在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

zzac 發表於 17-5-21 19:21
有小朋友而本身無咩野心,入政府係唔錯選擇
我生左小朋友後都想入政府,依家等緊政府再出招聘
祝jm快點收 ...

我都祝你有好offer, 不過今次ca我唔玩喇,我等下一次考aco

其實當我報果時,我本身係未搵到野做,所以compare with 而家份工,唔會揀ca

因為我會考中文唔合格,但我又有副學士,我係到後來先知有副學士係可以當5科合格(因為我本身u grad)咁我下次報既時候會醒水知可以報aco

男爵府

回覆樓主:

多謝先
想問英文中5考a卷拎d,都當5科合格?
我都之後讀左個part time degree
唔知考唔考到aco

伯爵府

skill test 果度衰左

大宅

野原美冴 發表於 17-2-9 00:12
Mark 30是表示達到每分鐘30字的意思。全份卷只有一個位mark住 30.

考官會比時間你揀定輸入法,你搞唔掂 ...

請教下用速成係咪唔可以用候選字,例如打個"她" 字,打"女木" 要記埋係第2個位?
感謝... 唉,打字太慢,根本唔洗諗...
有小朋友,想穩定d...

珍珠宮

減齡達人勳章

Piggy926 發表於 18-1-21 00:25
請教下用速成係咪唔可以用候選字,例如打個"她" 字,打"女木" 要記埋係第2個位?
感謝... 唉,打字太慢, ...

速成有侯選字揀的。

但沒有「聯想字」揀,即係你打完「她」不會自動彈個框框「們丶是丶說丶她丶的」比你揀,所以你一定要每一隻字都識拆。

大宅

野原美冴 發表於 18-1-21 05:09
速成有侯選字揀的。

但沒有「聯想字」揀,即係你打完「她」不會自動彈個框框「們丶是丶說丶她丶的」比你 ...

感謝答案。想準備好投考...
洗唔洗記埋符號code

首頁

尾頁

跳至