自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

九龍又一村 達之路10號 4樓 陳樹渠紀念中學

我想問地鐵站定火車站近D?點行?定有咩車去?我睇地圖都豪無頭緒(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珊瑚宮

畀面勳章

northernpole 發表於 16-8-5 21:40

我想問地鐵站定火車站近D?點行?定有咩車去?我睇地圖都豪無 ...

其實九龍塘或石硤尾兩邊都唔近。不過個人偏好由石硤尾站出,行去大坑東,由又一村學校嗰邊行上去。

珍珠宮

環保接龍勳章

我想問地鐵站定火車站近D?點行?定有咩車去?我睇地圖都豪無 ...

又一城有架綠van經禮賢小學,落車之後行落少少就見到陳樹渠中學。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珊瑚宮

畀面勳章

又一城門口好似有綠 Van 會經過陳樹渠

大宅

地鉄同火車一樣,睇下邊樣方便D,不過行過去都唔太近,要15,20分鐘,all the way 冇瓦遮頭. 另一個option係,出又一城小巴站撘小巴41A or 41M

男爵府

九龍塘地鐵和火車相通的, 兩者一樣都經又一城上逹之路, 可以搭小巴或者沿達之路行.

上到達之路, 向左一直行, 路經香港生產力促進局, 創新中心. 

公爵府

hashtag影視迷勳章

太子/石硤尾/九龍塘站行過去也可以,差不多路程。九龍塘可坐41M綠van, 2A也可以,不過貴d,油尖旺區過去,可坐203C巴士,入又一村第一個站落車,又或者經過花墟公園的巴士都可以,穿過花墟公園就到又一村。

男爵府

gracelam 發表於 16-8-5 21:47
又一城有架綠van經禮賢小學,落車之後行落少少就見到陳樹渠中學。

唔該晒你,因為去呢度考試,我老公叫我九龍塘坐的士,但我怕太近,D的士佬chock我車⋯⋯所以坐公共交通工具安全D

男爵府

小可愛11 發表於 16-8-5 21:49
又一城門口好似有綠 Van 會經過陳樹渠

我諗我坐41M小巴去,唔該晒你

首頁

尾頁

跳至