嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買電動奶泵,但我爬咗啲文都係唔太明!
1.有分單泵同雙泵,分別在係邊?

2.本身奶泵跟機的奶樽有分大細?咁我咪要跟大細去買奶樽??

3.市面上都好多款機,求各位推介下邊隻又抵又好用!

大宅

回覆:想買電動奶泵,有啲問題唔明,求各位推介邊隻好用!

我都好想知呀

子爵府

單泵得一個頭,每次泵一邊乳房,雙泵就兩個頭,每次可以同時泵哂兩邊乳房,梗係買雙泵啦,跟機既樽 應該只係儲奶樽 ,你可以泵完再倒落自己用開既奶樽到,我以前用過medela freestyle ,都幾好用 ,大約三千蚊,之後壞機就轉左用,avent舊款雙泵,都一樣好好用 唔好處係唔帶得出街,要插住電。

別墅

回覆:emily_money 的帖子

感謝解答,不過我想搵啲可以方便帶出街,定係買一個係屋企用,一個出街用?

珍珠宮

引用:感謝解答,不過我想搵啲可以方便帶出街,定

原帖由 huenbbhuen 於 16-03-16 發表
感謝解答,不過我想搵啲可以方便帶出街,定係買一個係屋企用,一個出街用?

...
medela swing

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 huenbbhuen 於 16-03-16 發表

原帖由 loklok286 於 16-03-16 發表
medela swing
可以用乾電

複式洋房

Medela swing maxi
雙泵
乾濕電都得
唔重唔太嘈
用細樽多細牌子都有
我用swing maxi 加pigeon 細口樽
Pigeon 有ppsu 樽同埋平啲

別墅

我初頭仲諗住買韓國spectra 9+
因為聽見好多人話方便,又平
不過就唔知佢跟大樽定細樽,
我諗住都係會倒返落奶袋/奶樽先

而家又心大心細唔知邊個好了!

大宅

引用:我初頭仲諗住買韓國spectra+9+因為聽見好多

我都係用呢款。雙泵兼有差電,絕封方便絕對值。

至於奶樽,其實最終係睇小朋友夾邊款奶咀。我仔一開始就用慣 TT,所以我泵完要轉樽儲架。 有點麻煩但都ok。

別墅

引用:Quote:原帖由 huenbbhuen 於 16-03-16 發表

原帖由 happynation 於 16-03-16 發表
我都係用呢款。雙泵兼有差電,絕封方便絕對值。

至於奶樽,其實最終係睇小朋友夾邊款奶咀。我仔一開始就用 ...
通常買個時會包啲咩?
同埋價位幾多到?
真是唔太識

別墅

洋房

我最近見到一個品牌 - Ameda 聽個sales 講以前是多數用於醫院服務的. 舊年先開始賣零售. 想問下有無人認識及用個呢個牌子呀 ! 價錢2千幾蚊, 心大心細唔知買唔買好.

別墅

引用:我最近見到一個品牌 - Ameda 聽個sales 講

原帖由 waiman918 於 16-03-18 發表
我最近見到一個品牌 - Ameda 聽個sales 講以前是多數用於醫院服務的. 舊年先開始賣零售. 想問下有無人認識 ...
無聽過,如果有人知就好了!

禁止訪問

侯爵府

引用:我初頭仲諗住買韓國spectra+9+因為聽見好多

我用緊優合但用9+配件 超平之選
買優合先99人仔
但膠我唔敢用大陸嘅 所以買9+配件 係fb買先115仲有樽
加埋先三百內
有人教可轉雙泵 不過我無轉

別墅

Spectra 9+吧~~

水貨係1000元左右,行貨1400左右

雙BUMP,吸得快,我家姐都有用

不過佢配件就雞D囉,佢部機就靚既~~

MEDELA 其實好好,我幫堂呀嫂買~但行貨雙BUMP 仲有好貴,過2000~

單BUMP 就1800左右(早排特價),堂嫂話好舒服

佢配件好過SPECTRA ,但BUMP 得無SPECTRA咁快

各有千秋^^

禁止訪問

禁止訪問

回覆:huenbbhuen 的帖子

別墅

原帖由 Joant 於 16-03-19 發表
我用緊優合但用9+配件 超平之選
買優合先99人仔
但膠我唔敢用大陸嘅 所以買9+配件 係fb買先115仲有 ...
大陸野唔太敢用呢,不過我見好多人話咁用最抵!

別墅

引用:我妹妹有用緊Ameda 她說好好用 她說Ameda

原帖由 MUIMUI129 於 16-03-19 發表
我妹妹有用緊Ameda 她說好好用 她說Ameda有個設計就係D奶唔會倒流落條吸管道,唔使洗. 仲有兩個 ...
等我都望下呢個牌子先!thx

首頁

尾頁

跳至