIENTS LIST出來,又講到岩孕婦用,我係孕婦就唔會試喇。同埋我唔知係有心誤導定大意,個BCC CREAM勁SELL係99%有機,但個盒係其實寫99%天然同有20%有機,希望間野可以分清楚有機同天然係兩回事。

我有朋友係中意用troiareuke既,但我真係覺得好中伏(唔岩用無計)。雖然係咁,我覺得HEALING CREAM同BCC CREAM應該試得過,質地不錯,但暫時未有需要買住。

男爵府

隻bcc cream 都唔平嫁,好似成千蚊支,仲貴過d外國牌子
我覺得去試佢treatment 好似抵d,起碼有得做facial 之餘攞埋成set 貨

複式洋房

佢地好識寫野嫁,我都用過佢呢個獨家brand, 無佢地講到咁誇,而且太貴,唔值。

大宅

回覆:有冇JM用過Here We Seoul 的產品

我都買左佢地隻睫毛set, 乜吹吹,完全唔好用,我見佢地廣告用完好靚先買,中伏,成800一set

大宅

買過隻 mask 完全唔掂, 而且好難洗 唔會再買

禁止訪問

男爵府

deer123 發表於 16-3-14 21:57
我都買左佢地隻睫毛set, 乜吹吹,完全唔好用,我見佢地廣告用完好靚先買,中伏,成800一set

...
我有留意,黑吹吹,白吹吹。係貴嫁

別墅

年幾2年前用過佢gps mask,gel,洗面奶,紅,藍,綠安瓶,爽膚水,白泥mask,全部都唔知做乜,又貴又唔好用,個時21,22歲。
而家仲有幾盒gps mask......晒錢!!!!

大宅

佢呢間野賣D野全部都比出面貴~

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢賣D野好貴呀, 但效果唔成正比, 所以依家無再去幫趁了

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

deer123 發表於 16-3-14 21:57

...
哎呀...我原先仲唸住買黑吹白吹tim......原來係中伏,...甘我又可以慳番唔買了

子爵府

好媽媽勳章

我有用吸塵mask, 好大樽, 計番其實又唔係貴好多.

但同意, 唔覺有咩特別好, 如果想清潔, 我覺得innisfree的火山泥仲好用.

大宅

佢賣既野真係好貴,同埋佢d野包裝得太好先推出黎

大宅

引用:呢間野賣d野好貴 +

原帖由 sweetcame 於 16-03-14 發表
呢間野賣d野好貴
我都覺, 又唔好用

大宅

佢地D野真係好貴

之前買過隻MASK, 佢地吹到勁正, 點知原來SASA都有得賣, 仲要平佢地勁多....仲要係CHEAP野....都無人買既

大宅

我直情UNLIKE返佢地個PAGE, 吹水多...

水晶宮

引用:我直情UNLIKE返佢地個PAGE, 吹水多...

原帖由 candyk109 於 16-03-18 發表
我直情UNLIKE返佢地個PAGE, 吹水多...
我岩岩都unlike咗。

好煩,成日自吹自雷

rosevinwong    發表於 16-7-21 11:50
candyk109    發表於 16-3-18 17:15

複式洋房

雷品,又貴又唔好用

複式洋房

同感,又貴又吾好用,我之前都買左咩安瓶,完全冇用,永遠吾會再幫襯

首頁

尾頁

跳至