懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

產後八週惡露未清,剛去睇私家婦產科醫生,照到子宮有陰影,可能係胎盤組織未清,可能要做刮宮
因為喺QE生,轉介信會轉返去QE,應該拎封信去急症室定婦產科排期?
因為我係醫管局職員,應該去日間中心定L座排呢

若果去日間中心或L座排,唔知大概幾耐有得睇?

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

前排有個JM都係咁,開過post㗎,你可以搜尋一下。

大宅

daisy12_7 發表於 16-6-10 21:55
產後八週惡露未清,剛去睇私家婦產科醫生,照到子宮有陰影,可能係胎盤組織未清,可能要做刮宮
因為喺QE生 ...

我都係QE生,聽完您講我都好驚,我都係生完個姑娘話少左一part胎盤call左醫生,我都怕未清哂,您係自己出去私家照嗎?

複式洋房

Alinlala 發表於 16-6-10 22:33
我都係QE生,聽完您講我都好驚,我都係生完個姑娘話少左一part胎盤call左醫生,我都怕未清哂,您係自己出 ...
我生果陣聽到好似胎盤唔完整,call 咗醫生睇話冇嘢,護士就叫我留意有冇煩似嘅組織排出
因為惡露一直未清,七週幾去健康院做產後檢查,醫生都懷疑係因為組織未清晒,佢話可以寫紙去QE 睇或去私家照陰超

於是我約咗幾日後去私家照咗先,私家話有陰影,叫我一星期後再照下有冇變化,我下星期一再照,若果仲有,就寫紙返QE

別墅

又係QE, 我之前個同事,年半前響QE順產,又係清得唔淨,返到屋企係咁流x, 最終check 左,要x宮!

複式洋房

男爵府

回覆:請問大家有冇試過產後胎盤組織未清

點解而家政府咁樣。。

首頁

尾頁

跳至