婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

shan0609 發表於 16-9-6 11:15
背景:兩次小產, 都係早期bb冇心跳要做人流
   岩岩完左3個月既中藥調理
   醫師話我而家身體脈象都 ...

唔明點解你要比8字佢。
你比得佢即容許佢地算。
咁結果都要自己受返.

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

8字好敏感。
我自己就唔信。
但為免比人拿來興風作浪。
我係對外講唔知。
我小朋的.我亦都唔會講出去。亦唔會話比小朋友知。
我99搞事到拿我新曆生日都照拿去算命……好無謂

大宅

回覆:唉..6299搵左個算命佬算我..(純呻)

你比8字佢地果時,唔係已經知佢地拎去算命咩?

水晶宮

shan0609 發表於 16-9-6 11:15
背景:兩次小產, 都係早期bb冇心跳要做人流
   岩岩完左3個月既中藥調理
   醫師話我而家身體脈象都 ...

唔好唔開心同覺得佢咒你、影響身體、其實我覺得個算命佬好流、講埋common sense, 睇中醫十個有九個都叫人介口咁、又咁諗、你連續冇兩次真係調理好身體先再陀好d

水晶宮

Pianistbaby 發表於 16-9-6 11:35
由你比八字人,已經錯晒。

Yes, 打死唔俾呢d三姑六婆知

子爵府

藍莓綠茶 發表於 16-9-6 13:52
8字好敏感。
我自己就唔信。

我老爺奶奶都係呀~~~我話冇八字~~~佢地又係就咁拎我新曆生日去搞依搞路~~~

結婚果時~~~開頭我話俾男家擇日子啦(尊重佢地咪俾佢地擇囉)~~~點知同我講要拎我既八字之餘~~連埋我父母既八字都要拎喎~~~

我心諗~~~你地真係病得好緊要~~~我嫁俾你個仔~~俾你夾都正常呀~~~但連我父母都搞埋~~我成家嫁入黎咩~~~咁洗唔洗連我屋企隻狗既八字都俾埋你地夾呀~~

我咪話唔記得囉~~連父母既生日日子都唔俾~~淨係俾我既生日~~~
我老爺仲要話~~有乜可能唔記得~~~我老公即時答~~人地屋企唔信依d野~~記黎做乜~~~唔記得有幾出奇~~~

跟住玩足兩年都擇唔到個日子出黎(可能係專登拖住~~想我屈服俾個八字佢地)~~~我咪同老公講不如唔好結啦~~橫掂我結唔結都冇所謂既(我有d不婚主義)~~依家咁話結又停住係到唔知等乜~~好難向我d家人交代~~

成個家族個個都知我地話結婚~~但講左兩年都未講到幾時結~~d近親巳經係咁問我父母~~話定左日子早d講佢地知~~要留時間黎飲~~唔想一陣plan左去旅行之類~~搞到黎唔到~~~

我老公可能真係驚我唔結掛~~~即時話~~~唔好再等佢地~~~你同你呀爸呀媽自己揀邊日~~然後去定酒席啦~~~

所以我地結婚既日子係我自己揀~~~不過都係求其揀~~~星期六~~唔係大凶就算~~~

大宅

大少拉 發表於 16-9-6 13:28
我媽媽教落,最親既人(老公) 都唔好比時晨8字佢。。。。

其實我都只係比左生日日期佢地
幾點出世個啲我都唔太清楚
淨係生日日期算唔算係八字?
我都係好知

大宅

sharonazzz03 發表於 16-9-6 13:33
好好休息,放鬆心情,調理好身體,生番個健康BB,拆個神棍招牌!!!
加油喔^^
多謝你呀,我會拆佢招牌

珍珠宮

回覆:唉..6299搵左個算命佬算我..(純呻)

其實我信八字,自己都有學小小~
我發現好多所謂師傅,其實只係捉心理,例如你去搵得佢,一定係有事,咁佢地就會用引導嘅方法,令你覺得佢地好準!就好似你6299問得生bb,佢地咪多數估到造人不順,繼而話你子宮有問題囉~尼啲真係可以唔駛理佢~
好多時當局者迷,所以你6299深信不疑好正常,最梗要你同你老公明白就得啦~唔好唔開心啦~心情唔好都會影響造人架!

