自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果我的朋友係咁,我會即係嫁得好,恨c我,老公支持咪得。其實,我好明樓主感受,但我相反,多次飲宴中,比長輩側問無工人,我即時黑面走人,老公都無符,以後都無人提了,始終是自己家事,想自己話事

男爵府

我公司個manager,佢係請2個菲傭湊1個6個月嘅大b囡,新年我地去過佢屋企都好大下,2千幾尺同有貓仔同鐘意養金魚,咁我覺得哩d高收入又咁有錢又有地方比工人姐姐住,想1個工人姐姐照顧bb,另一個就打理清潔屋企都好正常。

大宅

其實一d都唔過份喎...
我自己有兩件(三歲同十個月),係FTM
屋企有一個工人,阿媽間唔時黎幫手
但有時都覺得踢曬腳...
請工人唔等於懶,只係希望屋企無論家務同小朋友都可以有全面的照顧
唔要工人FTM自己一打二?冇話唔得
但就真係冇可能有時間心機take care小朋友...
有個工人幫下手煮飯做家務,起碼我可以慢慢同兩個細路坐定定睇下故事書,唱下歌,同佢地玩下傾下計...呢d優質親子時間絶對無價...
出面d阿毛話人養幾個工人咁巴閉,某程度只係因為佢後生時冇人幫好辛苦,借你黎話俾人知自己捱大幾件好威威姐...優質親子時間佢地真係識條鐵咩...

子爵府

gillgillmama 發表於 16-10-20 00:11
其實一d都唔過份喎...
我自己有兩件(三歲同十個月),係FTM
屋企有一個工人,阿媽間唔時黎幫手

公爵府

回覆樓主:

我識人一個幼稚園小朋友,兩個工人一個司機,幾百尺屋仔就可能一個工人,如果我住得起間屋2000尺,就當然要求屋企一塵不染啦
話自己一個人湊幾多實在無聊,俾得起錢就要求高

禁止訪問

子爵府

大把人請兩個工人,話人果d係請吾起和屋企細姐

首頁

尾頁

跳至