自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

生完年半,到而家仲會經常痕同乸,掂到會痛,我條疤好似成條蚯蚓咁粗,長過蚯蚓,正常?

象牙宮

痕同扯扯地都正常,拿就未試過.
係政府做? 朋友重慘打直, 著3 點式都唔得.

子爵府

回覆:開刀條疤咁樣正常嗎?

我生完3年反而冇痕冇痛,係連知覺都冇,有d人話傷到神經線就會冇知覺。3年後先開始慢慢有知覺,但現在已經6年,感覺都係去唔番以前咁

我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

水晶宮

chilleylok 發表於 16-5-3 17:34
生完年半,到而家仲會經常痕同乸,掂到會痛,我條疤好似成條蚯蚓咁粗,長過蚯蚓,正常?
...

你私家生定政府?政府好似埋得冇咁靚

男爵府

mercurycc 發表於 16-5-3 17:37
係政府做? 朋友重慘打直, 著3 點式都唔得.

打直?現在政府係打橫切,你朋友係咪特別例外?

公爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+mercurycc+於+16-5-3+17:46+編

原帖由 mercurycc 於 16-05-03 發表

直開佢係好緊急開刀?

男爵府

引用:生完年半,到而家仲會經常痕同乸,掂到會痛

原帖由 chilleylok 於 16-05-03 發表
...
無窩,我生完15個月,不過條疤痕都唔短,有11cm , 都唔幼,但無worm 咁粗,大概筷子咁粗?!

不過著3點式唔會見到

公爵府

好媽媽勳章

我問過醫生佢話疤痕組織呢啲係睇返個人體質,唔關醫生手勢事,都唔知係唔係真既,正常要耐啲先好返,開咁多層無咁快好

男爵府

貼silicon! 其實,耐左會平d 同淡色d

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercurycc 於 16-05-03 發表

原帖由 米豬蓮 於 16-05-03 發表
直開佢係好緊急開刀?
應該係有問題先會打直開,例如嚴重胎盤前至

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercurycc 於 16-05-03 發表

直開佢係好緊急開刀?
應該係有問題先會打直開,例如嚴重胎盤前至

男爵府

回覆樓主:

唉 我條疤到而家間唔中都好痕又紅 都幾粗我覺得 不過又冇筷子咁粗

伯爵府

育兒性格勳章

引用:生完年半,到而家仲會經常痕同乸,掂到會痛

原帖由 chilleylok 於 16-05-03 發表
...
我就無痛,不過亞女仲未識行時用hit seat嗰度好容易焗到出汗,搞到有段時間個傷口周圍有D紅和有D痕。

水晶宮

回覆 mercurycc 的帖子

我大仔橫,仲聯得好靚,到個囡打直開.....一個倒轉既T......邊到都唔駛去
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

公爵府

chilleylok 發表於 16-5-3 17:34
...

个人認为,都年半,睇医生好d。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

kcpak 發表於 16-5-3 19:14
回覆 mercurycc 的帖子

我大仔橫,仲聯得好靚,到個囡打直開.....一個倒轉既T......邊到都唔駛去 ...

点解直开嘅?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

象牙宮

引用:Quote:mercurycc 發表於 16-5-3 17:37 痕同

原帖由 yuki_fmy 於 16-05-03 發表
佢幾年前第一胎唔係緊急架,佢都話同大房有幾個都係咁喎.

珍珠宮

yuki_fmy 發表於 16-5-3 18:58

我打直,早產,四寸

象牙宮

直開佢係好緊急開刀?
唔係緊急,佢都唔明點解。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yuki_fmy 發表於 16-5-3 18:58
如果個B個頭未轉就有機會打直…我朋友都試過!政府做

首頁

尾頁

跳至