自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

其實去公園玩,你想有幾乾淨...........見到有啲家長拖住兩歲左右B
勞勞氣氣鬧其它小朋友,
滑梯倒轉行上去,
我見得太多,
有時家長肯教,肯提自已小朋友,都未必會理,
俾你鬧晒成個公園啲小朋友又點,
係咪就無小朋友咁做,
我就睇開左........

公爵府

只係見到有啲家長專鬧工人揍嗰啲小朋友,
有感而發

伯爵府

滑梯倒轉行,係安全問題,驚上面落黎既會撞埋一齊,話左自己個小朋友都唔聽,咁咪亞媽有問題,態度唔夠堅定囉,唔聽就捉佢走,無得玩,點會唔聽?

fatchu@home    發表於 16-8-1 17:42
日月水火    發表於 16-8-1 17:28

禁止訪問

水晶宮

其實呢d情況真係控制唔到,
好多小朋友都係咁玩咖啦,
只要唔好同其他小朋友撞既,
我都有我囝咁玩...

myaisha0435    發表於 16-8-1 17:19

子爵府

回覆:其實去公園玩,你想有幾乾淨.......

其實以前細個都係咁玩,係依家啲家長特別巴閉,小小嘢就話人唔識教仔

zaza0829    發表於 16-8-2 15:19
delana    發表於 16-8-1 17:38
myaisha0435    發表於 16-8-1 17:19

水晶宮

miemiemie 發表於 16-8-1 15:53
其實去公園玩,你想有幾乾淨...........見到有啲家長拖住兩歲左右B
勞勞氣氣鬧其它小朋友,
滑梯倒轉行上去,

冇人等緊sir落黎,我會由得小朋友自己發揮,就算由sir嗰邊行返上去都冇問題,但如果有其他小朋友在場,一定要守規矩,樓梯上跟住sir落去,其實我見啲小朋友都幾自覺,見有其他小朋友玩都唔會專登由sir嗰邊行上去嘅

子爵府

回覆樓主:

我都唔中意仔仔由sir個邊行上去,
唔應該阻人玩,就算冇人等住玩,
要行都應該除左鞋才可以……
我細個係咁

侯爵府

我唔會俾自己小朋友咁做, 但亦唔會話人哋

如果遇到正, 我會叫自己小朋友行開少少先或者轉玩第樣, 呢個係安全而唔係乾淨與否的問題

保護自己小朋友, 但唔洗同人哋教仔

chelsea_meow    發表於 16-8-4 06:19
日月水火    發表於 16-8-1 17:31

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

勞勞氣氣鬧其它小朋友,
滑梯倒轉行上去,

我都勁唔中意呢d細路囉,唔係乾唔乾淨問題,人人係度排隊sir落去,呢d細路sir 完又行返上去再sir過...一係有人sir緊佢照行上去

公爵府

好媽媽勳章

我個女20個月係上面sir落去,岩岩坐底就比個3歲左右既男仔一腳踢落佢面度,額頭鼻黑曬我擋都擋唔到我no左個男仔一聲佢反而爆喊,佢媽仲話我大聲,大姐唔該唔好掛住吹水啦,之後我同個女去第二邊玩,聽到佢個仔又爆喊,原來同第二個男仔打交,面抓損曬幾條由額頭到面珠既抓痕依家睇少眼都唔得

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 miemiemie 的帖子

其實唔止公園﹐出得街預左小朋友周圍摸周圍掂﹐有親戚直頭唔比小朋友掂 / 摸野﹐一掂到 / 摸到就帶佢去洗手+鬧到佢飛起。甘樣不如唔好比佢出街啦。我所知佢極小去公園...因為DIRTY原因。搭扶手電梯唔比佢扶住電梯﹐行樓梯又唔比佢扶扶手﹐搭"車立" 身體任何部份唔盡掂到任何野..除左腳著左鞋可以企。

大宅

回覆:其實去公園玩,你想有幾乾淨.......

我上星期同阿仔去公園玩, 有d小學生係到互相追逐, 其中兩個小朋友互相向對方吐口水, 差d吐到我個仔, 嚇到我立刻抱走左個仔。

公爵府

親子王國15週年勳章

KAHOI 發表於 16-8-1 17:06
我都勁唔中意呢d細路囉,唔係乾唔乾淨問題,人人係度排隊sir落去,呢d細路sir 完又行返上去再sir過...一係 ...

咪係囉, 有D話唔好阻礙小朋友創意地去玩, 我唔覺有幾創意, 係唔想排隊玩多幾次就有

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

oiyau2005 發表於 16-8-1 17:15
咪係囉, 有D話唔好阻礙小朋友創意地去玩, 我唔覺有幾創意, 係唔想排隊玩多幾次就有
...

有好多家長都話咁樣喺滑梯下面爬上去,係訓練大肌肉喎!
但宜家每個公園嘅滑梯,除咗樓梯可爬上去,其實仲有斜坡、1/4 圓架..... 等,可爬上去,唔知點解一定要喺滑梯爬先係訓練大肌肉囉!

珍珠宮

2023年兔年勳章

米豬蓮 發表於 16-8-1 17:12
我個女20個月係上面sir落去,岩岩坐底就比個3歲左右既男仔一腳踢落佢面度,額頭鼻黑曬我擋都擋唔到 ...
好無家教,由得佢仔撞到你個女,之後仲同人打架。

大宅

我覺得哩個唔係乾淨問題,係安全問題, 有D滑梯又長又轉彎, 上面SIR落黎個小朋友唔可能睇到下面有個小朋友爬緊, 我寧願做衰人去話其他小朋友, 總好過幾個小朋友SIR滑梯時撞埋一堆有損傷~ 我都唔會主動去幫人教仔, 但我個小朋友仲好細, 如果有其他無規矩的小朋友影響到佢, 我一定會出聲~

伯爵府

勞勞氣氣鬧其它小朋友,
滑梯倒轉行上去,

玩就要守規則,公園是大家0既。

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

oiyau2005 發表於 16-8-1 17:15
...

我都唔覺囉,冇人玩話之佢地用個頭sir落黎啦!影響到人仲話人地阻住佢訓練小肌肉抹殺佢地創意

水晶宮

Chirley 發表於 16-8-1 16:09
其實呢d情況真係控制唔到,
好多小朋友都係咁玩咖啦,
只要唔好同其他小朋友撞既,

會控制唔到個小朋友架

首頁
12345...6

尾頁

跳至