親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

台中落高雄,可能只係去日月潭周邊,由早到晚
大家有冇包車司機推介可以pm我?

另外佢哋包車費係點計?如果大概8-10小時(3人)會幾多錢左右?

珊瑚宮

superb8868 發表於 16-7-24 11:42
台中落高雄,可能只係去日月潭周邊,由早到晚
大家有冇包車司機推介可以pm我?

會跨縣和時間長。吾平

大宅

引用:Quote:superb8868 發表於 16-7-24 11:42 台

原帖由 12312 於 16-07-24 發表
會跨縣和時間長。吾平
請問有冇個大概? 我見坐高鐵由台中往高雄2大1小單程都差不多NT2000, 仲未計酒店駁車去高鐵站。。。

如果包車中午前台中出發,以下邊個方案好啲?

1. 包車去日月潭周邊半日遊,傍晚再返回台中坐高鐵,或者彰化/雲林嘅高鐵站,睇邊個近

2. 包車去高雄,途經其他縣市嘅境點,只須要停一停車行一陣食地道小吃嗰種,無須要長時間停流嘅地方。 我冇乜頭緒可去邊,所以都係等司機帶路。

3. 包車下午台中縣近路嘅境點走走,傍晚返車站搭高鐵去高雄嘅酒店

4. 早上先由台中直接坐高鐵去高雄酒店,下午才在高雄包車在高雄縣近路嘅境點走走至晚上返酒店

以上邊個方案比較慳時間慳車費?

珊瑚宮

superb8868 發表於 16-7-24 16:12
請問有冇個大概? 我見坐高鐵由台中往高雄2大1小單程都差不多NT2000, 仲未計酒店駁車去高鐵站。。。

如果 ...

你叫司機印報了價,覺得價錢ok 才考慮啦

珊瑚宮

superb8868 發表於 16-7-24 16:12

如果 ...

最平搭台鐵

首頁

尾頁

跳至