母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

Trip

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你會去邊? 要講得詳細d 清楚至幫到你架!!

之前有媽媽教過, 你睇番D post 丫.

可以一直泵, 叫酒店雪起佢. 之後你包好d 奶咁返黎.

大宅

2018復活節勳章

bosch 發表於 08-11-1 20:13
你會去邊? 要講得詳細d 清楚至幫到你架!!

之前有媽媽教過, 你睇番D post 丫.

Trip

民房

原文章由 bbhuggie 於 08-11-2 15:33 發表
Thanks! 我會去西歐。要飛 12 hours, d 奶係 liquid, 吾上得機,吾知 check-in 得吾得呢!?

我都係要去西歐公. 吾上得機. check-in 無問題, 但我怕會壞. 我諗住唔要.. 好塲心...

我唔知點係飛機泵至真.. 我仲要轉機呀... 好唔想去...

大宅

要睇你自己認為有冇需要帶d奶返hk,check-in係冇問題嘅,但係你如果真係打算要帶返hk,你要用fridge-to-go同小心處理d奶,同埋亦要預左check-in時custom有可能要求你即飲一d,証明真係奶,係procedure之一。

我從囡囡6個月起(因為前6個月想要堅持全人奶,所以一早同公司講明唔出trip),平均每月都會出trip,有長有短,但係因為自覺冇辦法全信酒店嘅handling,唔想咁大壓力擔心帶到返hk仲比唔比囡囡飲,所以寧願出trip前後勤力泵多d做儲備,出trip時唔會帶奶返hk。

出trip時一定會keep番平時schedule去泵,長途機時都會帶埋個電泵上機,用乾電,唯有人地瞓時咪霸個厠所嚟泵奶囉,又可以同空姐講聲,佢地都會好合作安排一下嘅。

別墅

我果陣為o左去旅行苦練手唧, check-in 又揀 d 近 toilet o既位, o係人o地推架車仔派餐果陣一支箭飛入 toilet 開始泵, 不過我o係機泵果 d 就冇要囉~
所以去旅行留果 d 奶都冰o左佢之後先至運番香港...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