親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家通常會去邊度訂房? 我睇過一啲酒店格價網,好似平過直接入酒店條link嘅訂房價?
又或者起碼可以免費取消(唔知直接同酒店民宿訂有冇得咁?)
另外
如果我哋兩大一小,以往我哋去住酒店都係3個一齊瞓一張大床
但係如果我在格價網揀咗有小朋友同行,個搜尋結果會shortlist咗俾啲3人房我,價錢當然貴過2人大床房
咁如果我只係揀2人去訂房有冇問題? 會唔會去到見我有小朋友同行又要加收費?

大宅

玩具勳章

superb8868 發表於 16-6-26 00:32
大家通常會去邊度訂房? 我睇過一啲酒店格價網,好似平過直接入酒店條link嘅訂房價?
又或者起碼可以免費取 ...

每間酒店既條款都有D出入架~~好似我選擇個間6歲以上就要加錢(自己選擇加唔加床)同埋可以直接問酒店就會清楚D~~

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

superb8868 發表於 16-6-26 00:32
又或者起碼可以免費取 ...
無話邊到最平,一定要夾價

最好去酒店官網睇左先,有D會寫住小朋友入住點計,
如果佢寫左小朋友入住要加錢就要比,
最好預先同酒店溝通好,
如果你只係輸入兩個人,
去到係多左個人,
佢有權唔比房你當你屈蛇,
台灣酒店屈蛇是犯法的

大宅

引用:Quote:superb8868 發表於 16-6-26 00:32 大

原帖由 shinku 於 16-06-26 發表
無話邊到最平,一定要夾價

最好去酒店官網睇左先,有D會寫住小朋友入住點計,
明白晒! Thank you

不過就要多做功課了

大宅

引用:Quote:superb8868 發表於 16-6-26 00:32 大

原帖由 SUNLIGHTBB 於 16-06-26 發表
每間酒店既條款都有D出入架~~好似我選擇個間6歲以上就要加錢(自己選擇加唔加床)同埋可以直接問酒店就會清 ...
Thank you

咁台灣訂所有酒店都要俾tax嗎? 我見神鵰網個結算有呢項……以前我去台北都係買旅行社package,唔記得係咪有呢啲。

子爵府

回覆樓主:

酒店直接訂通常要落訂,可能要搞滙款。

珊瑚宮

superb8868 發表於 16-6-26 14:47
Thank you

咁台灣訂所有酒店都要俾tax嗎? 我見神鵰網個結算有呢項……以前我去台北都係買旅行社packa ...

有些價錢已包小稅

大宅

引用:酒店直接訂通常要落訂,可能要搞滙款。

原帖由 csdenis 於 16-06-26 發表
酒店直接訂通常要落訂,可能要搞滙款。
啊! 搞匯款好麻煩喎

別墅

回覆樓主:

如果book 酒店,我通常睇酒店website及其他booking website (eg. Agoxx, Bookxxx.com...) compare 價錢。通常經嗰d booking website 訂會抵d.

酒店好多時可以俾1位小童免費入住,你book 前最好check 清楚。

如果訂民宿,通常喺佢哋個website book. 我最近book 嗰間係用paypal付款,非常方便。

superb8868    發表於 16-6-27 14:22
wcpcelia    發表於 16-6-27 14:00

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

superb8868 發表於 16-6-26 16:09
啊! 搞匯款好麻煩喎
間間酒店唔同,有D酒店官網可以刷卡。
要攪匯款個D我通常唔會選擇,
除非可以經四方,booking.com 個D訂

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:訂酒店或民宿問題

Agoda嗰啲可以碌卡;真係要多做功課。試過搵嗰啲比較網⋯⋯未必一定最平。

另外信用卡優惠都如是,我試過⋯⋯仲貴過會員價⋯⋯

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

真係要格下價, 我見有時直接同酒店訂仲平過格價網

首頁

尾頁

跳至