親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

大家好!請問有冇人會在年尾在黃金海岸倒數?我的家便是其中之一!現正籌備行程當中2大1小!五歲小曳人!
航空:HK Airline 晚去早反!
住宿:The Breaker & Wyndham Surfers Paradise!
交通:公共交通
目的: hea 玩 及 親子遊居多!
希望提供景點交通資訊!無親屬在澳洲!
Thanks!

子爵府

IMDAD 發表於 16-8-9 16:15
大家好!請問有冇人會在年尾在黃金海岸倒數?我的家便是其中之一!現正籌備行程當中2大1小!五歲小曳人!
...

明天回來,一家四口hea 在GC 前後九天,騎馬,睇馬戲團,覌鯨魚睇藍光蟲,Movie world, Seaworld, 捉泥蟹,outlet 等全部玩曬,全部坐巴士電車,回來後再講

大宅

LumLumMami 發表於 16-8-9 20:21
明天回來,一家四口hea 在GC 前後九天,騎馬,睇馬戲團,覌鯨魚睇藍光蟲,Movie world, Seaworld, 捉泥蟹 ...

我都留左九日黃金,除了outlet,全部景點都同你唔同XD,而家在開恩茲,也是明天回來耶!

子爵府

smileygemini 發表於 16-8-9 22:08
我都留左九日黃金,除了outlet,全部景點都同你唔同XD,而家在開恩茲,也是明天回來耶!
...

我們心血少,刺激運動全部頂唔順,你玩乜?

大宅

明天回來,一家四口hea 在GC 前後九天,騎馬,睇馬戲團,覌鯨魚睇藍光蟲,Movie world, Seaworld, 捉泥蟹 ...

多謝!希望你可以分享下旅程!我這個臨時領隊及保安帶著一大一小!又冇試過澳洲自由行有點頭暈!哈哈!Thks!

珍珠宮

畀面勳章

...

等你分享

珍珠宮

畀面勳章

等你分享

大宅

回覆 IMDAD 的帖子

我24/12出發,2/1回程,兩大兩小(8 & 4),住 Surfers Paradise。

大宅

LumLumMami 發表於 16-8-10 07:19
我們心血少,刺激運動全部頂唔順,你玩乜?

我個仔得4歲,去行下Springbrook national park既瀑布、翠兒河book錯左船河,唔係泥蟹XD、currumbin睇動物、dreamworld、skypoint、broad water parkland、張7days pass仲送左個1.5小時船河,我地d活動仲靜態(emoji)

大宅

Andrewbaby 發表於 16-8-10 12:22

我24/12出發,2/1回程,兩大兩小(8 & 4),住 Surfers Paradise。

嘩!你曰子及酒店好好!一定很貴!你們唸住去那裡倒數?有冇乜心水推介!thanks!

大宅

我地早買機票,兩大兩細坐Qantas $21000有找。我地早兩年都响GC倒數,到時沙灘會放煙花。我地買左magic pass 3送1,諗緊自唔自駕好。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我家先去3日2夜 Tangalooma Island,再去6日5夜 GC

滑沙,餵海豚,睇日落,觀鯨,movie world,sea world,dream world,skypoint,surfers paradise,beach front market,harbour town outlet

夏天可以去埋 wet n wild,熱帶雨林睇藍光蟲

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-10 14:59
我家先去3日2夜 Tangalooma Island,再去6日5夜 GC

滑沙,餵海豚,睇日落,觀鯨,movie world,sea world ...

好似澳洲夏天多選揀添!thanks!

請問Magic Pass 係乜野入場卷?

去沙灘倒數未試過!真係可以一試!

你們在澳洲有否用當地電話卡通信上綱?

大宅

Magic pass 可以無限次入Movie World, Sea World, Wet and Wild and Paradise Country

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

IMDAD 發表於 16-8-10 15:11
好似澳洲夏天多選揀添!thanks!

請問Magic Pass 係乜野入場卷?

我們有買四合一 magic pass ~ movie world,sea world,paradise country,wet n wild

電話卡在 Brisbane Airport 買,用1個月,6GB,約 A$35-38

大宅

Andrewbaby 發表於 16-8-10 15:29
Magic pass 可以無限次入Movie World, Sea World, Wet and Wild and Paradise Country

知道!我想問AUD90 成人Magic pass 低用嗎!?講真我每度去一次也夠!
另外, move world 係咪好細冇乜野啱五歲人仔玩!我就全程陪佢玩多!Thks!

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-10 17:03
我們有買四合一 magic pass ~ movie world,sea world,paradise country,wet n wild

電話卡在 Brisbane ...

Thanks! 可是我榙HK Airline 好似在黃金海岸機場!咁我大約用十日到...Thks

子爵府

畀面勳章

回覆 Koala_Chu 的帖子

Tangalooma Island must do attractive is ATV,, super fun for kids and adult too.
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

水晶宮

IMDAD 發表於 16-8-10 17:07
Thanks! 可是我榙HK Airline 好似在黃金海岸機場!咁我大約用十日到...Thks

黃金海岸機場就不清楚,不過便利店好似有電話卡賣,睇其它 post,jm 有講

大宅

...

Hi 請問有去大堡礁嗎?
落水凍嗎?
有參加local tour嗎?邊間呀?
謝謝

首頁
12345...7

尾頁

跳至