自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

頭先落電梯有2個女企喺右邊,我行左邊落,落電梯向前行二十米有個小巴士站,我去搭嗰架小巴. 到站排左陣見到嗰2個人行過黎排喺我後面,開始俾說話我聽,話我落電梯要行住落係咪趕住投胎;明明佢地企喺電梯先但係我行住落超過佢地,咁樣算打尖;又話而家d後生唔識禮讓唔俾長輩排先,一陣佢地上唔到車好陰公......一直講到上車. 我想講條隊唔係由電梯開始排囉;同埋點知你落完電梯要去邊?嗰到咁多車站,何來打尖? 我係咪去左蠻夷之地?d人完全唔講道理呻完

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢地都痴痴地喎,我日日都mtr 左邊快行,有時塞梯直情行樓梯仲快,我日日打尖?

佢不如話你早左出門口,打左佢尖丫笨

男爵府

引用:頭先落電梯有2個女企喺右邊,我行左邊落,

原帖由 Catrabbitc 於 16-07-18 發表
頭先落電梯有2個女企喺右邊,我行左邊落,落電梯向前行二十米有個小巴士站,我去搭嗰架小巴. 到站排左陣見 ...
其實知不知道扶手電梯不可行走,廣播不停播,請勿在電梯上行走,不過香港人習慣咗,讓你行是人地有教養,唔讓你是合理的,好憎D人見到人拖住小朋友仲要叫借借,仲要吱一聲,等一陣會慢咗好多咩,咁趕時間應該早一點出門,一係行樓梯,今日我左右手拖一個,一個3歳,一個4歲,個濺人話我要死開一邊喎!嬲到我!不過樓主你今日黑仔,D人把口衰又冇口得,話人趕住去x胎,比我也嬲,仲要講到車到。

琥珀宮

畀面勳章

Catrabbitc 發表於 16-7-18 21:15
頭先落電梯有2個女企喺右邊,我行左邊落,落電梯向前行二十米有個小巴士站,我去搭嗰架小巴. 到站排左陣見 ...

叫佢响屋企就排定

funfun759    發表於 16-7-19 17:34
esmehouse    發表於 16-7-19 17:00
wcpcelia    發表於 16-7-19 09:25
newcook    發表於 16-7-18 21:59

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

而家好多這些不知所謂的人!

唔值得為這些未受過教育的人動氣!

男爵府

Samforgetme 發表於 16-7-18 21:51
其實知不知道扶手電梯不可行走,廣播不停播,請勿在電梯上行走,不過香港人習慣咗,讓你行是人地有教養,唔 ...

一直以黎電梯都係左行右企,唔明人地行有咩問題,世界各地都係咁,港鐵突然改埋哂d膠例,你企可以企埋一邊,點解要兩邊企哂?同小朋友一前一後企唔得既咩?

子爵府

I9528 發表於 16-7-18 21:57
叫佢响屋企就排定

公爵府

Catrabbitc 發表於 16-7-18 21:15
現在真是有很多人極度自我中心,要地球跟住佢地轉。咁都叫打尖?
不過妳個句條隊不是從電梯開始,真是堅好笑,

珍珠宮

cindy618 發表於 16-7-18 21:23
佢地都痴痴地喎,我日日都mtr 左邊快行,有時塞梯直情行樓梯仲快,我日日打尖?

佢不如話你早左出門口,打 ...

所以話佢地喺蠻夷之地黎講起地鐵,以前搭地鐵返工喺中環行去香港站行行下有個男人捉住話我cut佢線爬佢頭,要我行返喺佢後面,揸車咩cut線爬頭

bu-b    發表於 16-7-20 15:24
esmehouse    發表於 16-7-19 17:01
Miccchellle    發表於 16-7-19 10:21
wcpcelia    發表於 16-7-19 09:25
starcatcat    發表於 16-7-18 23:39

男爵府

回覆樓主:

不如叫佢攞張膠櫈去排定隊先。。。轉頭番黎呀笨。。。
好悶呀...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:頭先落電梯有2個女企喺右邊,我行左邊落,

原帖由 Catrabbitc 於 16-07-18 發表
唉、好多咁既人,等電梯,明明我黎先,兩個大男人有電梯就一支箭衝入去,到我入就超重,明明我黎先,佢地就上左去

珍珠宮

Samforgetme 發表於 16-7-18 21:51
其實知不知道扶手電梯不可行走,廣播不停播,請勿在電梯上行走,不過香港人習慣咗,讓你行是人地有教養,唔 ...

你今日遇到嗰個人太冇品了

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+Catrabbitc+於+16-07-18+發表

原帖由 Samforgetme 於 16-07-18 發表

珍珠宮

I9528 發表於 16-7-18 21:57
叫佢响屋企就排定

珍珠宮

Phyonafung 發表於 16-7-18 22:20
而家好多這些不知所謂的人!

唔值得為這些未受過教育的人動氣!

言之有理,喺條街同佢對罵真係有失身分

侯爵府

回覆樓主:

可以不用理會,由佢~等人以為佢傻

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Catrabbitc 發表於 16-7-18 22:35
所以話佢地喺蠻夷之地黎講起地鐵,以前搭地鐵返工喺中環行去香港站行行下有個男人捉住話我cut佢 ...

你成日遇到呢挺人

男爵府

回覆:野蠻人出未,注意!

野蠻人太多,最憎D人一字排開行,成條行人路被佢哋行曬,好似條路繫佢買咗咁

侯爵府

引用:Quote:Samforgetme+發表於+16-7-18+21:51+

原帖由 小小為食 於 16-07-18 發表
一直以黎電梯都係左行右企,唔明人地行有咩問題,世界各地都係咁,港鐵突然改埋哂d膠例,你企可以企埋一邊 ...
同意
我都叫小朋友企埋一邊
借個方便比人啫
香港人好多都好趕時間
有時唔係早唔早d出門既問題
係根本唔夠時間用

男爵府

小小為食 發表於 16-7-18 22:25
一直以黎電梯都係左行右企,唔明人地行有咩問題,世界各地都係咁,港鐵突然改埋哂d膠例,你企可以企埋一邊 ...

其實行係無問題,不過真係危險的,尤其著高爭鞋,我有朋友就係咁行唔小心 跣低,斷腳,幾個月行唔到。所以地鐵咁廣播都有佢原因既

greenpea    發表於 16-7-19 18:31

首頁

尾頁

跳至