美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年25 開始出現老態
想打蘋果肌/淚溝
上網搵過文多數打sculptra 或 juvederm voluma
前者比較治本 因為可以增生骨膠元
但比較貴
後者都 last 到18mth 價錢較平
我 budget唔算多 所以想打後者
有冇 JM有打開 有推介?
同埋價錢係點?$3000打唔打到一次?
有無 JM可以分享下 ~
台灣打又會唔會平 d? 因為黎緊可能去台灣

大宅

無JM打過呢D針???

洋房

樓主才25歲,可考慮先打 Juvederm Voluma 先,但淚溝位要小心,我會建議 Juvederm Ultra Plus,Sculptra 會比較好點!

子爵府

回覆樓主:

25就打?

洋房

Bling11 發表於 16-6-6 19:26
25就打?

淚溝有部份人係天生的,可能樓主係因為咁而要去打吧!

禁止訪問

男爵府

回覆 Bebetterme 的帖子

25歲開始打?你幾時打到老啊?咁樣唔系辦法 你如果去台灣 可以做玫瑰埋線 兩邊埋 個邊仲有4D拉技術 好過你打針 你太年輕啦 而家開始打針 好容易後邊會越來越僵

男爵府

25歲真系太年輕啦 其實真心唔建議做醫美 一條不歸路 打開系停唔到 因為打邊一種 你時間一到 只會越打越多 人體會習慣吸收 可以話 自己注意一下休息 多D護理 等40先考慮啦 我過來人 真心勸你 行左入醫美走唔返出黎嫁

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:02

25歲開始打?你幾時打到老啊?咁樣唔系辦法 你如果去台灣 可以做玫瑰埋線 兩邊埋 ...

埋線聽落太恐怖 未有咁大既決心
25歲開始打係過早? 25歲真係一個好大既關口,個人即刻睇落老左,所以先想打 .. 我見有 d blogger 好 young 就開始

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:08

25歲真系太年輕啦 其實真心唔建議做醫美 一條不歸路 打開系停唔到 因為打邊一種 ...

40歲 :0
因為我一直外貌比真實年齡老
見d blogger 都好細個開始打,所以先心動
唔打針,靠化妝回唔到春 :(

大宅

SW2015 發表於 16-6-6 18:04
樓主才25歲,可考慮先打 Juvederm Voluma 先,但淚溝位要小心,我會建議 Juvederm Ultra Plus,Sculptra 會 ...

scrulptra 好似要打3-4支?

男爵府

你知唔知道其實無論你打咩針 其實都會有殘留響你身體入邊?真係你25歲去打 除非你做演員 如果唔系真系無必要 埋線會比打針好 因為個D線系會融 系手術線 而家技術好好 都系用針形式進入 用玫瑰線 因為帶鉤 所以可以拉起你虎紋 淚溝 如果你而家咁早打針去填充 後邊你好難打 個蘋果肌會越來越總大 好容易變僵尸臉 就系下巴比較 窄小 然後個蘋果肌系死左咁樣響上邊

rosevinwong    發表於 16-6-7 16:02

男爵府

系 sc起碼要打3針 然後要按摩非常好 同埋個醫生手勢非常好 如果唔系淚溝位置打完會黑 其實好多人打過sc都唔一定有效果 因為本來你就年輕 你原本流失骨膠原其實本來就唔多 如果只系因為遺傳劃著你自己唔滿意 根本上打SC 好有可能系打唔到你理想效果 如果你一定要打針 我就建議打先打個透明仔試試 起碼唔OK 可以融 反正你真係仲好年輕 而家打 後邊真系唔知道點打落去 同埋SC 無3000蚊咁平 我知道外邊大約都要6000到8000之間 如果你預算系3000真係去打透明仔啦 起碼後悔可以洗

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:21

系 sc起碼要打3針 然後要按摩非常好 同埋個醫生手勢非常好 如果唔系淚溝位置打完 ...
想問吓你知唔知打hifu或rf會否行不回頭呀?thx.

洋房

Bebetterme 發表於 16-6-6 21:15
scrulptra 好似要打3-4支?

要視乎你的情況而定,打得太多 Sculptra 會出現肥腫難分情況,打透明質酸會易控制,手勢好的醫生,效果會很自然!其實,真係要視乎你的情況及醫生的建議!

男爵府

回覆 Yu2015 的帖子

你信我 我就話比你知道 如果你年輕 劃著D皮唔dum 就唔好去做 根本治標不治本 一個月打回原形 我自己屋企D RF機 都唔知道有幾多部 然後hifu已經做左第4次 今年開始打針 反正我用錢買左好多教訓 今年4張幾 開始醫美人生 唔系一件好事 同你做GEL指甲一樣 開始左就停唔到

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:40
回覆 Yu2015 的帖子

你信我 我就話比你知道 如果你年輕 劃著D皮唔dum 就唔好去做 根本治標不治本 一個月打 ...

sis 你既忠告好真誠呀 ...
攪到我對打針有d卻步
講真個樣又唔係差到死 只係想再靚 d ...
我都明有 d 野開始就返唔到轉頭
或者我應該遲幾年先開始醫美

男爵府

其實你真系後生女 唔好甘快行入去 同埋做醫美千其唔好貪平 講真心 3000蚊 你練醫美個門口都摸唔到 只會被人欺騙 得不賞失 等到30到尾先考慮啦 到時候你人生閱歷多左 錢又多左 咁樣你有足夠子彈 而家你3000蚊都唔知道可以做得咩 最平透明仔都要3000到4000蚊一支 仲有可能D醫生水你打兩支 咁樣你就OVER嗮 你就會退而求次 選擇一D有風險做法 咁樣對你無好處 塊臉就得一塊 壞左以後想補都好難

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 22:31

其實你真系後生女 唔好甘快行入去 同埋做醫美千其唔好貪平 講真心 3000蚊 你練醫 ...

我見 BK有 sis 分享過打呢 d針ARD$ 2000
所以以為夠 budget 做, 我明塊臉得一塊 :( thanks sis!

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:19

你知唔知道其實無論你打咩針 其實都會有殘留響你身體入邊?真係你25歲去打 除非你 ...

邊到有得做淚溝埋缐?

首頁

尾頁

跳至