夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公被我發現出面有女人,三星期前仲話變咗心和鍾意個小三。現話決定浪子回頭。話因唔捨得我和個仔......但我唔知佢是否真正斬欖和斷絕關係未。我應該真的當冇事發生?

子爵府

回覆:Yuyuc 的帖子

發生的事又怎可能當沒發生?他想回頭就要先展示誠意,他有說甚麼嗎?最重要是你自己的想法,畢竟男人都只覺得回來就好,女人就不能老提舊事,小三來找還是會見面,因為他們控制不了,做不到情人就做朋友…

他人回來不代表就應輕輕帶過,不是要去追問他們的偉大愛情故事,而是必須看他回來的誠意。

mc <()>

子爵府

畀面勳章

佢同第個分開左未?叫佢証明俾你睇。。
仲有樓上講得好啱,誠意呢?出糧啲錢以後俾你keep?
樓轉你名。。寫悔過書etc…
要有啲後果俾佢承擔,佢先至會知錯

男爵府

回覆:唔知點面對

冇錯啦比啲實質既誠意睇睇?吾好返回家九Up啦?

瑪瑙宮

三個星期前先話鈡意條女, 三個星期後就話唔捨得您地, 三個星期前就好捨得您地嗎? 咁佢可以三個星期後又唔捨得條女.

您係唔想離婚就信住先, 如樓上講攞得 ge 就攞左先, 保障自己同細路.

wcpcelia    發表於 16-6-22 15:17

男爵府

呢樣,又真係好麻煩。
自己既心理質素都好重要。不過,提提你,有第三者,就要諗諗點解佢會咁樣。
知道原因才下對症下藥。

慢慢傾啦...

別墅

mc 發表於 16-6-22 09:03
發生的事又怎可能當沒發生?他想回頭就要先展示誠意,他有說甚麼嗎?最重要是你自己的想法,畢竟男人都只覺得 ...

友人又叫我俾時間佢去處理。我個心就唔等得,唔知佢究竟講清楚未

別墅

jeremylui83 發表於 16-6-22 09:17
佢同第個分開左未?叫佢証明俾你睇。。
仲有樓上講得好啱,誠意呢?出糧啲錢以後俾你keep?
樓轉你名。。寫 ...

咁樣逼佢會否弄巧反拙

別墅

Nancy20090615 發表於 16-6-22 10:16
三個星期前先話鈡意條女, 三個星期後就話唔捨得您地, 三個星期前就好捨得您地嗎? 咁佢可以三個星期後又唔 ...

我就是怕以為已經接受咗佢。到時又將我拉落谷底囉。 現回家冇交代任何有關哩方面野。而我唔想再鬧交或逼佢即刻做D野,怕推佢去個女人到! 到時真係冇得返轉頭架啦!

子爵府

Yuyuc 發表於 16-6-22 12:13
我就是怕以為已經接受咗佢。到時又將我拉落谷底囉。 現回家冇交代任何有關哩方面野。而我唔想再鬧交或逼佢 ...

邊個怕失去邊個咪係低位
如果佢睇死你
咁結果唔難想像

CurrySo    發表於 16-6-22 22:55
未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

BK Milk勳章

回覆 Yuyuc 的帖子

我覺得唔係話佢鍾意回來就回來, 你有權要求佢對將來作出承諾, 當然, 舊事你就唔好問喇.比D時間再觀察呢個人.

子爵府

這件事情是真的需要時間,時間是讓你c6的心放下,
要知道3個月前的他曾經義無反觀地離開,
那個時候他走不代表就不愛你,
他那時走一定是因為他無法作出決定,
也可以說是一種逃避面對現實,
你想想當時他和小三必定打得很火熱,
3個月後他回來說他不要放棄這個家,
這是在他和小三真的兩個人相處下來想過後的決定,
代表是他對你和孩子都還有愛,
這個時候最重要是好好修護你們的感情,
他這個時候充滿愧疚,
也會有些在和小三真的一起時想起你的好,
這時男人的心仍是軟弱的,
要以靜制動,
要好好想想應怎樣重新把你們的感情升溫。
他回來你再去問他是否真的和小三分開是沒有意義的,
他可以騙你,也可以告訴你他會嘗試…
但你信嗎?不要把小三的話題在你們的相處中出現,
要令他明白這個家是溫暖的,
你願意給大家一個機會重新開始,
當然這個時間你很痛苦,
在擔心、不甘心、迷惘中掙扎著,
記住一點︰
你要相信是因為你的好,
你們之間的感情,
你c6才選擇回來,
你可以好好想想是否會接納這個他,
不要去問他為何變心?他愛你或是愛小三多些,
不要去嘗試了解他和小三的一切,
這些都沒有意義,
一切都應以你和他兩人之間的相處為最重要關注的點,
他怎樣待你,你也如何待他,
在挽回這條路上你們兩個是平等的,
不用刻意討好,也不要老是舊事重提,
因為你接受他的回頭,
就畏去接受這個不一樣的他,
要解決小三,你們之間必要先解決夫妻之間的矛盾和問題。

每天早上向著鏡子替自己打打氣,
好好打扮自己,
做一個有自信的女人,
要讓你c6明白你才是最應好好珍惜的人,
要男人真的全心全意回頭,
只能是他自己想通了,
他自已心甘情願回來。

加油!
mc <()>

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同意JM的提議,如果你仲諗住會比機會佢...你一定要佢比D誠意,即係實際嘢比你,保障你和小朋友

琥珀宮

3星期前話愛小三,3星期後又話愛你同個仔,你老公咁飄忽,一時話愛小三一時話愛你,容嘜易再三星期後又話愛返小三要走架?

你睇定D先,唔好放哂心信哂佢住,以免再受傷害

別墅

tansyneko 發表於 16-6-22 15:19
3星期前話愛小三,3星期後又話愛你同個仔,你老公咁飄忽,一時話愛小三一時話愛你,容嘜易再三星期後又話愛返小 ...

佢變咗心就是變咗心唔會用「愛我而留低」。佢同我係因為想個仔有完整家
我就係依家冇完全信晒佢,所以個心到現在都很不安。

wcpcelia    發表於 16-6-23 14:34
tansyneko    發表於 16-6-22 15:51

翡翠宮

點可以當冇事發生過,起碼有一段時間係觀察期喇

子爵府

畀面勳章

依家係誰迫誰?你好好想清楚…因為後果只有你承受。。你讓佢予取予求…佢唔會當你係一回事的…即係當你冇到

公爵府

回覆:Nancy20090615 的帖子

係囉,冇咁容易就原諒佢

別墅

mc 發表於 16-6-22 14:50

這件事情是真的需要時間,時間是讓你c6的心放下,

點解你咁好嘅⋯⋯!完全知我要乜

大宅

回覆:Yuyuc 的帖子

佢可能諗得未夠清楚炸!
今次3個星期,但可能今次兩個星期又改變喎