嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家22w,41寸肚,已經有輕微爆緊d d,好多油同膏都有味,我自己接受唔到。平時沖完涼只係搽cetaphil,仲有幾仲月,到時真係唔知爆成點

你地幾時開始有紋?有無推介?

大宅

回覆樓主:

嘩, 相比之下你個肚大得好快呀, 我21week 肚圍33吋
我冇特別買防妊娠紋嘅cream 揸, 因為聽唔少人講過牌子唔重要, 最重要唔好俾佢乾
我用番用開嘅body lotion -- bioderma 同loccitane 咋

別墅

kyinyin 發表於 16-10-2 20:19
嘩, 相比之下你個肚大得好快呀, 我21week 肚圍33吋
我冇特別買防妊娠紋嘅cream 揸, 因為聽唔少人講過牌子唔 ...

唔知係咪因為陀緊女仔,所以個肚大d。我都覺得個肚都幾大。

大宅

咁勁41吋肚
我七個月先38吋肚
每隻B都中碼

別墅

Sososofie 發表於 16-10-3 17:24
咁勁41吋肚
我七個月先38吋肚
每隻B都中碼

可能我肥人唔肥b。
因為bb size同週數一樣。
回覆 ireenkei 的帖子

您好 ireenkei,妊娠紋嘅形成主要係因為荷爾蒙轉變,加上BB一日一日長大令媽媽肚皮拉扯出現纖維斷裂,呢D係好正常嘅懷孕表現,做媽媽真係好偉大呀! 媽媽搽返多D保濕膏、橄欖油,有預防之後肚紋增多既作用。媽媽維持少油少糖少鹽食物均衡飲食,每天20-30分鐘運動如外出散步,對控制體重,血液循環同睡覺質素都有幫助架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

我35週先42吋。我用palmers, touchwood, 未有紋。另外朋友用melvita oil, bio-oil 都冇紋

複式洋房

我有兩支全新Bio-oil (200ml) 和一支melvita oil (50ml) 可以平讓,全部未開過的。你們要嗎?

別墅

ireenkei 發表於 16-10-2 16:53
我而家22w,41寸肚,已經有輕微爆緊d d,好多油同膏都有味,我自己接受唔到。平時沖完涼只係搽cetaphil,仲 ...
我24週, 37吋, 岩岩開始爆少少.... 2個几月開始已經搽緊CLARINS, 但都照爆.... 聽講係遺傳, 冇得預防, 搽下只係希望冇爆得咁勁.........

別墅

jennybk123 發表於 16-10-6 16:35
我24週, 37吋, 岩岩開始爆少少.... 2個几月開始已經搽緊CLARINS, 但都照爆.... 聽講係遺傳, 冇得預防, 搽下 ...

而家我擔心緊仲有幾個月先生,唔知到時爆成點

別墅

ireenkei 發表於 16-10-7 14:10
而家我擔心緊仲有幾個月先生,唔知到時爆成點
冇計架喇! 我地孖胎嘛! 擔心都幫唔到d乜, 盡量搽多d啦... 同埋唔好比自己增磅太快, 好似係有d幫助...

別墅

jennybk123 發表於 16-10-7 14:19
冇計架喇! 我地孖胎嘛! 擔心都幫唔到d乜, 盡量搽多d啦... 同埋唔好比自己增磅太快, 好似係有d幫助...
...

我都想唔增磅得太快,但係我個人本身唔餓得,食少d都會頭暈標冷汗。有時weekend瞓晏d先起身食野,已經好唔舒服了。

複式洋房

我就用植物油溝玫瑰籽精油同nu skin嘅肚紋膏早晚搽肚,早膏晚油!
39寸肚22周,未有爆紋
我算高大,而且子宮除左孖寶外仲有一個同佢地size嘅腺肌瘤,所以個肚先有39寸😭
Nu skin係我生左兩個嘅朋友送我用,佢一條肚紋都無!

大宅

23w已經爆紋。衣加27w,40寸。發現衣加開始秋涼,用膏吾得喇,太快乾,所以轉左用油。

男爵府

曲奇馬 發表於 16-11-4 13:54
23w已經爆紋。衣加27w,40寸。發現衣加開始秋涼,用膏吾得喇,太快乾,所以轉左用油。
...

27w,40吋你bbs肯定超大碼呀,恭喜,祝好孕

大宅

iamwongtai 發表於 16-11-6 22:06
27w,40吋你bbs肯定超大碼呀,恭喜,祝好孕

我忘記左寫⋯我係孖b,所以大d

複式洋房

我都係孖b,21w,35吋肚,原來有啲人單胎37,8吋都生得。。。唔敢想像到生個肚有幾大希望磅數控制住,就無甘快爆紋。不過我一日3餐正常,想食就食無特別少糖少鹹

複式洋房

回覆:各位jm幾時開始爆妊娠紋?

我生時肚42\"好好彩一條紋都冇,只係搽橄欖油

複式洋房

kit1229 發表於 16-11-12 09:44
我生時肚42"好好彩一條紋都冇,只係搽橄欖油

橄欖油係藥房買嗎?還是有牌子?

複式洋房

Nanavena 發表於 16-11-12 12:31
橄欖油係藥房買嗎?還是有牌子?

普通煮食橄欖油

首頁

尾頁

跳至