醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有嚴重濕疹,媽媽既朋友之前都系甘,佢話用左forever living 既產品一個月後大大改善。有冇人用過?效果點?因為個auntie系forever living 做傳銷所以我對佢講既野有保留。有冇人幫下我?

男爵府

rainbow2016 發表於 16-8-2 23:36
我有嚴重濕疹,媽媽既朋友之前都系甘,佢話用左forever living 既產品一個月後大大改善。有冇人用過?效果 ...

你係咪講緊Young living ??

男爵府

回覆 mw2012 的帖子

間公司既產品系列叫forever living. https://hongkong.flp.com/home.jsf 呢個系網址。

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

rainbow2016 發表於 16-8-5 11:47
回覆 mw2012 的帖子

間公司既產品系列叫forever living. https://hongkong.flp.com/home.jsf 呢個系網址。 ...

forever living 傳銷嚟,都好耐歷史以為執曬添,我都有濕疹同其他過敏,食完呢間d products 都冇改善。

男爵府

回覆 peggykeung 的帖子

記吾記得你食過咩產品?佢sale我aloe同蜂膠同好多野。頭一個月要成萬蚊!

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

rainbow2016 發表於 16-8-5 22:40
回覆 peggykeung 的帖子

記吾記得你食過咩產品?佢sale我aloe同蜂膠同好多野。頭一個月要成萬蚊! ...
你信有用就買,我食過完全冇用,蘆薈膠最終用嚟吱完暗瘡去疤用。

男爵府

SophiaW 發表於 16-8-7 15:06
我個仔都有濕疹,而家用手工皂沖涼,沖完涼再用紫雲膏搽,好好多。不過有人話紫雲膏有禁忌,我都問過人,原 ...
我朋友有做紫雲膏,不論咩色都有禁忌,我唔講啦免得斷人米路。

大宅

youngliving好似係專賣精油,但其實精油濃度好高,唔建議食用囉,根本都唔知自己食左幾多落肚,過量就麻煩

複式洋房

回覆樓主:

雖然Forever同young living都係傳銷,但老實講我係用用家心態,最緊要自己岩用姐,我以前都有試過Forever尐野,但老實講個人感覺唔係隻隻得,你要睇你upline係教你用野定sale野喇;young living 亦唔止精油,佢有出supplement,不過好多香港無要外國訂,(ps. 純用家路過, 我本身小學開始就有幾樣敏感,無種菌但大概知自己一掂咩就賴野)

別墅

回覆:forever living醫濕疹??

我就未聽過forever living,但young living就有用。純用家分享,佢既精油對濕疹係有一定程度既幫助。我自從小朋友有濕疹,西醫睇唔好,類固醇搽左好d 唔搽仲發得勁過以前,就開始乜都試,olixxxxtum油滲浴,韓國濕疹粉,韓國某牌成條line買晒返黎都無用。 就開始試油,甘油,金盞花油,最後就試精油,其實佢幾work, 用左1年度,我女而家8成好左,我用佢既油黎自制敏感膏濕疹膏既,同埋有用佢kids line用品,除非好乾,我個女先會抓幾下,起碼無以前咁,2個面豬又紅又爛。
純用家分享jeh 我費事比人話我傳稍,因為我無諗過要做呢家野。 純粹明白濕疹媽媽條路好辛苦同心痛而已!

珊瑚宮

回覆樓主:

大家覺唔覺, 一講精油就只有某傳銷牌子名出現, 仲要個個用家走出來話好。
精油又唔係專利產品, 其他牌子又唔見有人讚。
人地個牌子本身, 之前都接受訪問話自己牌子唔係用作治療,仲有咁多人推話用來治療濕疹, 其他病, 真係....

別墅

其實大家都係因為用過好先會係度分享 大家從來都無講過話可以醫治或斷尾 用精油去舒緩 係可以舒緩得好好 配合其他用品去用 大家都係唔想小朋友搽太多既類固醇先會尋找自然療法/芳香療法 唔係話食/搽西藥先至會令狀況好轉 大家都係想小朋友好先會用 會唔會因為所謂既傳稍公司而令外界人一慨而論一定係想賣野所以咩都話好呢?因為佢係傳稍產品所以就算佢WORK我都唔會用 因為佢一定係呃人既傳稍手法?如果佢係唔得既 唔會有甘多人出黎分享佢既好處 我唔係香港住既 我只係位用家 純粹分享 因為我明白濕疹媽媽條路唔易行 因為唔想用太多類固醇及西藥係小朋友度我先去尋找芳香療法 而接觸到呢個牌子只係大眾對傳稍呢2個字嚇驚 因為傳統既傳稍公司太恐怖了

珊瑚宮

小娃娃 發表於 16-11-3 18:08
其實大家都係因為用過好先會係度分享 大家從來都無講過話可以醫治或斷尾 用精油去舒緩 係可以舒緩得好好 配 ...

尋找另外途徑治療可以, 芳療都可以。
但傳銷有無專業資識幫到你, 就係另外一個問題。
芳療對濕疹, 敏感有效, 我相信。
我都識人找專業芳療師醫好濕疹。

別墅

cbeyond 發表於 16-11-3 22:11
尋找另外途徑治療可以, 芳療都可以。
但傳銷有無專業資識幫到你, 就係另外一個問題。
芳療對濕疹, 敏感有 ...

所以我都明白每間公司都會有壞分子
自己好彩地 介紹我用呢個牌子既 係芳療師 所以用法係正確使用既~而明白好多芳療師好討厭呢個牌子 好希望其他人唔好亂黎去令其他人討厭/憎恨呢個牌子 因為佢係好野黎~

珊瑚宮

小娃娃 發表於 16-11-4 01:13
所以我都明白每間公司都會有壞分子
自己好彩地 介紹我用呢個牌子既 係芳療師 所以用法係正確使用既~而明 ...

呢個傳銷精油係唔係好野, 我唔敢講, 因為都唔少文章聲音質疑佢地產品品質問題。我亦有認識既芳療朋友, 親口講出問題來, 絕對唔係甲講完, 乙就傳開去這種。
唔作深究了, 橫點我現在無用了。
我都曾經有用過YL, 有部分我亦覺得唔錯, 但價錢真係好鬼。
多謝我既朋友教識我點去選擇精油, YL 所謂神聖無敵既精油, 價錢越貴個d, 用低好多價錢就已買到相若或更靚既品質了

複式洋房

回覆樓主:

我有用young living 嘅產品 亦有用其他牌子嘅精油 我同意精油有一定效用 不過我亦唔相信佢地嘅product 能医百病 只要適當使用便可

男爵府

thanks for sharing. but they are selling me pills and ointment instead of "oil".

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

曾係用家試過呢個品牌健康/營養食品
無話係醫濕疹
切勿盡信傳銷
另轉天氣要做好保濕
食多啲滋潤食物

男爵府

用椰子油醫濕疹最好

首頁

尾頁

跳至