自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可能真係估中左,趙子龍鍾意既其實係大衛
佢曖昧瑪嘉烈其實係要搞散佢地?

佢嘴瑪嘉烈其實係幻想間接同大衛嘴?

所以解釋到點解會羅生門

一星期得1個鐘太吊引
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

大宅

adam112 發表於 16-6-22 09:04
可能真係估中左,趙子龍鍾意既其實係大衛
佢曖昧瑪嘉烈其實係要搞散佢地?

真係好好睇

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

演員啲眼神,個個都好正

大宅

當瑪嘉烈走咗, 林保宜係屋個場喊真係好好戲, 做得好好。
我都係估趙子龍在讀書時已喜歡大衛, 但因為生意先同CANDY一齊。

這劇很好睇, 但有幾個位唔明...
個晚趙子龍及瑪嘉烈究竟發生乜事? CANDY又會嬲咗瑪嘉烈?
趙子龍上大衛屋企找瑪嘉烈話講D野, 究竟講咗D乜令她與大衛分手呢?

子爵府

kaka_b 發表於 16-7-5 14:54
當瑪嘉烈走咗, 林保宜係屋個場喊真係好好戲, 做得好好。
我都係估趙子龍在讀書時已喜歡大衛, 但因為 ...

綜合睇完大家分析同我睇完後觀感、

嘗試分析:

當日趙子龍其實約左candy 睇戲、

但係放工落樓、因為candy 有野想買所以行開左、

結果趙子龍來到見到既係瑪嘉烈唔係candy

咁趙子龍就臨時改變主意、將原來要同candy 睇既戲改為瑪嘉烈睇、放左candy 飛機

後來發生既摩天輪咀咀事件應該係真實

佢地兩個其後遇到因為被人放飛機而飲醉既candy

佢地送左candy 去瑪嘉烈舊居、瑪嘉烈就全晚都照顧飲醉左既candy

咁就解釋左:

Candy 點解嬲瑪嘉烈、係因為趙子龍因為瑪嘉烈而放佢飛機

瑪嘉烈點解成晚無返去訓、係因為佢要照顧candy

但佢無同大衛講哂事實全部、佢只講左照顧candy, 佢無同大衛講佢同趙子龍睇戲同摩天輪事件

而趙子龍同大衛講佢通頂係因為照顧candy,
係佢特登誤導大衛、等大衛唔信瑪嘉烈

至於趙子龍講左乜野令瑪嘉烈搬走

好似之後會播左足本版

子爵府

回覆樓主:

今晚大結局了,唔捨得同仲有好多好多唔明既地方

大宅

回覆 Flowerpig 的帖子

O~原來係咁。
今晚唔知會唔會講返呢?

大宅

還有趙子龍送個木盒入面係咩嚟? 莫非係情書?

首頁

尾頁

跳至