夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老公的脾氣一向唔好,
上年年底我小產後,佢脾氣有改善
可是,最近又開始開工做人,好幾次都比佢話我,一時話我plan開工時間plan得唔好,冇預早通知佢,佢自己太緊張攪到唔係好成功完事又會怪責我,總之次次行房,我都比佢話到喊,感覺十分委屈,因為我次次都做足功課,早晚驗尿,就是排卵日期其實係難捉到,我都唔想日日深粗唔轉淺架麻!
最近休息了一排,打算再開工,結果又嗌左交,冇得開工
我愈來愈猶豫,係咪應該同佢生?我自己好喜歡小朋友,佢都好想有下一代,
但係我地隨時嗌交,佢隨時都會發脾氣,仲會當街鬧我
但係平時唔發脾氣時佢對我都幾好
我下年就高齡了,如何是好?
之前的所有失敗,同埋今次又開唔成工,是天意嗎?

用戶要求終止服務

cppy1110 發表於 16-9-4 00:43
我老公的脾氣一向唔好,
可是,最近又開始開工做人,好幾次都比佢話我,一 ...

未生細佬巳經咁,生咗細佬大家要一齊面對重加多既野,係我就唔生住!

Kerokerokeropei    發表於 16-9-5 21:02
wcpcelia    發表於 16-9-5 13:54

大宅

你鐘意小朋友.甘佢鐘吾鐘意先?可能佢都俾左壓力自己呢.所以先會心情吾好.吾洗覺得委屈既.既然佢講出不滿你的地方.而吾係無理.你試下就佢所鬧你的事情改善下.睇下佢脾氣會吾會都有改善..放鬆d啦.我表嫂一邊輸卵管塞左.都try左10幾年..最後決定放棄.但結果就成功左

別墅

超凡人 發表於 16-9-4 01:00
未生細佬巳經咁,生咗細佬大家要一齊面對重加多既野,係我就唔生住!

我都係咁諗....
但係擔心卵子質素未來幾年會急速下降
想雪卵遲d用,但係聽講好似都價格唔平好似要10萬一年?

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

Mrschann 發表於 16-9-4 01:04
你鐘意小朋友.甘佢鐘吾鐘意先?可能佢都俾左壓力自己呢.所以先會心情吾好.吾洗覺得委屈既.既然佢講出不滿你 ...

佢其實都鐘意小朋友
佢好錫我家姐的小朋友
你都岩,佢都比左好大壓力自己
佢係唔識處理情緒的人,即係低EQ...

佢控制慾都幾強,成日都企圖控制我,
我有d唔想仔女好似我咁.....

大宅

我老公的脾氣一向唔好,

比我就唔生,邊有咁對自己老婆,你都係襯早回頭是岸,你老公為求目的,生下一代更係相愛對方先會為佢生

別墅

恩庭寶貝 發表於 16-9-4 01:04
咁都可以鬧交既?你地根本壓力大,好似係為生仔而做,好似交功課咁,咁大壓力,咁火爆,越做越難有 bb, 兩公 ...

冇錯,完全唔享受
但係我冇辦法,我係比人鬧個個...

wcpcelia    發表於 16-9-4 16:05

子爵府

我老公的脾氣一向唔好,

我覺得如果你成功懷孕之後,大機會系無性夫妻,考慮清楚吧

珍珠宮

回覆 cppy1110 的帖子

最憎男人自己有問題就賴個老婆. 梗係唔生啦 ! 養小朋友唔係鍾意咁簡單. 要面對好多壓力. 佢自己都攪唔掂, 第時細路有咩事又係你錯, 有排受呀!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

回覆:是天意嗎

做愛唔放鬆唔投入唔享受,點生BB呀?

為生BB而做愛?你不如去做IUI啦,反正你地兩個都唔係為愛而去做愛結合去做人。

做IUI咪唔洗交嗌,真係為生而生。

別墅

worthy 發表於 16-9-4 10:11
回覆 cppy1110 的帖子

最憎男人自己有問題就賴個老婆. 梗係唔生啦 ! 養小朋友唔係鍾意咁簡單. 要面對好多 ...

thanks all
我愈來愈唔想生
但係佢係家中長子
佢爸媽都好想抱孫
我想叫佢搵過第二個生...

大宅

回覆樓主:

其實使乜左計右計,自然D,除M日子,每隔2-3日做1次, 試半年

瑪瑙宮

您地生囝好似做 project 佢重要怪您怪到您喊, 您真係慘.

男爵府

生仔是愛情結精品,唔係為生而做架喎,成個概念都錯晒。

男爵府

以你既情況,你同先生而家既關係都唔好,大家都冇左對對方既愛,即使你生到之後,你既精神只會專注去照顧小孩忽略老公,久而久之大家再進一步失去愛,你不再想同他有性生活,日潮有第三者出現,婚姻出現問題等等。明知咁樣,仲想生嗎?

大宅

其實點解要搞到大家都交功課咁
你地越緊張就越難 心理根本係為做而做
放開啲啦 大家想做就做

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

你兩個喺生小朋友方面有冇共識?
男人未ready就係未ready,冇得生咗出唻先算
你先生咁嘅性格,有小朋友都唔知點算

大宅

其實你地2個比太大壓力自己,就算行房成功,你都情緒影響未必懷孕,不如放鬆D,行房係一對夫婦既樂趣,2-3日就引誘下對方,大家開心咪仲好

首頁

尾頁

跳至