懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為我成11w幾先知有左bb!但我一直都要返工無時間去登記.
來緊我啱啱去12w個日去做到登記....
我想問下姑娘會唔會因應反我個時間早啲安排我去做"早孕期篩查"?
我依家好苦惱好驚唔夠時間做
Freedom is more important than your face.

男爵府

回覆樓主:

嘩,你咁遲有可能冇早唐,建議你考慮自己出去做t21/nifty

大宅

回覆:[屯院]遲登記產檢問題

你去咗健康院未?要去健康院登記佢先會俾張紙你去屯門醫院特別座登記做唐氏

不過你12week先登記,未必有早期唐氏,但都建議你快啲去,我地都唔知仲有冇位嫁呢。

子爵府

12weeks先去多數冇位做早期唐氏checking
我上胎9weeks幾去都冇(不過唔係屯門醫院),而家check下私家有冇得book,book左先!因為私家都好full架!如果私家都book唔到,中期唐氏checking嘅準確性又低啲,唔好慳,快啲book定私家先!

複式洋房

somhine 發表於 16-6-23 12:47
你去咗健康院未?要去健康院登記佢先會俾張紙你去屯門醫院特別座登記做唐氏

不過你12week先登記,未必有早期 ...

未阿就係
Freedom is more important than your face.

複式洋房

sg51244 發表於 16-6-23 12:51
12weeks先去多數冇位做早期唐氏checking
我上胎9weeks幾去都冇(不過唔係屯門醫院),而家check下私家有冇得b ...

你有無得叫姑姐可唔可以盡量安排下。。?

已刪除用户

男爵府

熱血勳章

回覆:Florenza 的帖子

太遲喇!你睇左私家醫生攞左懷孕證明未?

你要先去健康院登記,拎住張健康院出嘅信再去屯門醫院登記。但你而家只得中期唐氏檢查,建議你去私家做 t21

我就八週幾去登記,就排到十二週做唐氏

子爵府

引用:Quote:sg51244 發表於 16-6-23 12:51 12wee

原帖由 Florenza 於 16-06-23 發表
你有無得叫姑姐可唔可以盡量安排下。。?
同政府醫院講呢啲冇用架。。。
佢地只會答你有定冇,如果真係冇,到時已經12weeks,要book私家check都難呀!你快啲而家book定私家先,如果好彩政府比到你做嘅,先再同私家個邊cancel booking囉!好過到時先發覺政府私家都冇哂期做checking

複式洋房

回覆 Wakamama 的帖子

真係阿? 咁姑娘都好好....但想問多句 你係邊到做NIFTY?

複式洋房

回覆 sg51244 的帖子

其實我琴日左去照清楚bb有幾大...醫生都建議我book左佢地先.
但佢地會收費... 無得cancel booking

大宅

出去做T21 or nifty or Panorama。
呢三隻都係抽血驗基因。它們分別在於 香港版,內地版同美國版。
你呢啲週數可以做,如果要俾錢做早孕測試,我會建議做呢三款其中一個基因測試,準確度都幾高

大宅

回覆:Florenza 的帖子

12 wk醫院應該排唔到\"早孕期篩查\"了, 就算有,oscar都未必準,反而早點去私家book定T21/ nifty仲好

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至