在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨日發生左一件事令我好嬲,令我不吐不快!
話說我公司向某大型網絡公司買左“一年網上買賣窗口”,同我聯絡既sales有時會打電話比我,有時會whastapp我。1,佢成日系有fuction或交文件前一兩日先通知我,我好嬲,點解佢成日甘遲!
2,成日傻豬,傻妹甘叫我。我30幾,做左7,8年野,請吾好用甘既詞語黎稱呼我,我本人覺得一d都吾動聽!
3,昨日佢竟然,whatsapp我,“方便打電話比我”,下一句“thanks”. 嘩!有冇搞錯,我系佢client,佢竟然叫我打比佢,一向都系佢打比我或whatsapp, 而且都系佢主動聯絡我,我從無miss 過佢任何call!佢竟然命令我打比佢! 我想問下大家,甘系吾系好無禮貌?除左上司會甘講或熟人,邊度會有人甘講野。同埋佢成日話send d文件比我簽都無send到,搞到我提返佢轉頭,但最後都系無send。 佢跟野好吾足! 大家如果幫襯哩間公司,千祈吾好比哩個女人跟!Graxx Poxn...哩間公司系大陸公司,d 人成日系個度批發然後系“淘x”,度賣。"啊里xx"

象牙宮

rainbow2016 發表於 16-10-27 08:30
昨日發生左一件事令我好嬲,令我不吐不快!
話說我公司向某大型網絡公司買左“一年網上買賣窗口”,同我聯 ...

她以為.. 你該如何+如何。而忘了自己是客戶, 还是對方是。

忘的身份自己提供服務者, 而你是客戶。

時下年青人, 大比數是.. 自己永遠是對的, 對方都错, 不然那么多判官者呀。
自己有事求人, 要求對方要客氣。 妞曲正常。。

時代在改變?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

算喇,依家有D人想同人熟就傻豬咁叫,唔會俾佢令到自己唔開心

首頁

尾頁

跳至