嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家覺得有冇用?同埋有冇邊個牌子推介呀

別墅

回覆樓主:

上星期淘買了爸媽網ta.
Very good! 仲淘了set 書。 2歲半女超like, 現自己讀書聽。
仲可以record, 佢可以聽自己把聲 讀書。

大宅

回覆:大雯bb 的帖子

淘左邊一set啊? 請指教~

別墅

misswendyyan 發表於 16-6-8 23:58
淘左邊一set啊? 請指教~

我有ORT level 1~2, oxford tranditional tale, Heinemann GK, 廖彩杏wk 1~7, peppa pig...
每款性質都唔同 , 視乎你想小朋友點同幾大

別墅

回覆樓主:

如果你想知多點分別, 我有時間就cap不同書的圖你們看, 就一目了然

大宅

大雯bb 發表於 16-6-9 00:17
如果你想知多點分別, 我有時間就cap不同書的圖你們看, 就一目了然
...

謝謝!如不麻煩你,請cap 圖

大宅

有興趣想睇

別墅

ilovecat1234 發表於 16-6-11 22:50
謝謝!如不麻煩你,請cap 圖

第一張相係ort (圖書館有好多), 我有lv1 ~2, 係我個女2歲時買. Lv 1 頭好多本係無字書。 現在看到lv1 尾,我個女好鍾意, 因為故事同現實生活好close, 故事簡短易明, 文字簡單。句型平時都可用到 。

第二張係oxford traditional tale, 現在看到頭8本. 我就當故事同佢睇。 都可以

第三張係heinemann. 我有gk板。 文字同句型重覆重覆又重覆。 無故事連續, 無主角。纯英文字同句型。又由於重repeat 又repeat, 個女都收到…… 上上星期買的,現在讀到約10本。 可能佢就快覺得悶唔like

第四張相係 週1~7。 又係上上星期買到的, 佢有張list教點睇, 每星期三本。 我個女好唔鍾意第一本鵝媽媽,我就skip左佢, 等遲d再看。 其他都好ok. 呢套書重點係"聽", 所以d歌好好聽, 個女好快上耳,有時自己仲會講d英文句子(唔流利)。

另外, 我仲有peppa pig. 不過都係當故事聽,會俾peppa pig youtube 佢睇, 增加英文interest, 最基本係唔驚先, 另佢覺得英文是生活一部份。

因為我無工人, 要自己教佢,又唔想自己唔好的英文教壞佢。 於是我成日自己找教材。 分享分享

別墅

回覆樓主:

我第三, 第四set 有用點讀筆。
Ort無。
第2set 就用佢cd, 自己整點讀

別墅

yungyeung 發表於 16-6-11 23:35
有興趣想睇

Pls refer the msg above

大宅

可以share link嗎?
聽講內地係美式英語,香港係係英式,你套點讀筆教材有無感覺發音吾同?

別墅

BK Milk勳章

有淘寶link ma? Tkx

別墅

回覆樓主:

我買個間近日唔知點解無咗。。。 所以無link了。。
不過, 今日發現了間好平的書,質素唔知。 打算下星期訂。
复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【智慧童书馆】¥AAGIxSTv¥http://ewqcxz.com/h.ZVRHoP?cv=AAGIxSTv&sm=6800a5

別墅

bobo3567 發表於 16-6-18 21:30
可以share link嗎?
聽講內地係美式英語,香港係係英式,你套點讀筆教材有無感覺發音吾同?
...

我又唔係好覺。 可能唔識分。。

大宅

ilovecat1234 發表於 16-6-7 23:55
請問大家覺得有冇用?同埋有冇邊個牌子推介呀

有冇興趣試下dinoops?套教材成套都可點讀,同迪士尼個套差不多,有系統教你點用,但價錢平成截,我個仔都有用呢套,佢好中意

複式洋房

ilovemokmok 發表於 16-7-3 18:11
有冇興趣試下dinoops?套教材成套都可點讀,同迪士尼個套差不多,有系統教你點用,但價錢平成截,我個仔都 ...

我有興趣睇下,請問可以俾資料我嗎?謝謝

複式洋房

大雯bb 發表於 16-6-12 16:14

想請教如果淘既點讀書發音上有冇問題?我完全未買過點讀筆/書所以會有擔心。如果係冇差異既話可以分享係淘邊到購買嗎?謝謝

別墅

mokfanny 發表於 16-8-22 07:45
想請教如果淘既點讀書發音上有冇問題?我完全未買過點讀筆/書所以會有擔心。如果係冇差異既話可以分享係淘 ...

我覺得無咩分別。
點讀筆就好似一個播放器,不過就係筆型,方便小朋友或大人隨時立即可聽。
最緊要係你錄入去把聲或音檔 清楚。(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

係咪就咁淘支爸媽網筆就得,如果買ort支持支點讀筆就ok?使唔使自己用電腦整?

別墅

Katiekatiekatie 發表於 16-9-5 14:31
係咪就咁淘支爸媽網筆就得,如果買ort支持支點讀筆就ok?使唔使自己用電腦整?
...

我在同一間店買筆加點讀書. 未試過分開買。
要問問你買筆 或書那間店主 可否播放。

我個人估... 可能要另外 用電腦download 本書的音頻 去支筆度 才可用。 我都係估

首頁

尾頁

跳至