嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

E幾日個sales日日打黎,好似洗腦咁講套野有幾好有幾好,話教師 & 同行既員工都買黎俾小朋友用(講到無左套野,就好似學唔到靚英文咁)。係有心動既,但5位數字既價錢,話多唔多,話少唔少,有冇媽媽用過,係唔係真係咁正?俾d意見我呀!thanks!

複式洋房

回覆:fionyuki 的帖子

我以前都有諗過你個問題,最後我睇完其他人意見,結論如下:

如果你真是想買,建議揾二手,因為好多人放,好多都話只用過幾次或九成新。

除非你係full time mother, 或者有100%信心跟著佢課程,否則我唔建議你買。用幾萬元買自學套裝,咁不如出去playgroup 揾老外教,你自己又唔駛咁辛苦。真係咁有用的,又點會咁多人放九成新二手。

民房

回覆:chungmanhk 的帖子

你又講得幾咁。如果好用,就唔會咁新都放出黎。tks!

大宅

回覆樓主:

好唔好用真係好視乎你有冇心機陪佢用,但係套教材,有會籍咪新囉!我見好多二手都係小朋友已畢業or 大個先放出嚟

大宅

回覆樓主:

反而我覺得真係有用,playgroup唔係日日上,但教材可以洗腦式咁播,我bb歲半,用左九個月,已經識講一些動物、日常用品既英文,同埋佢好鍾意睇dvd,而呢啲dvd學英文係好快。啲教材好容易俾bb整殘晒,如果買套新教材有埋會籍,就可以以舊換新既!

大宅

BK Milk勳章

回覆:迪士尼美語世界有用嗎?

以嫁有三重賞,快啲登入以下網址攞試用裝啦👍😁😁
來緊系荃灣仲有野玩添😍😍有得參加爬行比賽!!

http://www.worldfamily.com.hk/ffp/sl/rm1603?m=H042257

禁止訪問

回覆:fionyuki 的帖子

複式洋房

其實好多人放新係因為有會籍換左新先放出黎...
我自己係一手用家。。三個字。好值得
當然真係要揾一個信得過會follow up 嘅教育顧問
我都有諗過買二手。。但後來發現身邊用
二手嘅大部分都用得唔好。因為朋友都話唔知點用。結果只識播碟
但一手個個班小朋友真係英文好叻。
結果我都係決定買一手。宜家小朋友21個月已經用緊英文句子
我諗一個環境唔係咁容易做到。。

如果選擇二手我會建議唔好用。。因為完全唔係個個嘅理念同原意

其實不如你問返身邊真係嘅一手用家再去決定。。
因為呢渡好多打手。。唔好因為別人一句説話去影響到自己小朋友嘅教育
將來會後悔。。。

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實我都有呢個問題1516緊,我見好多用過既人都係話好好,放出黎既都係2010年前買入,即是最少都用左5-6年,個個賣既都係已經換左新,二手始終無人follow, 而且玩欄左又要搵番賣家幫手換

複式洋房

free8 發表於 16-4-24 22:50
我自己用緊套二手,覺得好好,老實講如果唔係自己用過跟本了解唔到當中好處,一般D媽媽都玩到五,六歲先轉 ...

你講得好好,要係用家先知好好用

禁止訪問

回覆:kandychan2014 的帖子

複式洋房

無錯,呢度真係好多打手,或者你可以試下問佢拿體驗板,免費的。

大宅

我都買咗,其實好睇啱唔啱個小朋友,好似我咁,有兩個小朋友,對姐姐就好有用,但對妹妹就無咩用處
薪金就好似月經一樣,每個月都嚟一次....但...一個星期....就沒有了......

別墅

育兒性格勳章 BK Milk勳章

moon_in_sky 發表於 16-5-16 20:39
我都買咗,其實好睇啱唔啱個小朋友,好似我咁,有兩個小朋友,對姐姐就好有用,但對妹妹就無咩用處
...

我想問BB如果鍾意體驗版,係咪都會鍾意一整套?

大宅

miss_un 發表於 16-5-18 13:01
我想問BB如果鍾意體驗版,係咪都會鍾意一整套?

都唔一定,我細女都好鍾意體驗版啲歌仔,但成套,佢淨係鍾意睇某幾隻碟同某幾首歌
薪金就好似月經一樣,每個月都嚟一次....但...一個星期....就沒有了......

大宅

回覆樓主:

有會藉一手先可不斷爛左換新,我女一出世就不斷播歌,同佢玩點讀筆,爸爸係教英文,生活上都有用英文對講,女現三歲都可簡單對話,用英文問佢野佢都聽得明。有時佢叫我播碟佢對書讀,但真係要花時間陪佢讀。我個人覺得,如果你肯花時間陪讀,自己買其他英文書返來一起讀都得,最緊要係自己唔好對這語言抗拒,講解俾小朋友聽時要誇張同投入小小,令到唔好睇都俾你吸引到好好睇咁。這套書只是媒介令你有野拿上手教,唔係代表買左佢自己就識讀識欣賞。自小培養閱讀興趣很緊要,講到尾都係睇你自己點教。

大宅

alvinlam416 發表於 16-4-24 23:16
其實好多人放新係因為有會籍換左新先放出黎...
我自己係一手用家。。三個字。好值得
當然真係要揾一個信得 ...

親戚送咗套俾我,我都淨係播碟,請問可以教係我點用嗎?Thx!

複式洋房

fionyuki 發表於 16-4-8 11:01
E幾日個sales日日打黎,好似洗腦咁講套野有幾好有幾好,話教師 & 同行既員工都買黎俾小朋友用(講到無左套 ...

我老公個細妹細個都有用 宜加佢妹妹(小五)對英文吾抗拒 程度都屬於中上
我見有好多小朋友對英文都好抗拒 如果由細個開始比佢接觸多啲 點都係有幫助
不過未必要買迪士尼既 我覺得最主要都係由佢細個比佢接觸多啲英文就可以喇

別墅

回覆樓主:

真係的。 陪讀好緊要!加油。

複式洋房

想生BB熱投

我係用家,覺得好值得,小朋友就快用到畢業,英文基礎好好。我自己係老師,而我好多同事都有買。起初買覺得每個月二千零蚊,好過上playgroup,貴唔貴就見仁見智啦,每個人價值觀都唔同,我自己就覺得抵左。我從我仔出世開始用而家佢已經五歲,仲好鐘意。
教育顧問都好重要,我好好彩搵到個好好嘅顧問,好有責任心。

首頁

尾頁

跳至