美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

聽日去日本,本身未用過呢隻牌子,呢幾日不停刨 jm們推介的products posts,得出結論係黑/白 lotion/milk最好用。請問有冇用過紅ba,好唔好用呢?混合性偏乾皮膚黎緊春夏又應該用邊隻?thx

侯爵府

Miccchellle 發表於 16-4-8 16:26
聽日去日本,本身未用過呢隻牌子,呢幾日不停刨 jm們推介的products posts,得出結論係黑/白 lotion/milk最 ...
我乾肌,春夏都好少用POLA,佢好潤,我覺得啱冬天用。
RED BA我試過,MILK 還可以,但LOTION太笠,我唔鐘意。

如果春夏,我覺得CDP啱用啲囉。

大宅

Miccchellle 發表於 16-4-8 16:26
聽日去日本,本身未用過呢隻牌子,呢幾日不停刨 jm們推介的products posts,得出結論係黑/白 lotion/milk最 ...

距宜家黑色個個好似系新一代,
好似話比起之前吸引得好d
你落去pola counter試下咪知

男爵府

引用:Quote:Miccchellle+發表於+16-4-8+16:26+聽

原帖由 KAY+2 於 16-04-08 發表
我乾肌,春夏都好少用POLA,佢好潤,我覺得啱冬天用。
RED BA我試過,MILK 還可以,但LOTION太笠,我唔鐘意 ...
真架仲諗住襯機買黎試下tim....jm你cdp有咩推介?我只用過BL同brightening serum咋

另外有冇用過Suqqu呢

男爵府

引用:Quote:Miccchellle+發表於+16-4-8+16:26+聽

原帖由 Babewingo 於 16-04-08 發表
距宜家黑色個個好似系新一代,
好似話比起之前吸引得好d
你落去pola counter試下咪知
落唔切,聽日飛喇
Jm你有冇用緊?

侯爵府

Miccchellle 發表於 16-4-8 18:57
真架仲諗住襯機買黎試下tim....jm你cdp有咩推介?我只用過BL同brightening serum咋

另 ...
其實你去到COUNTER可以試下先囉,我就覺得夏天就算黑LOTION+白MILK都潤,唔太啱用。
CDP新版BL+DAY / NIGHT CREAM都好用,你去到睇下,價錢又平過POLA,可以試下。

大宅

回覆:Miccchellle 的帖子

Pola make up products 好好用

男爵府

引用:Quote:Miccchellle+發表於+16-4-8+18:57+真

其實你去到COUNTER可以試下先囉,我就覺得夏天就算黑LOTION+白MILK都潤,唔太啱用。
CDP新版BL+DAY / NI ...
其實黑係潤過白?分別之處亦在於此而已?

男爵府

回覆:POLA求推介

Eye cream好唔好用呢?

侯爵府

Miccchellle 發表於 16-4-9 09:20
其實黑係潤過白?分別之處亦在於此而已?
白BA 有美白成份, 但支LOTION 勁酒精味, 黑BA就無美白, 都潤啲.
EYE CREAM 係我用過咁多POLA 產品最失望嗰樣, 無乜效果又唔平

大宅

Miccchellle 發表於 16-4-8 18:58
落唔切,聽日飛喇
Jm你有冇用緊?

我有用呀,用個lotion同milk都好夠

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

夏天用Albion

男爵府

引用:Quote:Miccchellle+發表於+16-4-9+09:20+其

原帖由 KAY+2 於 16-04-09 發表
白BA 有美白成份, 但支LOTION 勁酒精味, 黑BA就無美白, 都潤啲.
EYE CREAM 係我用過咁多POLA 產品最失望嗰 ...
支serum呢?

侯爵府

joeypong 發表於 16-4-9 21:19
支serum呢?
你講7000$嗰支SERUM? 我之前買咗小包裝+MASK, 好好用, 出TRIP用急救超好,但支裝太貴喇, 唔捨得買

男爵府

引用:Quote:joeypong+發表於+16-4-9+21:19+支ser

原帖由 KAY+2 於 16-04-09 發表
你講7000$嗰支SERUM? 我之前買咗小包裝+MASK, 好好用, 出TRIP用急救超好,但支裝太貴喇, 唔捨得買
...
好好用指邊方面,應該幾時用?冬天?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-04-09+發表你講7

原帖由 joeypong 於 16-04-10 發表
好好用指邊方面,應該幾時用?冬天?
真係好全面的serum, 滋潤緊緻,可以令好殘樣變得精神,用佢我會唔用面霜,而且少少份量就夠。不過我係乾肌,唔覺笠,其他jm無咁乾的話,未必啱用。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 joeypong 於 16-04-10 發表好

原帖由 KAY+2 於 16-04-10 發表
真係好全面的serum, 滋潤緊緻,可以令好殘樣變得精神,用佢我會唔用面霜,而且少少份量就夠。不過我係乾肌 ...
Kay.你好,我知道你用好多貴牌子嘢!我只係用過三個月pola.我覺得好正!我有買資生堂fs.但我係混合性皮膚,佢支cream我用左個幾星期,感覺得太潤,我晚上用,朝早成面油!我覺得fs冇後果又唔啱我油性皮膚!pola我冬天只係用佢lotion同milk.朋友已經話我皮膚好左好多!而加兩樣嘢就用晒,夏天亦快到,但我聽你講pola太潤唔啱夏天用!我都40了,請問kay我應該用咩牌子會有pola嘅後果,pola有細毛孔,美白,滋潤同抗老後果,我繼續用夏天會否太潤,因為我好容易有油脂粒,你有冇其他有後果又啱我混合性皮帶,又可抗老同pola嘅後果?麻煩晒你!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Miccchellle 發表於 16-4-8 18:57 真

CDP新版BL+DAY / NI ...
我早2日係日本返,個ba 話white milk discontinue。

KAY+2    發表於 16-4-10 20:37

大宅

引用:Quote:Miccchellle 發表於 16-4-8 18:58 落

原帖由 Babewingo 於 16-04-09 發表
我有用呀,用個lotion同milk都好夠
請問你係冬天用還是夏天?因為我都史係用lotion同milk.有後果!但而加剛用晒!我夏天未用過,我係混合性皮膚,怕夏天太潤生粒粒!

首頁

尾頁

跳至