跳至

首頁

尾頁

大宅

cheesebear 發表於 16-6-20 16:23
First in 開頭話9am 到11am (雖然後來10:40 in完),好多撞咗當日其他學校都in唔到,變相冇offer的小朋友 ...

大埔龍頭你當然有權揀,既然一心要揀有品質保證的,何不早點放個幾百個小朋友,等他們可以去其他學校碰運氣?

男爵府

cheesebear 發表於 16-6-20 16:31
大埔龍頭你當然有權揀,既然一心要揀有品質保證的,何不早點放個幾百個小朋友,等他們可以去其他學校碰運 ...

不能同意更多,我小朋友都係,唸住111大機會,放棄左兩間面試。佢既然要睇成績咁緊要,點解唔睇左小朋友啲程度先叫佢嚟in?

大宅

BorntobeFree 發表於 16-6-20 16:57
不能同意更多,我小朋友都係,唸住111大機會,放棄左兩間面試。佢既然要睇成績咁緊要,點解唔睇左小朋友啲 ...

不是發生在自己身上不敢説所聽到的是100%真實。是朋友告訴我,他們有直資offer的可以sec in... 而另一朋友亦只可in 這間,之後撞了其他學校,而放棄了in其他,因為她也是111。一個interview要用兩個鐘(雖然你要求可以早走,但問心你會嗎?)我的確唔太理解要用差不多一個早上只去in你一間?

大宅

上年唔係跟111為先. 上年頭ROUND係全部考小朋友面試, 問中英數普.. 有分計的. 最後抽頭20-25個才有得SEC IN. 所以當中不一定係111, 只要1ST IN小朋友夠SMART就有機會入倒SEC, 今年就唔清楚個遊戲規則有無轉

大眼bb哈士奇

大宅

其實八舊難唔難入? 比寶舊更難入? 係咪都係要in兩個鐘?

首頁

尾頁

跳至