親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地分別有4大 2小 1個手抱B
分開2張單訂
2大 1小 1手抱果張連2晚酒店要$19300
2大 1小 果張 連2晚酒店要$14700
點解差咁遠既?
差1個手抱b 咋喔
另外事後係香港航空網睇到同日飛
每人機票連稅都係$4500度
好似分開訂抵d....
剛打左去 ...取消機票要比每張$1xxx手續費

水晶宮

回覆樓主:

大宅

有冇人試過取消到呀?

大宅

回覆:老公心急訂貴左勁多係Expedia 有冇得救?北海道

當然無辦法,買機票是你老公有冇受到人生威脅?如果冇即係無人逼佢買,所以係冇辦法,自由消費市場。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

咁取消2大 1小 1手抱果張連2晚酒店$19300
跟住再訂過香港航空,係咪平返晒呀?

琥珀宮

引用:我地分別有4大+2小+1個手抱B分開2張單訂2大

原帖由 nothing_jan 於 16-05-28 發表
分開2張單訂
就算唔格價,訂野confirm前正常都會睇下價錢報價,應該一早知二張訂單價錢分別,除非一開始唔睇價錢就confirm比錢!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

手抱BB唔使買機票通常比幾佰蚊,你應該買之前打去問下點計先

珍珠宮

回覆樓主:

自己再計一計數取消再訂過有冇著數囉,如果有就分開再訂過,冇就冇辦法喇,唯有下次格晒價先訂

大宅

nothing_jan 發表於 16-5-28 18:33
分開2張單訂

第一張單你老公會唔會可能入錯左2大2小?

我之前都係expedia買過東京package,酒店可以cancel唔洗收錢,但機票都要收$1000手續費

大宅

chaichai28 發表於 16-5-28 21:21
第一張單你老公會唔會可能入錯左2大2小?

我之前都係expedia買過東京package,酒店可以cancel唔洗收錢, ...

佢冇打錯呀!因為佢訂左第一單先 ,1分鐘後第2單,因為每次只可訂6人,所以佢分左2次!
唉 如果改 味比$4000手續費

大宅

nothing_jan 發表於 16-5-28 21:26
佢冇打錯呀!因為佢訂左第一單先 ,1分鐘後第2單,因為每次只可訂6人,所以佢分左2次!
唉 如果改 味比$40 ...

有無計過如果比左$4000後再分開訂過係咪真係平過你原本$19300呢個價?

男爵府

回覆:老公心急訂貴左勁多係Expedia 有冇得救?北海道

我都試過航空公司網頁訂機票分開2張訂會平過一次過訂2張。所以自己要試清楚。

侯爵府

分開2張單訂

又會吾格左先嘅,甘真係冇計。
其實分開訂應該平過同expedia一次過甘訂,因為小孩多數吾計房數,只是成人計套票,小孩淨機票,再散訂張嬰兒票。當然要了解果間酒店是否十二歲以下免費。
通常直接聯絡旅行社,訂好了,對幾次,deadline 才付錢出票,中間時間慢慢再格價

伯爵府

分開2張單訂

你自己問清楚先,有人仲伏話可以取消,但冇講過全數退錢,酒店退款退幾多,要問清楚

王國會長

王國會長

分開2張單訂

睇唔明你想取消機票定酒店?

大宅

回覆樓主:

兩歲以下是唔駛買飛,大人買完打上airline 加BB 飛就得…仲可以request 第一排放BB cot...但如果要位就要比正價

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都發覺如果經hutchgo訂Hk airline,手抱bb俾既錢仲貴過一個小童機票,唔知係出錯定點

禁止訪問

侯爵府

happymeowy 發表於 16-5-28 22:45
兩歲以下是唔駛買飛,大人買完打上airline 加BB 飛就得…仲可以request 第一排放BB cot...但如果要位就要比 ...

兩歲以下買infant票,唔係唔洗買票,有人頭便需要買機票

琥珀宮

引用:我地分別有4大+2小+1個手抱B分開2張單訂2大

原帖由 nothing_jan 於 16-05-28 發表
分開2張單訂
可否同Expedia CS 講只取消第一張單bb機票?差價成五千蚊,應該減去千幾蚊取消手續費都有三千幾退款,再自己去航空公司買bb票

首頁

尾頁

跳至