親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果我有CX Elite 及渣打visa infinite的priority pass,我可以用來帶一個小朋友入嗎?

Thanks thanks!!

水晶宮

回覆:機場候機室,自己有兩張咭可不可以用來帶小孩入?

可以

男爵府

熊貓BB 發表於 16-7-13 17:31
如果我有CX Elite 及渣打visa infinite的priority pass,我可以用來帶一個小朋友入嗎?

Thanks thanks!!

可以兩人

洋房

--得得B-- 發表於 16-7-13 18:29
可以兩人

是否試過?即一張priority pass簽兩張不同的卡就可??

王國會長

王國會長

ddlpdf 發表於 16-7-25 21:59
是否試過?即一張priority pass簽兩張不同的卡就可??

最近試過我用我的 priority pass + ae cx elite + cup diamond 入3個.

禁止訪問

王國會長

王國會長

tst1800 發表於 16-7-26 01:31
我帶 10幾歲少年入 Plaza Premium 都是直接問職員是否免費,試過要求收費,但我話細路未夠 16歲,乜卡都冇得申請,唔合理,最後都是免費一齊入.

未夠 16歲乜卡都冇得申請咪比錢入, 有乜唔合理? PPL 講到明2~4歲左右才免費的, 10幾歲都R 免費一齊入才叫不合埋.

禁止訪問

男爵府

ddlpdf 發表於 16-7-25 21:59

試過好多次啦。。Priority Pass 十 不同信用卡。 同親友同行。

男爵府

tst1800 發表於 16-7-26 01:31
版主大人,我告發你不正當使用會員卡
正確來說,你有 A 卡、B卡... 10 張卡都冇用,每張卡只可以配對 ( 登 ...

係喎, 點解版主大人教人咁用法 嚴格來真的不可以。

版主大人,若再有人講呢個法理不容的話題, 會唔會封殺

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

--得得B-- 發表於 16-7-26 10:59

版主大人,若再有人講呢個法理 ...

其實揸正對名應該不能,但世事永遠有自己覺得合理理由。例如,小過幾多歲申請不到任何卡,不合理。其實人地無話無卡吾比入,係比錢就文明d囉。但呢刻就緊係真理企自己個邊啦。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

別墅

瑩瑩老豆 發表於 16-7-26 08:53
未夠 16歲乜卡都冇得申請咪比錢入, 有乜唔合理? PPL 講到明2~4歲左右才免費的, 10幾歲都R 免費一齊入才叫 ...
Hi 瑩瑩老豆, can you tell me where it says kids between 2 and 4 are free, as our son (4.5 years old) will be travelling with us next month?
Good to assume that babies (<1 year old) don't need anything to enter with us?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:tst1800 發表於 16-7-26 01:31 我帶

原帖由 瑩瑩老豆 於 16-07-26 發表
未夠 16歲乜卡都冇得申請咪比錢入, 有乜唔合理? PPL 講到明2~4歲左右才免費的, 10幾歲都R 免費一齊入才叫 ...
2至4歲免費咁得意,2歲以下呢?

珍珠宮

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+16-7-26+08:53+未夠

原帖由 hubs1982 於 16-07-26 發表
Hi 瑩瑩老豆, can you tell me where it says kids between 2 and 4 are free, as our son (4.5 years old) ...
應該2歲下免費

王國會長

王國會長

ahmama 發表於 16-7-26 22:31
2至4歲免費咁得意,2歲以下呢?

我意思係各地lounge 大概由2至4歲以下免費, HK 只係2歲以下免費.

王國會長

王國會長

hubs1982 發表於 16-7-26 22:09
Hi 瑩瑩老豆, can you tell me where it says kids between 2 and 4 are free, as our son (4.5 years old) ...

我係指各地lounge 大約由2 ~ 4歲以下免費, Plaze premium lounge 或 Priority pass web site 會有講各地 lounge 入去的要求.

王國會長

王國會長

--得得B-- 發表於 16-7-26 10:59

版主大人,若再有人講呢個法理 ...

我冇教任何野, 我只係話我試過.....

王國會長

王國會長

tst1800 發表於 16-7-26 11:06
版主教人進行不適當行為.

我都告發版主, 等佢都比某君禁言下 ~ Ho Ho Ho ~

不適當行為指"我帶 10幾歲少年入 Plaza Premium 都是直接問職員是否免費,試過要求收費,但我話細路未夠 16歲,乜卡都冇得申請,唔合理,最後都是免費一齊入."嗎?

首頁

尾頁

跳至