跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人申請了 PEI, 想同現有在 PEI 的媽媽咨詢下. 到時來到做個朋友呀.

大宅

我剛剛上年12月入左申請,你已經批左?有機會交流下!!

別墅

回覆 wwernest 的帖子

hi! 我 2015 landed PEI. 你會幾時 land?

別墅

回覆 wwernest 的帖子

我剛剛才記得你們個網名

大宅

回覆 jannyw 的帖子

PEI果度點呢? 天氣, 搵工.......

別墅

回覆 QueenBallet 的帖子

PEI 環境靚,島上D人都好友善,學校老師好照顧小朋友,華人食店不多,揾工就睇你個人要求

大宅

jannyw 發表於 17-2-9 01:56
回覆 QueenBallet 的帖子

PEI 環境靚,島上D人都好友善,學校老師好照顧小朋友,華人食店不多,揾工就睇你個 ...

jannyw, 想請問你還記不記得當申請變成decision made (dm)後, 會收到email嗎? 還是直接收到郵寄的信? 我dm已超過一個月了, 什麼也收不到, 有點擔心! 如果申請成功, 我打算暑假前land, 到時互相聯絡!

別墅

回覆 Metro11 的帖子

當年我們agent 大約兩星期後收到信叫我們submit passport 恭喜你DM了🎉🎉😊

大宅

jannyw 發表於 17-2-11 11:03

當年我們agent 大約兩星期後收到信叫我們submit passport 恭喜你DM了🎉&#1278 ...

請問你是用特區護照嗎? 不是免簽正接寄landing paper?

別墅

我們當年寄passport 的,你可以問問agent

大宅

jannyw 發表於 17-2-11 11:10

我們當年寄passport 的,你可以問問agent

請問當年你agent是收email還是收郵寄的信? 當年是幾時?

別墅

2015年

大宅

jannyw 發表於 17-2-11 11:17

2015年

若成功申請, 我們打算6月或之前來

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

我也在研究PEI 的business stream. 但agency fee 要成五十萬,好貴

複式洋房

要50萬, 你找那一間Agent ?

別墅

Minnie11 發表於 17-2-16 22:05
我也在研究PEI 的business stream. 但agency fee 要成五十萬,好貴

我都有睇business stream, 但agent話暫時巳無quota叫我申請work permit stream, 有無資料可分享下?或分享一下你地申請咩program過去同申請既經驗嗎?

另,大家過左去生活適應嗎?你地過去做咩工作或自己攪生意?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

beamom 發表於 17-11-30 22:13
我都有睇business stream, 但agent話暫時巳無quota叫我申請work permit stream, 有無資料可分享下?或分享 ...

2017 quota 完咗, 等 2018 quota

別墅

Koala_Chu 發表於 17-12-5 11:54
2017 quota 完咗, 等 2018 quota

知道係邊種quota 嗎?有agent 可介紹一下嗎?

首頁

尾頁

跳至