大宅

藍莓綠茶 發表於 16-9-6 13:52
8字好敏感。
我自己就唔信。
我就係咁囉。。其實我都唔知自己幾點出世只係寫左個生日日期比佢
不過都係佢知道既野,唔係我寫佢先知

大宅

sobecky81 發表於 16-9-6 13:54
你比8字佢地果時,唔係已經知佢地拎去算命咩?

都算知,個陣佢話去求道平安符我戴我又prefer算命既意思係睇下我會唔會有bb
而唔係呢啲...

大宅

luckybaby2011 發表於 16-9-6 13:59

唔好唔開心同覺得佢咒你、影響身體、其實我覺得個算命 ...
我會養好身體,多謝你呀

大宅

美菲絲 發表於 16-9-6 14:30
我老爺奶奶都係呀~~~我話冇八字~~~佢地又係就咁拎我新曆生日去搞依搞路~~~

結婚果時~~~開頭我話俾男家擇 ...
痴鬼線架,咁都要拖

大宅

做個靚太 發表於 16-9-6 15:00
我發現好多所謂師傅,其實只係捉心理,例如你去搵得佢,一定係有事,咁佢地 ...
好彩c6同我有共識咋,唔係真係想癲

子爵府

shan0609 發表於 16-9-6 15:02
我就係咁囉。。其實我都唔知自己幾點出世只係寫左個生日日期比佢
不過都係佢知道既野,唔係我寫佢先知
...

車~~~得個日期更加垃圾~~~冇出生時間既又點叫做八字~~~你老爺奶奶咁都覺得個師父準~~咁唔通係果日生日d人就人生全部一樣啦喎~~~

大宅

做個靚太 發表於 16-9-6 15:00
我發現好多所謂師傅,其實只係捉心理,例如你去搵得佢,一定係有事,咁佢地 ...
有咁多位jm支持,心情已經好番好多多謝你呀

大宅

美菲絲 發表於 16-9-6 15:10
車~~~得個日期更加垃圾~~~冇出生時間既又點叫做八字~~~你老爺奶奶咁都覺得個師父準~~咁唔通係 ...

Haha有道理喎
乜原來唔算係8字,咁都好啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:大少拉 發表於 16-9-6 13:28 我媽媽

原帖由 shan0609 於 16-09-06 發表
無比出生時間佢地都好d. 一般算命都要時晨。你無比時出生時間。佢算到咩都唔使理佢啦。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

大少拉 發表於 16-9-6 15:22
無比出生時間佢地都好d. 一般算命都要時晨。你無比時出生時間。佢算到咩都唔使理佢啦。

...

姐係更加代個神棍係亂up
我同c6唔信,不過6299都信到十足

子爵府

shan0609 發表於 16-9-6 15:08
痴鬼線架,咁都要拖

唔知呀~~~可能佢諗住我會心急掛~~~心急時咪佢講乜我做乜囉~~~

叫佢唔好擇咁近~~~擇一年後既日子~~因為擺酒各樣都要去搵去訂~~~都要有排搞~~酒席都要成年前訂架啦~~唔係好難有心水既地方~~~佢地話邊擇到咁耐喎~~頂多半年到(但冇擇過半年後既日子出黎囉)~~~

解釋俾佢地聽又話有乜可能要訂成年咁耐~~~~好似全香港得佢個仔結婚咁~~唔揀日子~~就入行入去問邊日冇人擺酒我就訂既~~~咪唔洗成年囉~~隨時聽晚就有添

呀~~~佢地中途都擇過兩次日子出黎架~~~不過都係今日同你講~~話月尾有好日子(廿日都冇)~~~唔好話訂唔到酒席~~~連搵律師註冊都趕唔切啦~~~

首頁

尾頁

跳至