在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無jm 知道係ibank 入面做會計係點?因為個底薪唔係高,但個bonus 可能會有兩三個月, 其實做ibank 會計 前景好唔好?

果間 ibank 係中資既

大宅

引用:有無jm+知道係ibank+入面做會計係點?因為

原帖由 koeykoe 於 16-04-13 發表
有無jm 知道係ibank 入面做會計係點?因為個底薪唔係高,但個bonus 可能會有兩三個月, 其實做ibank 會計 ...
底薪唔高係同出面中小企差不多?可以當佢係踏腳石,有經驗再搵外資ibank

男爵府

引用:Quote:原帖由+koeykoe+於+16-04-13+發表有

原帖由 rmm9852 於 16-04-13 發表
底薪唔高係同出面中小企差不多?可以當佢係踏腳石,有經驗再搵外資ibank

...
係呀,同中小企差唔多。但做full set 埋數會唔會比做bank 既前景好? bank 係做ap 入單果d

大宅

引用:有無jm 知道係ibank 入面做會計係點?因為

有無jm 知道係ibank 入面做會計係點?因為個底薪唔係高,但個bonus 可能會有兩三個月, 其實做ibank 會計 ...
如果係投資銀行一般薪金比普通高一半左右, 我都好想做不過考唔曬成個會計師牌

伯爵府

引用:有無jm 知道係ibank 入面做會計係點?因為

有ibank係中資嘅咩?

大宅

引用:Quote:原帖由+koeykoe+於+16-04-13+發表有

原帖由 callmebabe 於 16-04-24 發表
有ibank係中資嘅咩?
而家好多中資行都有ibank 部門

公爵府

回覆:ibank 會計

中資唔緊要,有日你想轉美資大行你會發覺呢個經驗會幫到你

首頁

尾頁

跳至