親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

三小孩是10, 8和6歲,好多酒店都只可一至兩小孩同父母同房,至於第三個, 就算加錢,都唔CONFIRM可否加床, 問咗FAMILY ROOM, 要5000HKD一晚, 請問大家有無經驗?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:三小孩是10, 8和6歲,好多酒店都只可一至兩

原帖由 SPA_family 於 16-03-31 發表
三小孩是10, 8和6歲,好多酒店都只可一至兩小孩同父母同房,至於第三個, 就算加錢,都唔CONFIRM可否加床:igive ...
搵d inter connecting room, send email去酒店,問邊類型房可以住到

SPA_family    發表於 16-4-1 10:55

大宅

回覆:兩大三小, BOOK新加坡酒店, 有困難

Orchid Hotel 有connecting room, 而且房間濶落😊

SPA_family    發表於 16-4-1 11:04

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

SPA_family 發表於 16-3-31 13:17
三小孩是10, 8和6歲,好多酒店都只可一至兩小孩同父母同房,至於第三個, 就算加錢,都唔CONFIRM可否加床:igive ...

5人家庭係難搵酒店架. 我睇港台版友既酒店經驗用唔著.

你去google 搵 Singapore, family of 5, 就會搵到多少少資料. d 外國人都話難搵酒店, 佢地去住hostel (YMCA) , apart hotel (多數要住得過7 日至俾book), mira inn (好以咁串) 等, 呢d 地方應該冇乜港人會考慮. 佢地好似數去stamford, holiday inn 住.

你想住酒店的話, 可考慮分房訓或要相連房. 你要逐間酒店問,因為唔係間間酒店都有相連房, 酒店既年齡限制都唔同.

我個細女3歲, 我地都難搵酒店, 問左好多間酒店只得幾間酒店可以一間房搞掂. 暫時book 左hotel boss. 聖淘沙有d 酒店都可以一房住5人唔駛加床, 不過你個細細b 已經 6歲, 多數要加床.

我開始睇 airbnb d 民宿, 單位大有泳池, 又平過酒店, 好似唔錯.

你問邊間酒店家庭房 $5000 一晚? 有d 5 星酒店2間房都唔駛咁貴.

珍珠宮

SPA_family 發表於 16-3-31 13:17
訂 hard rock 雙床房

SPA_family    發表於 16-4-1 11:04

禁止訪問

回覆:SPA_family 的帖子

別墅

回覆 bosch 的帖子

金沙

別墅

謝謝各位, 提供意見, 係幫朋友問的(我無生3件咁勁), 朋友已訂CARLTON兩房, REQUST 咗CONNECTING ROOM, 希望可以成功安排到啦

公爵府

我上網訂4人家庭房, 去到酒店說是3人房, 不過我的小朋友是5歲及8歲女孩, 酒店才說沒有問題

最後一天訂聖淘沙節慶酒店家庭房, 有張超大的雙人床, 1張上格單人床+1 張SOFA床, 房間很大, 我們29/3入住, 連稅$2700一晚

男爵府

I just booked Village Hotel Katong by Far East Hospitality, family rooms with 2 queen beds with free wifi. around HKD1.7k per night, included tax. Many good comments in tripadvisor, and your 3 kids should be ok ga.

大宅

引用:我上網訂4人家庭房, 去到酒店說是3人房, 不

原帖由 Cammy3007 於 16-04-01 發表
我上網訂4人家庭房, 去到酒店說是3人房, 不過我的小朋友是5歲及8歲女孩, 酒店才說沒有問題

最後一天訂聖淘 ...
請問節慶酒店舊唔舊?訂完後睇到呢度啲評價好差

琥珀宮

引用:三小孩是10,+8和6歲,好多酒店都只可一至兩

我前年住hard rock 四人book 兩房,比到connect room好方便

琥珀宮

引用:三小孩是10,+8和6歲,好多酒店都只可一至兩

五個人,如果唔屈蛇,應該無咩酒店一間房比你住,除非租apartment ,但新加坡好少聽人住

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

SPA_family 發表於 16-4-1 10:56
回覆 bosch 的帖子

金沙
金沙就唔怪得啦.... 

我問過金沙,佢地話全酒店冇房可以住5個人, 佢地建議 Orchid Suite city view 俾我, 講到係特別為我地5人而破例咁.

珍珠宮

bosch 發表於 16-4-2 06:07
金沙就唔怪得啦.... 

我問過金沙,佢地話全酒店冇房可以住5個人, 佢地建議 Orchid Suite city view 俾我, ...
金沙d床真係算細,上次2大2小都要加床,加左床先勉強夠瞓

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:SPA_family 發表於 16-4-1 10:56 回

原帖由 bosch 於 16-04-02 發表
金沙就唔怪得啦.... 

我問過金沙,佢地話全酒店冇房可以住5個人, 佢地建議 Orchid Suite city view 俾我, ...
不好話五個,我四個都不得,最後訂左兩間connecting club room

大宅

請問各位, 2大人 + 2 (12 & 13歲), 訂 Hard Rock Deluxe Twin ,可否屈蛇呢? 同時4人可否用酒店設施呢? (例如泳池等...)
Package 是包2大人早餐,在網上找不到加早餐幾多錢,請問有沒有人知道可不可以加早餐呢?早餐幾多錢?

大宅

Chrisco 發表於 16-4-2 10:54
請問各位, 2大人 + 2 (12 & 13歲), 訂 Hard Rock Deluxe Twin ,可否屈蛇呢? 同時4人可否用酒店設施呢? ...
可以屈蛇,去年暑假,我都係booked Hard Rock Deluxe Twin,兩張雙人床, 加一張rollaway bed, check in時,可以叫2小到sofa 坐,之後會合,則可

別墅

我有小孩16,7,訂房也很有難度,因為唔想分開一家人
剛復活節回來,最後我訂左Amara hotel , $16xx two bed room 加一張床

我2公婆瞓1張床,唔太迫唔辛苦可接受,哥哥1張,細佬 瞓加床
同行我妹一家三口,我們要求了connection room, 妹間房就係Kings size 大床 $1200
酒店回覆connection room 一定係kings size room + two bed room

大宅

Chun 媽, 謝謝回覆! 請問加一張rollaway bed幾多錢呢? 因為網上找不到價錢,你們可否一家人用到酒店游泳呢?

首頁

尾頁

跳至