想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位,麻煩你地解答下我
未到高齡既我,今年開始試生BB
以前我一向有多囊,但偏瘦無得減
doctor一路要我用避孕藥去控制,
直至年幾前停左,因為年檢關係,去doctor到 check話我子宮內膜薄(得5),兼無排卵
日日用紅d check時淺控,時白板
我都唔知係咪doctor講咁真係無排
doctor又開左一堆藥比我食,等我增加子宮厚度,又開定排卵藥叫我黎緊M到第3日開始食,每日食三粒
其實我仲有咩食落肚會幫到我
麻煩大家了

男爵府

回覆 jessNgNg 的帖子

Hi 我都係瘦的多囊無得減,好多年前已用避孕藥keep住副計。多囊很多能真係無排卵ga,無 LH 長期高,所以紅d對多囊係唔準的。而無排卵就無黃體,無黃體內膜就會薄。我食排卵藥係無效既,最後做iui bingo

複式洋房

AAV 發表於 16-5-14 21:25
回覆 jessNgNg 的帖子

Hi 我都係瘦的多囊無得減,好多年前已用避孕藥keep住副計。多囊很多能真係無排卵ga, ...

多謝你回覆,其實而家食緊黑豆粉,唸住for個厚度會好d,黎緊會買花膠,仲唸住會試添寶方
麻煩你可唔可以 pm 你iui資料比我,麻煩你
由於經濟關係,我唸住試到最後先試iui

別墅

雖然話你本身瘦低冇得減。但都可以便運動慢跑等都有幫助。我係多囊bmi 剛好~唔肥唔瘦果種。但我都有學跳舞再食排卵藥bingo左!

複式洋房

PP_LHY 發表於 16-5-15 02:00
雖然話你本身瘦低冇得減。但都可以便運動慢跑等都有幫助。我係多囊bmi 剛好~唔肥唔瘦果種。但我都有學跳舞 ...

多謝你,其實唸唸下我真係零運動人

別墅

jessNgNg 發表於 16-5-15 13:00
多謝你,其實唸唸下我真係零運動人

Welcome la~快d安排下做運動la~要有好消息r!

大宅

子宮薄要花d時間調理,食花膠好有效,介生冷食物多做運動

複式洋房

回覆樓主:

多謝你,我會好好聽取你地既意見,但係我唔係文職,返工收工時間相距好大,只可以放假去做運動,我會好好努力

首頁

尾頁

跳至