2017年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hihi^_^ 我住元朗

第一胎 預產期2月頭

民房

我也住元朗, 第一胎預產期二月尾

洋房

嚒嚒豬 發表於 16-9-26 17:21
我也住元朗, 第一胎預產期二月尾

你都係屯門生嗎咩都五識 大家可以傾下計拉

民房

回覆樓主:

Hello 我住屯門 第一胎
預產二月中 (emoji)

洋房

Wyana 發表於 16-9-27 14:05
Hello 我住屯門 第一胎
預產二月中 (emoji)

可以做下朋友你搵左醫生照結構未阿

民房

Goldsyng 發表於 16-9-28 13:42
可以做下朋友你搵左醫生照結構未阿

搵左啦, 10月5號去照,你呢?

洋房

Wyana 發表於 16-9-28 14:05

我琴日都係屯醫照左 醫生話佢好健康喔
你到時照既時候都會好緊張架但屯醫個啲姑娘醫生都好好 會不段講解俾你聽佢點樣

民房

Goldsyng 發表於 16-9-28 14:32
我琴日都係屯醫照左 醫生話佢好健康喔
你到時照既時候都會好緊張架但屯醫個啲姑娘醫生都好 ...

點解咁好,政府有得幫你照嘅?我要自己出去私家私家診所度照,我後日先夠20週。所以book左10月頭照

洋房

Wyana 發表於 16-9-28 14:33
點解咁好,政府有得幫你照嘅?我要自己出去私家私家診所度照,我後日先夠20週。所以book左10月頭照
...

我問過醫生 因為我細個做過腸手術 驚有遺傳俾bb 係特別cass 所以先破例照 佢原本都係叫我要出去搵私家 但俾健康院轉介返去屯醫 你知道bb係男仔定女仔未20週佢開始有點動態 你會feel到佢郁架

民房

Goldsyng 發表於 16-9-28 14:37
我問過醫生 因為我細個做過腸手術 驚有遺傳俾bb 係特別cass 所以先破例照 佢原本都係叫我要出去搵私家 但 ...

哦,因為正常呢都係叫你出去搵私家診所照嘅,除非你特別case所以會幫你照之外,正常都唔會!我好早已經感覺到胎動啦, 14周我已經感覺到啦,依家越嚟越明顯,好似成日搞肚痛,個肚會囉囉攣囉囉攣咁樣,但又吾痛.特別夜晚嘅時候佢郁得特別勁,我臨瞓之前

洋房

Wyana 發表於 16-9-28 14:41
哦,因為正常呢都係叫你出去搵私家診所照嘅,除非你特別case所以會幫你照之外,正常都唔會!我好早已經感 ...

係阿我個陣都係搵左出面照 但之後佢話幫我照 我就取消左我都係夜晚佢特別活躍架我好眼訓既時候佢特別鐘意郁黎郁去甘

民房

Goldsyng 發表於 16-9-28 14:43
係阿我個陣都係搵左出面照 但之後佢話幫我照 我就取消左我都係夜晚佢特別活躍架我 ...

係呀百厭星黎架!咁你咪知道囝囝定囡囡啦

洋房

Wyana 發表於 16-9-28 14:47
係呀百厭星黎架!咁你咪知道囝囝定囡囡啦

係阿真係好百厭
知道阿琴日姑娘同醫生都話佢疑似男仔:mother:
我照左3次佢都甘講之後上網睇返先知原來政府醫院五會100%同你講佢男定女架

洋房

大家好呀!我都系2月14日預產期咖!系tuen mun生,琴日照左結構,e生話都好健康,不過頭圍細左d(系正常範圍內),但有可能由於臍帶出口位有d側,有機會令bb養份吸收得吾好!搞到我好擔心!不過王紹宏e生雖然細細聲,但解釋得幾清楚,好風趣,我無甘緊張!

複式洋房

我住元朗,第二胎,二月頭

民房

Wyana 發表於 16-9-28 14:05

我都係10月5照結構, 屯門醫院生

民房

nancypaper 發表於 16-10-3 16:03
我都係10月5照結構, 屯門醫院生

我系尖沙咀照結構啊⋯⋯ 我217預產,

大宅

大家好,我二月尾
每日都平平安安,健健康康,快高長大,爸爸媽媽期待你既來臨[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

洋房

師母 發表於 16-11-1 13:55
大家好,我二月尾

Hihi

大宅

回覆樓主:

大家好,我2月底生係屯門醫院生,住元朗

首頁

尾頁

跳至