婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

馬寶 發表於 16-8-17 17:18
自己屋企冇,識左c6先知佢屋企有,
所以真係好唔明點解會甘

我C6屋企都有呢類人,我C6寧願慳自己老婆仔女都要聽6299話貼錢養佢x哥×嫂一家,我99仲同我講佢果個新抱話左唔會返工,如果我唔肯幫係冇同情心。真心唔知呢類人咩心態,唔夠錢使生幾個,有手有腳咁多年唔做野,人地都有頭家又要養6299……不過呢類人通常冇朋友的,親人又疏離,只能話邊個唔好彩既親人被佢地痴到就走唔甩
我要勤力D

別墅

引用:成日都見呢到有JM話99要養姑仔/叔仔/姑9之

原帖由 馬寶 於 16-08-17 發表
成日都見呢到有JM話99要養姑仔/叔仔/姑9之類,
重要c6貼錢養,利申我c6屋企都有件係甘!
其實係咩心態?又唔 ...
姑仔依D覺得自己似細賣細(成廿幾三十歲人)佢有番工不過搵黎自己洗(自私底),99都怕左佢,咪放佢係度同我地住,一味靠痴,完全係度食訓屙

公爵府

回覆樓主:

我叔仔兩公婆,每日過來食但冇俾過錢,都算,早排執房見到d單據,發現c6幫佢地間屋交左半年管理費

大宅

emimi 發表於 16-9-8 02:10
我叔仔兩公婆,每日過來食但冇俾過錢,都算,早排執房見到d單據,發現c6幫佢地間屋交左半年管理費 ...

食都ok, 半年管理費

男爵府

2018復活節勳章

我C6果邊得一個細佬 佢有正常職業 都唔洗點擔心~
我C6反而擔心我 因為我亞哥同佢老婆 大洗又無儲錢
結婚果時咩都係屋企人借 2萬都拎唔到出黎~
依家又話大肚 2個老又退晒休....

男爵府

我老公,要幫佢呀哥還賭債!但離奇既係佢哥仲有錢拖女去旅行!我同99講叫佢同佢傾下,99仲覺得無咩問題,兩兄弟一家人嚟計較d咩!咁我真係好想知,點解佢唔調轉借比個細佬呢?仲要一個養緊小朋友既細佬幫個單身既呀哥還錢?唔係掛!

男爵府

我C6家都有兩兄弟係咁,但我死守防線,因冇多餘錢,要幫就一定影響自己屋企,嗰兩兄弟睇凖我外家有d錢,諗住洗我老公錢,我老公自己頭家有我,所以成日搵機會,超討厭,我叔仔每逢有大洗費如買樓,裝修都會打嚟借錢,但其實佢有呢筆錢準備好,但覺得問我c6攞就唔使用佢自己錢。叔仔亦試借咗人幾萬蚊,叫個債主直接向我C6追,但佢自己有錢都唔還,好極品。

子爵府

畀面勳章

我C6屋企都有件, 離哂譜, 初初拍拖果時我地去食飯, 佢阿媽唯一一次比錢, 佢阿妹(依加姑9) 講左句話"成日痴餐", 我都可以忍。
結左婚, 依加佢次次痴餐, 公主癌, 一句命令要全家就哂佢, 食親飯老馮我C6同我比錢, 仲要請完之後又係態度差果下真賤格, 我C6係佢阿哥唔係佢老豆, 冇必要養埋佢。
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

大宅

Pianistbaby 發表於 16-8-17 11:51
好多都係個阿媽做成,我會叫c6斷家用,d大食懶冇錢就自然必須出去做野。不過有d奶奶一把年紀仲自己出去做野 ...

我屋企果件(叔仔)唔揾工係屋企做大食懶之余,仲同銀行借錢,一日三餐仲要全部都係出街食!唔知幾時比人追上門要佢還錢Tim ga

首頁

尾頁

跳至