美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-6 21:40
回覆 Yu2015 的帖子

你信我 我就話比你知道 如果你年輕 劃著D皮唔dum 就唔好去做 根本治標不治本 一個月打 ...
Hifu 我諗你做個d都吾平喎, 做4次都無效?

男爵府

回覆 karenkatte 的帖子

唔平啊 我系好捨得個種人 只系太失望 所以真係唔多建議 起碼如果做 要先了解自己D皮膚同埋要問自己到底想點 如果只系單一填充劃著想皮膚好D 咁樣我會建議直接D 打針 但係如果皮膚仲系好年輕 同埋有彈性 真係唔使浪費錢 根本你會成日催眠自己 開始系有效果 不過都系自己催眠 我個時候日日都有影相 但係。。。其實3個月後我就已經知道當時系自己騙自己 頭1個月系幾好 慢慢大約3個月左右就一般 我最好一次系美國打 不過而家想返都有D傻 反正除非D皮膚好DUM同埋好皺 咁樣去做就值得如果唔系 選擇平平地 打個針算啦 起碼見到效果 用打個D錢去打針 起碼可以打幾年

男爵府

回覆 puresthell 的帖子

前邊有一個JM POST過 不過我自己無去試過 只系去左台灣體過幾個case 我淚溝同埋虎紋系返香港選擇打透明仔 因為內心都對埋線有DD驚 我當時想法系 就算打針唔得我起碼馬上可以融 同埋埋線有DD 黃同埋小小淤 當時唔想有咁樣效果 所以我無試過 你想知道 你外邊穩一個個JM個POST 佢埋左虎紋 好似話效果非常靚

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-7 17:44

前邊有一個JM POST過 不過我自己無去試過 只系去左台灣體過幾個case 我淚溝同埋虎 ...

你去邊到打透明質酸,效果如何?

男爵府

香港皮膚診所 陳永X醫生 OK啊 不過不失 唔敢講非常非常非常好 只系OK咁啦 就無淤黑

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-7 17:41
回覆 karenkatte 的帖子

唔平啊 我系好捨得個種人 只系太失望 所以真係唔多建議 起碼如果做 要先了解自己D ...

我先23歲
已經開始左醫生 不過係做下laser 保濕針
我天生有淚溝 係超嚴重果隻 想問下唔打針 埋線係點? jm可以分享下嗎? 因為我上網搵都係打針多 謝謝你

禁止訪問

男爵府

回覆 rrage0203045 的帖子

23歲用埋線做淚溝應該唔得 要用透明仔 淚溝位置用埋線效果應該無咁好 不過你23歲真係太年輕 埋線估計對你作用唔大哦 其實打美白針 你如果用導管形式打 都有填充分子響入邊啊 你打美白補濕 要醫生用填充手法打 基本上都有填充作用 但係真係如果好介意就打兩針透明仔就馬上見效 不過無底洞 大約keep 6個月 你自己考慮 其實23歲真系好年輕 根本上唔需要考慮醫美 特別系針 23歲訓多D 做D面膜 飲吃均衡D 飲多D湯水 同埋戒冬飲已經系好好 特別系一定要飲暖水 23歲開始走去打針 你後邊40以後塊臉會好硬 自己考慮清楚 同埋咁早打激光 好容易後邊出斑 真心無必要

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-9 20:18

23歲用埋線做淚溝應該唔得 要用透明仔 淚溝位置用埋線效果應該無咁好 不過你23 ...

打透明質酸都會硬面?即係一定會有殘留?

男爵府

會有D 其實個硬又唔系好嚴重個種 我唔知道點形容 就係好似塊臉結實左一樣 不過就系你打個位置會咁樣 但係系肉黎 不過同以前無打過系唔一樣 但係唔會突出 唔會起粒 只系你摸上去自己會覺得 不過我有一個朋友好細個開始打 botox同埋透明仔 同埋好多種 包括墊下巴 等等 就而家好似有D僵化 唔知道我形容係咪貼切 反正有D唔一樣

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 16-6-9 22:37

會有D 其實個硬又唔系好嚴重個種 我唔知道點形容 就係好似塊臉結實左一樣 不過就 ...

我淚溝幾嚴重,30中,試過thermage 無用,埋缐又唔知邊到有,好想搵野搞搞佢

男爵府

打針就OK 不過唔長久 你去我個面膜心得個post最後我有post左我5月11號打針到而家情況同埋其實2月中我打完HIFU都系無用 個度都有相 你自己去參考一下 不過如果開始左打針就無得反轉頭 自己考慮清楚

大宅

引用:Quote:KWOKPHOEBE 發表於 16-6-9 22:37 回

原帖由 puresthell 於 16-06-09 發表
我淚溝幾嚴重,30中,試過thermage 無用,埋缐又唔知邊到有,好想搵野搞搞佢
...
Kwokphoebe 講好啱。

25嵗應該埋首事業家庭,到30尾40,買左樓,生左仔,先黎入門醫美都唔遲。

這位jm, 我打淚溝的經驗,頭三支redensity 2 真係要半年一次,到最近這第4支,巳last左10個月,仲係可接受,点解咪呢?

因為上果幾支的filler巳經墊左底,所以效果會一路比一路持久。

男爵府

引用:+本帖最後由+KWOKPHOEBE+於+16-6-9+20:28+

原帖由 KWOKPHOEBE 於 16-06-09 發表

我去見咗Dr Chan,佢suggest 我打SC,但唔suggest 我打Hifu,因为我想豐面,佢話Hifu会溶脂…出房之后,個姑娘話可以打SC時同時打埋保濕針,好似係Restylane(用導管打),佢所講嘅保湿針應該=你所提到嘅美白針?

咁其實打保濕針會唔會硬呢?同埋咁打(SC + 保濕針)work 吗?定分開打好d? Thx!

男爵府

回覆 siukei 的帖子

系 就系個只美白保濕 不過DR.CHENG 見親每個都叫人打SC 咁樣你自己考慮 SC呢要時間同埋要3針 不過而家佢地做緊promotion 好似系SC加美白保濕3+3系28000不過我唔確定 你自己問一下 美白保濕 就無硬哦 好細份子透明仔 不過就打完塊臉大約20日開始白 慢慢白 唔多出油 感覺就系咁樣 同埋我個日系一起打 唔使分開 兩樣野黎 一次過痛好過分開痛 同埋無乜衝突 個醫生就手勢系OK 起碼打過我都無淤黑 我仲系填淚溝同埋虎紋 成支打入虎紋同埋淚溝位都OK 不過除開佢有美容院股份外 其他都OK掛 哦仲有 佢地個只麻膏好鬼容易過敏 特別D虎紋位置 所以你都系一次過打好過 起碼過敏都系一次過啊

禁止訪問

大宅

引用:打淚溝絕對係條不歸路。如果去台灣做可以考

原帖由 destiny0415 於 16-06-11 發表
打淚溝絕對係條不歸路。
如果去台灣做可以考慮用自體脂肪黎填充。
咁就時間更長更自然。始終係自己脂肪 ...
經驗分享,本身有淚溝同眼袋,做左眼袋手術發覺眼下好凹,於是填filler, 用redensity 2.

頭三支都係覺得每半年開始冇,到打左第4支,現在巳隔第11個月,仲係可以。

填淚溝要揾識用導管打的醫生。因為用針會刺穿微血管,易瘀,醫生都只會打一個位,咁就會一舊咁,唔自然(我第一,二次係用針打,第三,四支用導管)。

如果之後係10個月左右一次,我覺得ok。

首頁

尾頁

跳至