親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

網上揾到唔同嘅富良野交通選擇,睇到有d頭大!想睇下有無有經驗嘅達人/jm 可以俾d意見我!

一行1老4大2小(6+9),到北海道第一晚住札幌,第二朝去富良野,响富良野住一晚,計劃第二日傍晚返札幌

我見當地有好幾種巴士服務
~ 慢車號,可以响薰衣草花田站落車,行去富田,再行去中富良野 (或倒轉)
~ twinkle bus (不考慮,要3日前預訂)
~ 觀光周遊巴士 (有參觀時間)
~ kururu (不停留,班次唔多,即係睇完可能有排等)

老人家話唔鍾意坐車,prefer 特急富良野薰衣草號,咁的話,就好似買富良野美瑛free pass抵dd,咁區內遊覽,係咪坐觀光巴士好d?

觀光巴士嘅停留時間夠嘛?上富良野花園(25分鐘)
定係自己坐慢車去富田農場好d?可以慢慢行....
農場有無飯食?駛唔駛返大站先有嘢食?

我仲未決定經唔經美瑛好....

麻煩大家俾d意見我,唔會太辛苦嘅行程... thx!

大宅

小曳人 發表於 16-6-30 11:56
網上揾到唔同嘅富良野交通選擇,睇到有d頭大!想睇下有無有經驗嘅達人/jm 可以俾d意見我!

一行1老4大2小( ...

我6月平日去,無以上嗰d車搭,所以交通問題答唔到你,但富田農場內有餐廳,都幾好食,唔算貴!

bee918    發表於 16-6-30 12:34

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

回覆 kitchanbb 的帖子

thx! 起碼我知道可以慢慢hea~ hea 到下班kururu都得!

大宅

小曳人 發表於 16-6-30 11:56

一行1老4大2小( ...
上facebook找北海道自遊達人,加入組群。有個達人馮問必答,答得又快又詳盡!
資料又多又update,超正!

小曳人    發表於 16-6-30 14:19

子爵府

回覆:富良野交通 問題~

呢個係我上年嘅行程

我留在富良野三日二夜!第一天一早從札幌搭薰衣草特急去富良野,放低行李之後,講搭十一點五十二分慢車號去薰衣草花田站,就係嗰度一路玩返上去中富良野,連埋觀光行路,一共去左三個花田,都玩到五點幾先走!
第二日就一早去美瑛青池,我哋都係喺美瑛站搭巴士,睇完出到嚟11點多就租單車,睇晒全部嘅樹,連食嘢,hea 遊,都踩左六個鐘,好好玩,結果第三日都係去踩單車,不過係另外一條路線,我哋喺美馬牛站租車,今次只踩左三個鐘頭左右,去咗四季彩之丘,美馬牛小學等等,因為要趕下午四點幾嘅薰衣草特急返札幌!結果自己住富良野,反而無時間去富良野嘅景點,希望下次有機會再去!

首頁

尾頁

跳至