自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

回覆:我真係好嬲又好傷心(呻)

真係好少事…

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

回覆:我真係好嬲又好傷心(呻)

樓主, 點嬲都好 (善意提醒)你換過張相啦, 人人入到來都見到你小朋友係邊個, 對小朋友唔係太好啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主其實好小事唧,真係要氹女實有辦法既,又揾社工又叫老公出面同姑9講,好似你要發大件事咯,係咪之前同姑9有牙齒印?

翡翠宮

月牙兒♡ 發表於 16-10-29 14:46
唔應該。盡量唔好同男家搞到咁惡劣,只會令夫妻關係惡化。

好得意,有D人當對家好似殺父仇人咁

男爵府

回覆樓主:

樓主有冇可能用其他藉口唔比姑9再帶囡囡出去? 例如姑9約你果時就話同囡囡約左人/ 要見婆婆? 個囡係你既,要強硬d保護佢吖

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

睇到一舊舊.你叫姑9,99去接個女,但係又打比miss話唔淮佢地帶走個女.
係咪呢個位姑9同miss嘈黎個女睇到所以唔開心.

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:月牙兒♡ 發表於 16-10-29 14:46 唔

原帖由 mini1204 於 16-10-29 發表
好得意,有D人當對家好似殺父仇人咁
我覺得啲人係事不關己,咪嗡得就嗡
覺得有乜後果都好都唔會關佢地事

大宅

其實好小事啫,依加小朋友真係貴,完全經不起任何傷害

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

社工又唔係心理醫生,幫到你個女唔驚咩?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

睇完文字都唔太清楚發生咩事?是否當天姑9強行要帶走你女去玩?但你女兒唔肯,最終都係被你姑9帶走,晚上小朋友回家後情緒變得激動同發惡夢?

你女兒同姑9一向關係唔好?點解唔肯跟你姑9?

其實件事搵社工無咩用,幫唔到手的,你老公覺得家事唔好找外人幫手?現階段不如唔好見姑9住,等小朋友忘記件事先,你都要開導小朋友情緒,如果做唔到搵個兒科醫生傾傾或轉介,這個動作如果你可自行做到就不要同老公商討了,怕佢又阻撓,但小朋友情緒問題不可忽略。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個男人咁怕個家姐, 呢個姑奶都唔講得笑喎!! 係我唔會俾個女見個姑奶一排, 要見咪叫個男人去見囉, 佢都SHORT SHORT 地, 個女驚仲推佢去見!!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:真係好少事…

原帖由 milktealai 於 16-10-29 發表
真係好少事…
咩事?

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

回覆樓主:

事情描述得太難明, 唔知上文, 不明後理。
所以好難比意見。
樓主可否比多啲故事事源?

子爵府

sasa0516 發表於 16-10-29 11:29
我不在場,我係灣仔趕回去中,係阿女miss 同我講返,我叫miss,唔好比姑9接走,我姑9惡miss叫佢走,當中我 ...

姑媽係處理得唔好 ,不過妳搵社工真係做錯。慢慢同個女解釋,比佢平時多d同男家家人相處,得佢明白呢d都係佢親人,唔需要驚。唔好再化大件事,慢慢小朋友情緒就會平伏。

珍珠宮

回覆樓主:

又搵社工又話報警,想同男家/c6徹底反面?樓主你承受得起後果嗎

侯爵府

瞓得好勳章

850212 發表於 16-10-29 12:10
你個女應該從未離開過你跟人去玩,所以有點分離焦慮,喊係好正常,做阿媽當然會心痛,但你所做的行為實在太 ...

我從無對女講姑奶不是,係個次拉扯過一次之後開始咁,再發生拉扯第2次我女更驚,我無點去阻我姑奶帶女出街嫁,多個人帶我抖抖唔係一件好事嗎? 但見女驚到咁所以擔心

侯爵府

瞓得好勳章

toffeecat 發表於 16-10-29 11:43
咁你地明知囡囡吾想跟姑9,你都要佢去,你有同miss講吾好帶走囡囡,你有同姑9講嗎?人地受你地所托帶小朋 ...

係我趕唔切,所以叫miss 如果見到我女唔肯就唔好比姑奶接走,咁的確我有錯,係我趕唔切回來,但我明你意思

侯爵府

瞓得好勳章

island811 發表於 16-10-29 12:18
吾知之前發生咩事,但點都好,揾個地方抒發出黎係有需要
...

多謝,就係無地方比我講,我先係到講
但我預左有唔同意見
我只想搵地方呻下

侯爵府

瞓得好勳章

tkkmama 發表於 16-10-29 12:34
叫樓主忍下喎.. 見到自己心肝寶貝晚晚發惡夢, 正常人都難忍啦.

息事寧人, 今日開始一段時間大家都 ...

我有咁諗過,但我老公話叫我忍麻
我知我應該忍,但見到女咁就好難忍姐
難道會有人想家嘈屋x咩

首頁

尾頁

跳至