論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

jm們 如果姐姐要拜神祈禱 你地比唔比?同埋佢地個拜神祈禱形式係點架?

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔影響工作我冇理佢,以前個印有拜,每日幾次,向西面,披件白袍由頭笠到脚,口中諗經之類,初時係cam見到真係嚇一嚇,如果佢地有分寸,咪由得佢拜

大宅

5R2H 發表於 16-10-12 12:21
唔影響工作我冇理佢,以前個印有拜,每日幾次,向西面,披件白袍由頭笠到脚,口中諗經之類,初時係cam見到 ...
原來系咁...其實我無問題...係屋企媽媽介意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

拜神:

1) 洗腳, 逐隻腳指粹. 抹彰云
2) 揾個向西的風水窗口. 鋪地布, 換白袍.
3) 開始拜. 雙手舉起, 跪底, 叩頭. 念念有詞. Repeat several times. 開始鬼上身.
4) 起身換返衫.
5) 摺好,袍 摺地布. 拜完, 人回魂.

3) - 5) 鬼上身其間, 打門唔開, 火燭唔走, baby喊唔理, 老公揾2奶都唔理.

由1) - 5) 約30 mins.

以前偷野印siti問媽可唔可山人拜, 我叫佢拜一次我睇. 因太恐怖, 叫佢放假出街至拜. 因媽屋廳向西, 話要係廳拜. 咁虔誠, 咪偷野, 咪姣屍扽篤呀.

比唔比佢拜, 你諗你.

侯爵府

Charlottte 發表於 16-10-12 12:13
jm們 如果姐姐要拜神祈禱 你地比唔比?同埋佢地個拜神祈禱形式係點架?

合約内我特别例明唔比佢拜神,因為我冇宗教信仰,唔鐘意有人喺屋企拜神,佢接受ok至簽合約

男爵府

我姐姐好似有拜神, 不過佢自己呢喺房拜, 所以我唔知佢個過程, 但平時有嘢做佢又唔會到時到候要拜, 我見佢有塊布放喺床上面(摺好的), 應該係用來拜神的, 我無理佢, 只要唔影響工作, 我又見唔到, 無話比唔比

首頁

尾頁

跳至